«Δίκη»: Νέα εισαγγελική παρέμβαση στην ΕΠΟ για τα χρήματα που ξοδεύτηκαν στη Βραζιλία

Η "ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ" αποκάλυψε ότι η αντεισαγγελέας Εφετών Αθηνών Βιργινία Σακελλαροπούλου ερευνά τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιήθηκαν οι χρυσές εταιρικές (άνευ ορίου) πιστωτικές κάρτες από συμβούλους και στελέχη της ΕΠΟ.


Η νέα εισαγγελική παρέμβαση έγινε μετά τα δημοσιεύματα για την αλόγιστη χρήση των καρτών στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, κάτι που εντόπισε σε επιστολή της η ΕΠΣ Κιλκίς προς τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Σαρρή. Η εισαγγελέας ερευνά τα αδικήματα της απιστίας και της απάτης. Ήδη κλήθηκε να καταθέσει στις 10 Φεβρουαρίου ο πρώην ταμίας της Ομοσπονδίας Παναγιώτης Δημητρίου.


Η κ.Σακελλαροπούλου έχει προχωρήσει σε προκαταρκτική εξέταση για το αδίκημα της ψευδορκίας στη δίκη των στημένων αγώνων όπου ήταν η εισαγγελέας της έδρας. Με έγγραφό της ζήτησε από τον Νοέμβριο τα πρακτικά του ΔΣ της ΕΠΟ του Ιουνίου 2011 με τον διορισμό του τότε integrity officer (σύνδεσμος ακεραιότητας με την UEFA) Γιάννη Ντζούφρα χωρίς να λάβει απάντηση.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΚΡΙΤΗ-ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ: Ολοκλήρωσε την ανάγνωση του εισαγγελικού πορίσματος για την εγκληματική οργάνωση του ελληνικού ποδοσφαίρου ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς Γιώργος Ανδρεάδης. Απομένει η ενδελεχής μελέτη των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών της ΕΥΠ που αριθμούν 130 cd και το περιεχόμενο των ένορκων καταθέσεων. Αμέσως μετά ο κ.Ανδρεάδης θα καλέσει είτε νέους είτε παλαιούς μάρτυρες για την υπόθεση των 16 κακουργηματικά διωκομένων παραγόντων της ΕΠΟ, προέδρων ΠΑΕ, αρχιδιαιτητών, διαιτητών και αθλητικών δικαστών. Μάλιστα είχε την πρώτη συνάντηση με το εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα, ο οποίος συνένωσε τρεις δικογραφίες σε μία τα δύο τελευταία χρόνια.

ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΕ ΔΥΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΣΤΗΜΕΝΟ ΜΑΤΣ: Ο τερματοφύλακας του Ηρακλή Ψαχνών Θανάσης Τόλιος και ο αμυντικός της ίδιας ομάδας Κώστας Γιώτας είναι οι πρώτοι Έλληνες ποδοσφαιριστές που διώκονται κακουργηματικά από την εισαγγελία Αθηνών για χειραγώγηση αγώνα. Πρόκειται για την αναμέτρηση της Football League Καλλιθέας-Ηρακλή Ψαχνών (2-1) που έγινε στις 20 Απριλίου 2012. Βάσει του κατηγορητηρίου που έχει ως υπόβαθρο την έκθεση της Sportradar (εταιρεία ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης που είναι συμβεβλημένη με την UEFA) τα δύο τέρματα ήταν αποτέλεσμα εσκεμμένων ενεργειών ή παραλείψεων ποδοσφαιριστών του Ηρακλή Ψαχνών. Το πρώτο από τον τερματοφύλακα Θ.Τόλιο και το δεύτερο από τον Κ.Γιώτα, ο οποίος αντί να απομακρύνει την μπάλα από την περιοχή τροφοδότησε επιθετικό της αντιπάλου ομάδας και αυτός από πολύ κοντινή απόσταση με ευκολία πέτυχε τέρμα.
Πηγή: skai.gr