Kακουργηματική δίωξη για παράνομο στοιχηματισμό στον Π. Μητρόπουλο του Πανιωνίου-Δύο νέα ύποπτα ματς

Όπως αποκάλυψε η "ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ" ο αθλητικός εισαγγελέας Αθηνών, Γιώργος Λαΐνης, άσκησε κακουργηματική ποινική δίωξη κατά του ποδοσφαιριστή του Πανιωνίου, Παύλου Μητρόπουλου, για παράνομο στοιχηματισμό. Κατηγορείται για συμμετοχή του σε απόπειρα στησίματος δύο αγώνων το 2014 και αποκαλύφθηκε από τις καταγραφές του υπερκοριού της ΕΥΠ σε υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων.


Στον ειδικό ανακριτή διαφθοράς, Γιώργο Ανδρεάδη, κατέθεσαν δύο πρώην διαιτητές για το πόρισμα του εισαγγελέα, Αριστείδη Κορέα, που αφορά στο ενδεχόμενο ύπαρξης εγκληματικής οργάνωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Πρόκειται για τον Κύρο Βασάρα, διευθυντή ανάπτυξης διαιτησίας, και τον Πέτρο Κωνσταντινέα, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, κατέθεσε ο Βασίλης Γκαγκάτσης, πρώην πρόεδρος ΕΠΟ. Από σήμερα καταθέτουν ως μάρτυρες και οι Γιάννης Αλαφούζος, πρόεδρος Παναθηναϊκού, Ιάκωβος Αγγελίδης, πρόεδρος ΠΑΟΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, διοικητικός ηγέτης ΑΕΚ, Γιάννης Βρέντζος, διευθύνων σύμβουλος Ολυμπιακού , Σταμάτης Βελής, πρώην ιδιοκτήτης Απόλλωνα Σμύρνης και Αλέξης Κούγιας, ιδιοκτήτης Παναχαϊκής.

ΔΥΟ ΝΕΑ ΥΠΟΠΤΑ ΜΑΤΣ: Η εταιρεία ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης Sportradar, που είναι συμβεβλημένη με την UEFA, απέστειλε στην ΕΠΟ δύο νέα ύποπτα ματς, φερόμενα ως χειραγωγημένα για στοιχηματική απάτη. Αυτά είναι:
5/2/2015, Πανθρακικός-Καλλονή 3-2 για την σουπερλίγκα και στις 12/1/2015, Ολυμπιακός Βόλου-Εθνικός Σερρών 3-2 για την φούτμπολ λίγκ.

'Οπως αποκάλυψε η "ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ" ο αθλητικός εισαγγελέας Αθηνών, Γιώργος Λαΐνης, άσκησε κακουργηματική ποινική δίωξη κατά του ποδοσφαιριστή του Πανιωνίου, Παύλου Μητρόπουλου, για παράνομο στοιχηματισμό. Κατηγορείται για συμμετοχή του σε απόπειρα στησίματος δύο αγώνων το 2014 και αποκαλύφθηκε από τις καταγραφές του υπερκοριού της ΕΥΠ σε υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων.

