«Βόμβα» στο πρωτάθλημα, κινδυνεύει με υποβιβασμό ο Ολυμπιακός

Καταπέλτης το κατηγορητήριο του ανακριτή διαφθοράς: "Μαρινάκης-Αρβανιτίδης συμφώνησαν το 3-0 Ολυμπιακού-Βέροιας"! Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης κατηγορείται για δωροδοκία-δωροληψία και αλλοίωση αποτελέσματος του αγώνα Ολυμπιακού-Βέροιας (3-0) που διεξήχθη στις 6 Ιανουαρίου 2013.

H "ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ" αποκάλυψε ότι ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς Γιώργος Ανδρεάδης στο κατηγορητήριο αναφέρει ότι "οι πρόεδροι των δύο ομάδων συμφώνησαν με αθέμιτες ενέργειες να διαμορφώσουν το τελικό σκορ του αγώνα, ο οποίος περιλαμβανόταν σε στοιχηματικές διοργανώσεις και με τις πράξεις τους πέτυχαν τον σκοπό που επεδίωκαν".

Χαεακτηριστικά υπογραμμίζει: "O πρόεδρος της ΠΑΕ Βεροια Γέωργιος Αρβανιτίδης, σε μη επακριβώς προσδιορισθείσα ημερομηνία, πάντω; πριν τις 6/1/2013, ημερομηνία διεξαγωγής του ποδοσφαιρικού αγώνα Ολυμπιακός-Βέροια, συμφώνησε με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Ευάγγελο Μαρινάκη τη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος του ως άνω αγώνα, ήτοι να λήξει με 3-0 υπέρ του Ολυμπιακού, πλην όμως η γηπεδούχος ομάδα και παρά το γεγονός ότι η ομάδα της Βέροιας ήταν αποδυναμωμένη λόγω απουσίας παικτών που εξέτιαν ποινές από κάρτες, δεν είχε καλή απόδοση, με αποτέλεσμα το ημίχρονο του αγώνα να λήξει ισόπαλο 0-0".

Μετά την αποκάλυψη του κατηγορητηρίου ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κ.Πετρόπουλος που είχε ασκήσει μόλις χθες πειθαρχική δίωξη κατά Βέροιας-Αρβανιτίδη, οφείλει να σκήσει αυτονοήτως δίωξη και κτά Ολυμπιακού-Μαρινάκη.

Η εκπομπή αποκάλυψε και πραγματογνωμοσύνη για τον στοιχηματισμό του συγκεκριμένου αγώνα, η οποία έχει τον χαρακτήρα ένορκης κατάθεσης στον ανακριτή. Το ματς έκανε τζίρο εκτός ΟΠΑΠ 521.379 ευρώ και θεωρείται στοιχηματικά ύποπτο, καθώς παρατηρήθηκε έντονος στοιχηματισμός στο over μετά το 60΄και ενώ ο Ολυμπιακός προηγείτο με 1-0.

Επίσης στην εκπομπή διαβάστηκαν οι πλήρεις ένορκες καταθέσεις του Νίκου Γεωργέα και του Δημήτρη Καλαϊτζίδη. Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Βέροιας και νυν της ΑΕΚ κατέθεσε ότι "είπα στο ημίχρονο: "Δεν κάθομαι να φάω 3 γκολ", όττ "παίκτης του Ολυμπιακού μου είπε "καταλάβαμε" και ότι "το σκορ παίχτηκε στο στοίχημα- Είπαν στους Ολυμπιακούς να σταματήσουν στα 3 γκολ" Ο πρώην προπονητής της Βέροιας και νυν του Άρη κατέθεσε ότι "ήταν εντολή Αρβανιτίδη στο ημίχρονο να χάσουμε 3-0" και ότι "ο Αρβανιτίδης μου είπε να μην στενοχωριέμαι και ότι όλα θα πάνε καλά"!

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρος Ντογιάκος απέστειλε στον ομόλογό του της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο το πόρισμα του Ελεγκτικού Συμβουλίου της ΓΓΑ για την ΕΠΟ. Το πόρισμα συντάχθηκε το 2001, δεν διερευνήθηκε λόγω πολιτικής αβελτηρίας και η αντεισαγγελέας Εφετών Αθηνών Βιργινία Σακελλαροπούλου το χαρακτήρισε κατεπείγον, καθώς περιγράφονται κακουργηματικές πράξεις από πρόσωπα που είτε διοικούν σήμερα της ΕΠΟ είτε εξακολουθούν να είναι σημαίνοντα στελέχη της.

Η πρόταση του αντεισαγγελέα Εφετών Αθηνών Παναγιώτη Πούλιου για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων του 2011 θα κριθεί από το Συμβούλιο Εφετών, στο οποίο πρόεδρος ορίστηκε η Ισιδώρα Πόγκα. Είναι η δικαστής που έκρινε το βούλευμα για τη "Χρυσή Αυγή" που συντάχθηκε από τον Ισίδωρο Ντογιάκο και δημοσιεύθηκε στις 4 Φεβρουαρίου, ανήμερα του...Αγίου Ισίδωρου! Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο θα αποφασίσει οριστικά για την πρόταση Πούλιου, η οποία περιέχει 93 κατηγορούμενους και 59 απαλασσόμενους.

Ο αρμόδιος επί αθλητικών θεμάτων αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Θανάσης Ακριτίδης ενημερώθηκε από τον ειδικό ανακριτή διαφθοράς Γιώργο Ανδρεάδη για την πορεία της υπόθεσης της εγκληματικής οργάνωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Παράλληλα συναντήθηκε με τον συντάκτη του σχετικού πορίσματος αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Αριστείδη Κορέα, ενώ είχε συνεργασία και με τον αθλητικό εισαγγελέα Αθηνών Κώστα Σιμιτζόγλου.
Πηγή: skai.gr