Νέα ποινική δίωξη κατά Μαρινάκη



Οπως αποκάλυψε η "ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ", ο αθλητικός εισαγγελέας Αθηνών Γιώργος Λαϊνης άσκησε ποινική δίωξη κατά του πρόεδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη και ενός συνοδού του.

Η υπόθεση αφορά στο επεισόδιο που έγινε στα γραφεία της Super League εναντίον του αντιπροέδρου του Παναθηναϊκού Βασίλη Κωνσταντίνου. Ο κ.Μαρινάκης κατηγορείται για εξύβριση και ηθική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη. Στην κατάθεση του ο συνοδός του κ.Μαρινάκη ανέφερε ότι επιτέθηκε στον αντιπρόεδρο του Παναθηναϊκού γιατί '' τον κ.Μαρινάκη τον έχω σαν Θεό, έπρεπε να τον προστατέψω''.


ΚΑΤΟΝΟΜΑΣΤΗΚΑΝ 8 ΠΡΟΣΩΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΑΜΙΔΑ
Την προηγούμενη εβδομάδα άνοιξε η εισαγγελική έρευνα για την οικονομική πυραμίδα στην ελληνική διαιτησία. Υπό την επίβλεψη του αθλητικού εισαγγελέα Αθηνών Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου, η 7η πταισματοδίκης Γλυκερία Μπαλατσού λαμβάνει μαρτυρικές καταθέσεις για την υπόθεση που αποκαλύφθηκε από τις ηχογραφημένες συνομιλίες του πρώην αρχιδιαιτητή Χριστόφορου Ζωγράφου. Ήδη στα χέρια της δικαιοσύνης βρίσκεται υπόμνημα που κατονομάζει 8 πρόσωπα του χώρου, τα οποία θα κληθούν να καταθέσουν. Ο εισαγγελέας ερευνά το αδίκημα της εκβίασης στις προαγωγές των διαιτητών.


ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ Ο ΑΝAΚΡΙΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ
Ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς Γιώργος Ανδρεάδης ολοκλήρωσε την έρευνά του για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θα παραδώσει μέχρι το τέλος του μήνα στην Εισαγγελία Εφετών τον φάκελο με τα στοιχεία της δικογραφίας Κορέα, τις μαρτυρίες που έλαβε ο ίδιος και τις απολογίες των 36 κατηγορουμένων. Θα οριστεί εισαγγελέας που θα κάνει την τελική πρόταση στο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, το οποίο θα κρίνει αν οι κατηγορούμενοι ή κάποιοι από αυτούς παραπεμφθούν σε δίκη. Ο κ.Ανδρεάδης μέχρι το τέλος του έτος θα ολοκληρώσει και τον φάκελο της κάρτας υγείας ποδοσφαιριστή, στην οποία κατηγορούνται για κακουργηματική απιστία 23 παράγοντες της ΕΠΟ και 8 στελέχη ιδιωτικής εταιρίας.

Η ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΡΚΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΜΠΕΟ-ΤΣΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
Άλλη μια συνομιλία του υπερκοριού της ΕΥΠ αποκάλυψε η τηλεοπτική "Δίκη" Στις 02/08/15, ώρα 22:43, συνομιλούν ο δημοτικός σύμβουλος Πειραιά Ν.Πηρούνιας και ο φυγόδικος Ν.Β.
Ν.Β: Τι γίνεται κάτω; Με τον χοντρό ; Εξελίξεις έχουμε.
Ν.Π: Τίποτε, τίποτε. Νέκρα τελείως. Δεν κινείται τίποτε.
Ν.Β: Καθάρισε αυτός εν τω μεταξύ εε ;
Ν.Π: Από την πρώτη υπόθεση ρε.
N.B: Ναι, καθάρισε τελείως.
Ν.Π: Η πρώτη υπόθεση.
Ν.Β: Ναι.
Ν.Π: Η πρώτη υπόθεση ήταν και ο εισαγγελέας και ο εφέτης... εε... εντάξει... εε... το θέμα είναι ότι δεν λέει τίποτε. Το δεύτερο είναι το μεγάλο. Αυτό που εκκρεμεί.
Ν.Β: Με το καράβι ;
Ν.Π: Το δεύτερο το ποδοσφαιρικό λέω ρε.
N.B: Δεν έχει καθαρίσει με αυτό.
N.Π: Όχι. Το δεύτερο είναι που έχει περιοριστικούς όρους. Το δεύτερο είναι η δικογραφία με την ανατίναξη του φούρνου και η διαδικασία που έγινε όμως μετά το 11. Η υπόθεση η πρώτη είναι πριν το 11 που ήταν ο Μπέος, Τσακογιάννης και...
Ν.Β: Αα...
Ν.Π: Κατάλαβες ; Που ήταν κατηγορούμενος.
Ν.Β: Θα καθαρίσει και από αυτό.
Ν.Π: Τώρα θα αργήσει πολύ το θέμα αυτό.
Ν.Β: Θα καθαρίσει, θα καθαρίσει... αλλά οι άλλοι... τους πάνε κανονικά.
Ν.Π: Ναι, ναι.
Ν.Β: Τους άλλους... θα ακούσεις καμπάνες στους άλλους.
Ν.Π: Για ποιους λες ;
Ν.Β: Θα πέσουν καμπάνες για Μπέο, Τσακογιάννη και Σία.
Ν.Π: Ναι, ναι. Τους έχουν βάλει χοντρά. Ο Μπέος θα χάσει και τον δήμο τώρα.
Ν.Β: Ναι, ναι.
Ν.Π: Αυτό τον πονάει πιο πολύ, που θα χάσει τον δήμο.
Πηγή: skai.gr