Πυραμίδα στη διαιτησία: Το αδίκημα της εκβίασης ερευνά ο εισαγγελέας Κ.Σιμιτζόγλου - Σε ανακριτή διαφθοράς και ο Γκιρτζίκης

Ο αθλητικός εισαγγελέας Αθηνών Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου διέταξε προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση της πυραμίδας στην ελληνική διαιτησία.

Μετά τις αποκαλύψεις της ''Δίκης'', όπου ο πρώην αναπληρωτής ΚΕΔ Χριστόφορος Ζωγράφος ενέπλεξε τον υπεύθυνο ανάπτυξης διαιτησίας Κύρο Βασάρα σε "στρατολόγηση" διαιτητών, ο κ.Σιμιτζόγλου ερευνά με ποιον τρόπο οργανώθηκε η οικονομική πυραμίδα και για ποιο λόγο μετείχαν διαιτητές. Ο εισαγγελέας θα διερευνήσει αν προκύπτει το αδίκημα της εκβίασης.

H "ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ" αποκάλυψε και νέο διάλογο που βρίσκεται στα χέρια του κ.Σιμιτζόγλου, ο οποίος εξελέγη και ποδοσφαιρικός εισαγγελέας στην ΕΠΟ,.

Ο διάλογος είναι του Χριστόφορου Ζωγράφου και εμπλέκει τον Κύρο Βασάρα και τον Θανάση Γιάχο. Ο συνομιλήτής του πρώην αναπληρωτή προέδρου της ΚΕΔ παραμένει άγνωστος και η καταγραφή έγινε τον Δεκέμβριο του 2014.

Ιδού ο νέος διάλογος:

Ζ: Έλα, έλα πες μου ό,τι θες. Πες τον να σκίσει μεθαύριο. Τον θέλω... καταρχήν είναι μέσα στο λέω από τώρα. Αν δεν μπει αυτός στο λέω φεύγω, γεια σας. Λοιπόν, θα τον βάλω εγώ Α' Εθνική ρε ...άλακα. Θα παω να τον δω εγώ στο Βέροια-Πανιώνιος.
Άγνωστος: ...(ακατάληπτο)
Ζ: Ρε συ είσαι ...αλάκας κύπελλο Ελλάδας είναι. ...(ακατάληπτο)... Μου είπε ο Γιάχος, μου είπε ο Γιάχος. Εγώ ...έστηκα δε μιλάω στο τηλέφωνο εκείνος μου είπε. Επειδή είναι απατεωνες μου είπε τα χρήματα της (ακατάληπτο) γιατί αυτά είναι χρήματα που μπορούν να μου πούνε ότι τα παίρνω από κανένα. Ξέρω εγώ τι είναι αυτοί ; Λοιπόν, εγώ θα τα βάλω και στον πατέρα μου και στη μητέρα μου και σε εσένα και σε όλους. Ότι παίρνω θα τα μοιράσω. Να σου πω έγινε και μια άλλη κέντα.
Άγνωστος: ...(ακατάληπτο)
Ζ: Με τον Κύρο ρε ...αλάκα σκάσε με δουλειά. Λοιπόν άντε τα λέμε, φιλιά.

ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΛΕΙ ΓΚΙΡΤΖΙΚΗ

O εισαγγελέας Αθηνών Γιώργος Νούλης που ερευνά κακουργηματικές πράξεις και ατασθαλίες σε βάθος 15ετίας στην ΕΠΟ, ζήτησε και έλαβε κρίσιμα έγγραφα από την Ομοσπονδία για χρήματα που ελήφθησαν από τα κρατικά ταμεία ως επιχορηγήσεις. Παράλληλα έλαβε από τη ΓΓΑ και άλλη έκθεση ελέγχου της ΕΠΟ που συντάχθηκε το 2004, για την οποία -όμως- ο συνάδελφός του και σημερινός υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος έχει ήδη ασκήσει κακουργηματικές ποινικές διώξεις σε συμβούλους της Ομοσπονδίας, μεταξύ των οποίων και ο τότε ταμίας
και σήμερα πρόεδρος Γιώργος Γκιρτζίκης. Μάλιστα η δικογραφία εκκρεμεί στο γραφείο του ειδικού ανακριτή διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή. Η έρευνα Νούλη χαρακτηρίστηκε κατεπείγουσα και ήδη παραδόθηκε ολοκληρωμένη από την πταισματοδίκη Κυριακή Φλωρίδου..
Πηγή: skai.gr