Ένσταση Ολυμπιακού στην είσοδο της ΑΕΚ στην Super League!

Με την ένσταση του Ολυμπιακού εγγράφηκε ως νέο μέλος της Super League η ΑΕΚ. Ο εκπρόσωπος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ Γ. Βρέντζος εξέφρασε την ένσταση του επικαλούμενος την απόφαση της ΕΕΑ για την σχέση της ΠΑΕ ΑΕΚ με τον Δ. Μελισσανίδη.

Ωστόσο η ένσταση του Ολυμπιακού ούτε συζητήθηκε ούτε απέτρεψε την εγγραφή της ΑΕΚ, έδειξε όμως, ότι η σχέση των δύο ΠΑΕ παραμένουν εχθρικές.

Στο θέμα της επικύρωσης της βαθμολογίας, που έγινε με την Κασσιόπη να καταλαμβάνει την τελευταία θέση του πρωταθλήματος και τον Λεβαδειακό να παραμένει στην Super League, η Κασσιόπη μειοψήφησε υποστηρίζοντας ότι δεν έπρεπε να γίνει η επικύρωση, επειδή υπάρχει εκκρεμοδικία.

Η Super League όρισε για την άλλη Κυριακή τον αγώνα Ατρόμητος - Λεβαδειακός υπό την αίρεση ότι μέχρι την Πέμπτη 20/8 στις 12.00 θα έχει βγει απόφαση από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ στο οποίο προσέφυγε η Κασσιόπη και συνεδριάζει την ερχόμενη Τρίτη. Σε αντίθετη περίπτωση ο αγώνας δεν θα διεξαχθεί.

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Γ. Αλαφούζος πρότεινε ο πρωταθλητής να βγαίνει από τα πλεί οφ και να γίνεται αγώνες πλέι άουτ με την συμμετοχή των τεσσάρων ομάδων της βαθμολογίας.

Επίσης πρότεινε για λόγους διαφάνειας κάθε ΠΑΕ να έχει πρόσβαση στις εκθέσεις των παρατηρητών αγώνα όλων των αγώνων και τέλος να μπουν περιορισμοί στους δανεισμούς ποδοσφαιριστών μεταξύ ομάδων της ιδίας κατηγορίας. Για τις προτάσεις αυτές θα συσταθεί επιτροπή.

Σε ψηφοφορία μπήκε πρόταση της Ξάνθης να υποβιβάζεται απευθείας μόνο η τελευταία ομάδα και η προ τελευταία να δίνει αγώνα μπαράζ με την δεύτερη από την Football League. H πρόταση καταψηφίστηκε με 7 -6 καταψήφισαν οι: ΑΕΚ, Αστέρας, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός Παναιτωλικός και Πλατανίας.

Από το νέο πρωτάθλημα θα υποβιβαστούν απευθείας οι δύο τελευταίες ομάδες

Τέλος κατά της παραχώρησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων στην NOVA για το εξωτερικό τάχθηκαν η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ ενώ η πρόταση τω συνδρομητικού καναλιού για πρόσθετη ζώνη το Σάββατο θα συζητηθεί.

Πηγή: soccerplus.gr

Πηγή: soccerplus.gr