Στην κατάθεσή του, o Παύλος Μητρόπουλος, ισχυρίστηκε τα εξής: «Είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και αγωνίζομαι στην ομάδα του Πανιωνίου. Τον Β.Α τον γνώρισα το περασμένο καλοκαίρι σε καφετέρια του Ν.Φαλήρου. Εγώ καθόμουν με την παρέα μου και αυτός με αναγνώρισε, με πλησίασε και μου συστήθηκε. Μου πρότεινε να παίξω ποδόσφαιρο σε μια ομάδα που είχε ο ίδιος σε γήπεδα 7x7. Εγώ του είπα θα το σκεφτώ και ανταλλάξαμε τηλέφωνα. Εγώ έπαιζα ποδόσφαιρο σε αυτή την ομάδα ολόκληρο το καλοκαίρι και αφου γνωριστήκαμε καλύτερα, του ζήτησα δανεικά και μου έδωσε 5.000 ευρώ. Όταν ήταν να του τα επιστρέψω εγώ δεν είχα χρήματα και του ζήτησα μια παράταση χρόνου για την εξόφληση. Αφού παρήλθε αυτός ο χρόνος και δε μπόρεσα να του τα δώσω άρχισε να με πιέζει πιο φορτικά. Πριν από ένα μήνα περίπου, μου είπε πως αν δεν μπορείς να μου τα δώσεις θα πρέπει εγώ αυτά τα χρήματα να τα πάρω με άλλο τρόπο. Ο άλλος τρόπος ήταν μέσω του στοιχήματος. Μου ζητούσε να διαμορφώσω κάποιο αποτέλεσμα με την ομάδα του Πανιωνίου, να του το γνωρίσω αυτό το αποτελέσμα προκειμένου να το παίξει αυτός στο στοίχημα και να κερδίσει χρήματα. Επίσης μου έλεγε να προσπαθήσω να πείσω και συμπαίκτες μου να στήσουμε κάποιους αγώνες για να βγάλουμε όλοι χρήματα και αυτός και εμείς. Εγώ για να κερδίσω χρόνο επειδή δεν είχα τα χρήματα να τα επιστρέψω, του έλεγα ότι θα στήσω ένα αποτέλεσμα αλλά την προηγούμενη του αγώνα του έστελνα ένα μήνυμα και του έλεγα άκυρο. Αυτό έγινε τρεις με τέσσερις φορές. Αυτός μετά εκνευρίστηκε, μου ζήτησε και συναντηθήκαμε και μου είπε πως αν δεν κάνω κάτι μέσω στοιχήματος για να πάρει τα χρήματά του πίσω θα έχω άσχημα ξεμπερδέματα. Η τελευταία μας συνάντηση έγινε πριν από 20 με 25 μέρες και πάλι απαίτησε από εμένα να στήσω κάποιο παιχνίδι της ομάδας μου και να στήσω το αποτέλεσμα».

ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ  ΩΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΟΙ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ, ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ, ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ: Στον ειδικό ανακριτή διαφθοράς, Γιώργο Ανδρεάδη, κατέθεσαν δύο πρώην διαιτητές για το πόρισμα του εισαγγελέα, Αριστείδη Κορέα, που αφορά στο ενδεχόμενο ύπαρξης εγκληματικής οργάνωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Ο Κύρος Βασάρας, διευθυντής ανάπτυξης διαιτησίας και ο Πέτρος Κωνσταντινέας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, κατέθεσε και ο
Βασίλης Γκαγκάτσης, πρώην πρόεδρος ΕΠΟ.
Από αύριο καταθέτουν ως μάρτυρες και οι Γιάννης Αλαφούζος, πρόεδρος Παναθηναϊκού, Ιάκωβος Αγγελίδης, πρόεδρος ΠΑΟΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, διοικητικός ηγέτης ΑΕΚ, Γιάννης Βρέντζος, διευθύνων σύμβουλος Ολυμπιακού , Σταμάτης Βελής, πρώην ιδιοκτήτης Απόλλωνα Σμύρνης και Αλέξης Κούγιας, ιδιοκτήτης Παναχαϊκής.

ΔΥΟ ΝΕΑ ΥΠΟΠΤΑ ΜΑΤΣ: Η εταιρεία ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης Sportradar, που είναι συμβεβλημένη με την UEFA, απέστειλε στην ΕΠΟ δύο νέα ύποπτα ματς, φερόμενα ως χειραγωγημένα για στοιχηματική απάτη.
Αυτά είναι:
SL, 5/2/2015, Πανθρακικός-Καλλονή 3-2
FL, 12/1/2015, Ολυμπιακός Βόλου-Εθνικός Σερρών 3-2
Στις ελληνικές ποδοσφαιρικές διοργανώσεις της περιόδου 2014-15 η UEFA έχει εντοπίσει άλλους 8 ύποπτους αγώνες:
SL, 2/9/2014, Oλυμπιακός-Βέροια 3-0
SL, 18/10/2014, Εργοτέλης-Ολυμπιακός 2-3
SL, 26/10/2014, ΠΑΟΚ-Βέροια 4-1
SL, 9/11/2014, Oλυμπιακός-Πανθρακικός 5-1
SL, 13/12/2014, Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 1-2
SL. 24/1/2015, Κέρκυρα-Βέροια 4-0
KYΠΕΛΛΟ, 23/9/2014, Ηρακλής Ψαχνών-Ατρόμητος 0-1
ΚΥΠΕΛΛΟ, 20/1/2015, Πανιώνιος-Βέροια 2-1

Πηγή: skai.gr