Κλείσιμο

ΜΠΕΟΣ:"Με το λίαρ τζετ του Μαρινάκη ο Πλατινί στη Μύκονο"

Ο Δήμαρχος Βόλου Αχιιλλεας Μπέος μιλώντας στη ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΙ, προχώρησε σε αποκαλύψεις για τις σχέσεις του προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη και του προέδρου της ΟΥΕΦΑ Μισέλ Πλατινί για τους οποίους ισχυρίστηκε πως εξασφάλισαν την ατιμωρησία του Ολυμπιακού στις ευρωπαικές διοργανώσεις, ενω χαρακτήρισε μαριονετα του συστήματος τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη. Υποστήριξε μεταξυ άλλων οτι με το λιαρ τζέτ του Μαρινάκη, ο Πλατινί πήγε στην Μύκονο για την βάφτιση του παιδιού του θεόδωρου Θεοδωρίδη και χαρακτήρισε προσυνενοημένο και απο τις δυο ομάδες το Ολυμπιακός-Βέροια 3-0.Ακόμα έκανε σφοδρή επίθεση στον εισηγητή του βουλευματος για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων του 2011 Γιαννη Τζιμπλάκη, τον οποίο κατρηγόρησε οτι εκθέτει την δικαιοσύνη


Συγκεκριμένα ο πρώην ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βόλου αναφέρθηκε στην βάπτιση του παιδιού του Θεόδωρου Θεοδωρίδη στην Μύκονο, όπου καλεσμένος ήταν και ο Μισέλ Πλατινί. Ο Μπέος ανέφερε πως ο Μισέλ Πλατινί ταξίδεψε στην Μύκονο με το τζετ του Βαγγέλη Μαρινάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο Θεοδωρίδης βάπτισε το παιδί του στη Μύκονο. Ο Πλατινί ήρθε στη Μύκονο με το τζετ του Μαρινάκη, πώς να τον τιμωρήσει μετά τον Ολυμπιακό;»

Ο δήμαρχος Βόλου κατηγόρησε το πρόεδρο της ΕΠΟ ότι βρίσκεται στη θέση αυτή για να εξυπηρετεί συμφέροντα. «Ο Γκιρτζίκης εξυπηρετεί συγκεκριμένες ομάδες και συμφέροντα. Έχει αλλάξει κανείς από κάτω (από τη θέση του προέδρου) τόσα χρόνια; Μόνο ο επικεφαλής. Τυχαίο; Εάν θέλουν να δώσουν ένα τέλος σε αυτή τη συμμορία ας το κάνουν... Ας δώσουν ένα τέλος», τόνισε ο Αχιλλέας Μπέος προσθέτοντας: «Σας λέω ότι όλοι οι δικαστές που επιλέχθηκαν από την ΕΠΟ είναι όλοι φιλικά προσκείμενοι στον πρόεδρο».

Ανάμεσα στα ζητήματα έθιξε ήταν και αυτό του αγώνα του Ολυμπιακού με τη Βέροια για το οποίο είχαν κληθεί σε απολογία ποδοσφαιριστές και μέλη της της διοίκησης της ομάδας της Ημαθίας.

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε ότι το παιχνίδι είναι προσυνεννοημένο και από τις δύο ομάδες, ενώ σχολίασε και την αρχική υπόθεση των συνομιλιών που έχει καταγράψει ο υπερκοριός της ΕΥΠ για την οποία κατηγορείται και ο ίδιος. «Υπάρχουν συνομιλίες που δεν απομαγνητοφωνήθηκαν και είναι πολύ σημαντικές», τόνισε.

«Στη δικιά μου υπόθεση η όλη διαδικασία που τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου και εγώ, ήταν επικοινωνιακός ο λόγος για μια κυβέρνηση ενός σάπιου πολιτικού συστήματος. Αυτή είναι η αλήθεια. Και όταν η υπόθεση αυτή οδηγηθεί στο δικαστήριο ελπίζω να κριθώ από ανθρώπους αδέκαστους και θα φανεί η αλήθεια τότε», κατέληξε.

Από τον Αχιλλέα Μπέο δεν ξέφυγε ούτε και ο εφέτης Τζιμπλάκης, ο οποίος ακούγεται σε συνομιλία με τον κατηγορούμενο της υπόθεσης του Νοοr1, Αιμίλιο Κοτσώνη, να κανονίζει συνάντηση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο Μπέος, λοιπόν, ανέφερε για τον εφέτη: «Ο Πούλιος έκανε 18 μήνες να ετοιμάσει τον φάκελο και ο Τζιμπλάκης έκανε την εισήγηση σε 34 μέρες! Ξέρετε γιατί; Γιατί δεν τον άνοιξε καν τον φάκελο... Ήθελε να αθωώσει συγκεκριμένα πρόσωπα».


Πηγή: skai.gr