Κλείσιμο

Η 11άδα των μελών του ΔΣ της ΕΠΟ που ζητήθηκε ν' αντικατασταθούν

Κατά τη συζήτηση της υπόθεσης της αίτησης που έκανε η ΕΠΣ Θεσσαλίας (αίτηση εκούσιας δικαιοδοσίας) κατά του ΔΣ της ΕΠΟ στο Ειρηνοδικείου Αθηνών ο νομικός εκπρόσωπος της ΕΠΣ Θεσσαλίας, Γ. Παναγόπουλος, έθεσε τέσσερα νέα αιτήματα σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτό το βασικό αίτημα που είναι η έκπτωση των μελών του ΔΣ και διορισμός προσωρινής διοίκησης.

Αυτά είναι:

Α) Να αντικατασταθούν τα 11 μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ που αντιμετωπίζουν κατηγορίες από τις έρευνες της Δικαιοσύνης
Β) Να ανασταλεί η λειτουργία των επιτροπών της ΕΠΟ
Γ) Να γίνουν άμεσα εκλογές
Δ) Να απορριφθούν οι πρόσθετες παρεμβάσεις υπέρ της ΕΠΟ από 39 Ενώσεις καθώς και αυτές των Ολυμπιακού, Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητου.

Η «11άδα» των μελών του Δ.Σ. της ΕΠΟ για τα οποία ζητήθηκε η έκπτωση και φέρονται να έχουν εμπλοκές με τη Δικαιοσύνη και κατά περίπτωση είτε να τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, είναι να έχουν κληθεί να καταθέσουν ως ύποπτοι, είτε να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και σε κάποιους περιοριστικοί όροι είναι:

Γ. Γκιρτζίκης (πρόεδρος ΕΠΟ): Του έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις α) για την υπόθεση των έργων στον Αγ. Κοσμά το 2006, β) για την υπόθεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του κυπέλλου την περίοδο 2004 – 2006, γ) για την υπόθεση της «κάρτας υγείας»

Ι. Οικονομίδης (μέλος ΔΣ ΕΠΟ): Του έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις α) για την υπόθεση των έργων στον Αγ. Κοσμά το 2006, β) για την υπόθεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του κυπέλλου την περίοδο 2004 – 2006, γ) για την υπόθεση της «κάρτας υγείας»

Αρ Σταθόπουλος: Παραιτήθηκε από το ΔΣ της ΕΠΟ λόγω του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο που του επιβλήθηκε ως «συνέχεια» των κατηγοριών που αντιμετωπίζει στο πλαίσιο της υπόθεσης της «εγκληματικής οργάνωσης».

Γ. Καραμελίδης (πρόεδρος ΚΕΔ): Του έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις α) για την υπόθεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του κυπέλλου την περίοδο 2004 – 2006, β) για την υπόθεση της «κάρτας υγείας»

Ευ. Τοπολιάτης (αναπληρωτής πρόεδρος ΕΠΟ): Του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για την υπόθεση της «κάρτας υγείας».

Ευ. Μαζαράκης (β’ αντιπρόεδρος ΕΠΟ): Του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για την υπόθεση της «κάρτας υγείας».

Ν. Προύντζος (μέλος ΔΣ ΕΠΟ): Του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για την υπόθεση της «κάρτας υγείας» και αντιμετωπίζει κατηγορίες στο πλαίσιο της υπόθεσης της «εγκληματικής οργάνωσης».

Ι. Παπακωνσταντίνου (μέλος ΔΣ ΕΠΟ): Αντιμετωπίζει κατηγορίες στο πλαίσιο της υπόθεσης της «εγκληματικής οργάνωσης» και του έχει επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Γ. Μποροβήλος (πρόεδρος Super League): Αντιμετωπίζει κατηγορίες στο πλαίσιο των «στημένων αγώνων» της περιόδου 2008 – 2011.

Ι. Κομπότης (μέλος ΔΣ): Αντιμετωπίζει κατηγορίες στο πλαίσιο της υπόθεσης της «εγκληματικής οργάνωσης» και του έχει επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.

Σπ. Καλογιάννης (πρόεδρος Football League): Του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για την υπόθεση της «κάρτας υγείας».

Τα παραπάνω αποτελούν ισχυρισμούς της αιτούσας ΕΠΣ στους οποίους η ΕΠΟ απαντά ότι α) υπάρχει το "τεκμήριο της αθωώτητας" που σημαινει ότι οι κατηγορούμενοι δεν είναι αναγκαστικά ένοχοι και μπορεί να αθωωθούν και β) για τις περιπτώσεις τον κ.κ. Κομπότη και Σταθόπουλου από τη στιγμή που τους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι έχουν πάψει να έχουν σχέση με την ΕΠΟ.

Πηγή: soccerplus.gr
Πηγή: soccerplus.gr