Υπό εισαγγελική έρευνα ο Θ.Θεοδωρίδης - Νέο σκάνδαλο στην ΕΠΟ αποκάλυψε η "Δίκη"



Υπό εισαγγελική έρευνα βρίσκεται ο αναπληρωτής γραμματέας της UEFA Θεόδωρος Θεοδωρίδης, όπως αποκάλυψε η "ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ". Δύο έγγραφα που έλαβε από τη ΓΓΑ στο πλαίσιο της κατεπείγουσας προκαταρκτικής που διενεργεί ο εισαγγελέας Αθηνών Γιώργος Νούλης, καταδεικνύουν τη συμμετοχή του κ.Θεοδωρίδη στις υποθέσεις που ελέγχονται από το 2001.

Ο υιός του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού και σήμερα Νο3 της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας μετείχε στις συνθέσεις των ΔΣ της εΠΟ και το 2001 και το 2003, τότε που συντάχθηκαν εκθέσεις ελέγχου από κρατικές επιτροπές. Και οι δύο εκθέσεις ελέγχου της ΕΠΟ που βρίσκονται στα χέρια του εισαγγελέα καταγράφουν οικονομικές ατασθαλίες και κακουργηματικές πράξεις στην ελληνική ομοσπονδία.

Μάλιστα η υπόθεση του 2003 πέρασε στα χέρια τακτικού ανακριτή, ο οποίος διερευνά τι απέγιναν οι κρατικές επιχορηγήσεις 9,5 εκ.ευρώ και τα τιμολόγια που έπρεπε να είχε εκδώσει η ΕΠΟ.

Η εκπομπή έφερε στο φως και σκάνδαλο ταλανίζει την ΕΠΟ. Πρόκειται για την υπόθεση συντήρησης 11 γηπέδων, τα οποία ανατέθηκαν απευθείας και χωρίς διαγωνισμό σε εταιρεία που την τελευταία πενταετία τυγχάνει προνομιακής μεταχείρισης από την ομοσπονδία. Είναι χαρακτηριστικό ότι η εταιρεία αρχικά απαιτούσε 445.000 ευρώ και μέσα σε δυο μήνες μείωσε την απαίτηση της σε 62.000 ευρώ ακριβώς για το ίδιο αντικείμενο! Από τρία πρακτικά του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ προκύπτουν παρατυπίες, όπως η ετεροχρονισμένη υπογραφή σύμβασης. Μάλιστα σε συνεδρίαση που έγινε στις 22 Μαϊου 2015 ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης αρχικά δηλώνει ότι η συντήρηση των δυο γηπέδων του Αγίου Κοσμά γίνεται δωρεάν από την εταιρία Hellasod και στο τέλος της συνεδρίασης προτείνει και αποφασίζει να καταβάλει στην εταιρία 120.000 ευρώ και μάλιστα με αναδρομική ισχύ, εφευρίσκοντας τη σιωπηρή παράταση της σύμβασης που δεν είχε ανανεωθεί. Μάλιστα φωτογραφίες δείχνουν ότι ουδέποτε συντηρήθηκαν κατά το επίμαχο διάστημα τα γήπεδα του Αγίου Κοσμά.
Πηγή: skai.gr