«Το να μας ρωτά η Super League είναι σα να παραδίδει το αυτοδιοίκητο»

Κύκλοι προσκείμενοι στον υφυπουργό Αθλητισμού «μιλώντας» στο Soccerplus δίνουν διαφορετική διάσταση από αυτήν που επιχειρεί να δώσει η Σούπερ Λίγκα συσχετίζοντας έγγραφο του κ. Κοντονή που δημοσίευσε εν μέρει, με τη γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ που αποφαίνεται, χωρίς να βασίζεται σε κανένα άρθρο του ΚΑΠ ή του πειθαρχικού κώδικα ότι «δε μπορούν να εκτιθούν ποινές διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές που έχουν επιβληθεί σε ομάδες με αποφάσεις των Πειθαρχικών Επιτροπών της Super League και της ΕΠΟ σε αγωνιστική, κατά την οποία ισχύει η απόφαση του κ. Υφυπουργού Αθλητισμού για απαγόρευση διάθεσης εισιτηρίων στους αγώνες της Super League».

Σύμφωνα με πηγές από το υφυπουργείο Αθλητισμού η Σούπερ Λίγκα ήταν αυτή που υπέβαλε ερώτημα στον κ. Κοντονή για το τι πρέπει να γίνει με την επιβολή των ποινών κάτι που επιμελώς δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Οι αποφάσεις είναι ανεξάρτητες και η επιβολή πειθαρχικών ποινών είναι θέμα της Σούπερ Λίγκας και όχι του υπουργείου. Αλλιώς είναι σα να μας καταθέτουν το «αυτοδιοίκητο». Κακώς τέθηκε προς τον αρμόδιο για τον αθλητισμό υπουργό ερώτημα σχετικά με το πότε εκτίονται οι πειθαρχικές ποινές του ποδοσφαίρου. Αυτό δεν μας αφορά, ούτε έχουμε δικαίωμα να εμπλακούμε. Συνεπώς δεν υπάρχει καμία γνωμοδότηση επ’ αυτού», ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Η διοργανώτρια, όπως αναφέρθηκε και σε προγενέστερο ρεπορτάζ, αποφεύγει να κάνει λόγο για "απόφαση", ενώ η γνωμοδότηση της ΕΠΟ δεν είναι δεσμευτική και δεν βασίζεται σε κανένα άρθρο του ΚΑΠ ή του πειθαρχικού κώδικα.

Αντιθέτως η απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής για την τιμωρία του Παναθηναϊκού προσδιορίζει τους αγώνες που αυτή θα εκτιθεί.

Συνεπώς, η Σούπερ Λίγκα και η νομική υπηρεσία της ΕΠΟ, επί της ουσίας φέρονται να επιχειρούν να καταστρατηγήσουν το περιεχόμενο μιας δικαστικής απόφασης και παράλληλα να επιχειρούν, χωρίς να το ομολογούν, να περάσουν μια γνωμοδότηση που δεν βασίζεται πουθενά, ως «απόφαση», γεγονός που αγγίζει τα όρια του σκανδάλου.
Πηγή: soccerplus.gr