Προς συνένωση οι δικογραφίες των υποθέσεων διαφθοράς στο ποδόσφαιρο

Τη συνένωση των δικογραφιών για όλες τις υποθέσεις του ελληνικού ποδοσφαίρου από το 2011 μέχρι σήμερα θέλουν οι εισαγγελείς και οι ανακριτές για να μην παραγραφούν τα παλαιότερα αδικήματα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Live Sport», ο εισαγγελέας Λακαφώσης, ο ειδικός ανακριτής κατά της διαφθοράς Γιώργος Ανδρεάδης και οι υπόλοιποι λειτουργοί της Δικαιοσύνης θέλουν να συμπεριλάβουν σε μία δικογραφία τις υποθέσεις που απασχολούν τη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο από το 2011.

Σκοπός αυτής της κίνησης είναι οι κατηγορούμενοι να μην γλιτώσουν από αδικήματα που λόγω της πενταετίας που πλησιάζει θα παραγραφούν. Αυτό που θα πρέπει να συμβεί θα είναι να αποδειχθεί, ότι στα αδικήματα υπάρχει διάρκεια και γι' αυτόν το λόγο θα πρέπει να συσταθεί ένας ενιαίος φάκελος.

Την αρχή ο Κορέας

Ρόλο στη συνένωση των δικογραφιών έπαιξε και ο Αριστείδης Κορέας, καθώς ο τέως αθλητικός εισαγγελέας είχε προχωρήσει στον συσχετισμό δύο υποθέσεων με αποτέλεσμα να φτάσει στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Πρώτα ήταν η έκρηξη στον φούρνο του τότε διαιτητή Πέτρου Κωνσταντινέα στην Καλάματα και στη συνέχεια ήρθαν οι στημένοι πίνακες διαιτησίας το καλοκαίρι του 2012.

Το καλοκαίρι του 2014 διέρρευσε το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών που άναψε το «πράσινο φως» για τον συσχετισμό των δύο συγκεκριμένων υποθέσεων. Στο βούλευμα περιλαμβάνονται 15 καταθέσεις παραγόντων του ποδοσφαίρου και διάλογοι οι οποίοι προέκυψαν από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου από τον Μάιο έως τον Ιούλιο του 2012.

Από τους διαλόγους προκύπτει, ότι κορυφαία στελέχη της ΕΠΟ μιλούν από τηλέφωνα που ανήκουν σε πακιστανικά και κινεζικά ονόματα, ενώ περιγράφεται ένα σύστημα από πρόσωπα που δίνουν και δέχονται εντολές για ορισμούς διαιτητών και εκδόσεις αποφάσεων των πειθαρχικών οργάνων. Αν συμβεί τελικά η συνένωση των υποθέσεων, τότε είναι πολύ πιθανό, να προκύψουν και άλλες κατηγορίες στους εμπλεκόμενους και ταυτόχρονα να υπάρξουν νέοι κατηγορούμενοι από παράγοντες μέχρι διαιτητές, αναφέρει η εφημερίδα «Live sport».
Πηγή: skai.gr