Κλείσιμο

Τουρκία: Δολοφονήθηκε οπαδός του Ερυθρού Αστέρα στην Κωνσταντινούπολη (video)

Με τη δολοφονία ενός νεαρού ανθρώπου σημαδεύτηκε το ντέρμπι του μπάσκετ Γαλατασαράι - Ερυθρού Αστέρα στην Κωνσταντινούπολη. Ένας 25χρονος οπαδός του Ερυθρού Αστέρα δολοφονήθηκε στη διάρκεια επεισοδίων μεταξύ οπαδών της σερβικής ομάδας και της Γαλατάσαραϊ. Σύμφωνα με τον σέρβο πρόξενο στην Πόλη, ο νεαρός πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία αφότου δέχθηκε αλλεπάλληλα πλήγματα με μαχαίρι.

Περίπου 400 φίλοι της
σερβικής ομάδας ταξίδεψαν στην Κωνσταντινούπολη για να δουν τον αγώνα, αλλά δεν τους επετράπη να μπουν στο στάδιο παρότι είχαν εισιτήρια. Οι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα αντέδρασαν και προσπάθησαν να εισβάλουν στο "Αμπντί Ιμπεκτσί" με αποτέλεσμα να συγκρουστούν με την τουρκική αστυνομία. Στα επεισόδια ενεπλάκησαν και οπαδοί της Γαλατάσαραϊ με αποτέλεσμα να προκύψει σύρραξη και τελικά ένας από τους εκδρομείς οπαδούς της ομάδας του Βελιγραδίου να δολοφονηθεί.



Κατά του διάρκεια του ματς, οι τούρκοι οπαδοί φώναζαν "Κόσοβο, Κόσοβο" και κρατούσαν αλβανικές σημαίες, οξύνοντας τα πνεύματα. Ο πρόξενος της Σερβίας Ζόραν Μάρκοβιτς στην Πόλη επέρριψε ευθέως ευθύνες στην τουρκική αστυνομία και στους διοργανωτές καταγγέλλοντας ελλειπή αστυνόμευση.

"Αυτή είναι μια εχθρική
χειρονομία σε μια εποχή που η Σερβία δέχεται μαχαιριές απ' όλες τις πλευρές.... Η Τουρκία κατάφερε μια μαχαιριά στην καρδιά των σέρβων οπαδών. Η εκδήλωση ήταν τραγική, σοκαρίστηκα" είπε ο Μάρκοβιτς.

TRAGEDIJA U TURSKOJ: Ubijen navijac Crvene zvezde!

Ανέφερε δε ότι το σερβικό προξενείο ήταν σε επαφή με την τουρκική αστυνομία και προειδοποίησε εγκαίρως ότι ο αγώνας ήταν υψηλού κινδύνου, αλλά οι εκκλήσεις δεν εισακούστηκαν.

"Η οργάνωση βρισκόταν στο ελάχιστο δυνατό επίπεδο. Εδώ και δύο ημέρες είχαμε προειδοποιήσει ότι αυτή η αθλητική συνάντηση ήταν υψηλού κινδύνου και μπορεί να οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση... Εργαζόμαστε τώρα για να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι οπαδοί θα εγκαταλείψουν με ασφάλεια το τουρκικό έδαφος το συντομότερο δυνατόν", δήλωσε ο Μάρκοβιτς.

"Θέλω να τονίσω ότι οι τούρκοι γιατροί πάλεψαν σαν λιοντάρια για τη ζωή του. Οι προσπάθειες να διασωθεί διήρκεσαν πέντε ώρες, αλλά τελικά πέθανε λόγω υπερβολικής αιμορραγίας," επισήμανε ο σέρβος διπλωμάτης.

https://www.skai.gr/files/1/astelios/skaiphotos/serbinstdxsgfdx.jpg

"Οπαδός του Ερυθρού Αστέρα (25 ετών) σκοτώθηκε στην Κωνσταντινούπολη μετά από τραύματα από μαχαιριές. Ο άτυχος νεαρός ταξίδεψε στην Τουρκία για το παιχνίδι των “ερυθρόλευκων” με τη Γαλατασαράι, αλλά μετά από επίθεση με μαχαίρι των Τούρκων χούλιγκανς έχασε τη ζωή του. Ο Ερυθρός Αστέρας εκφράζει τα συλληπητήριά του στην οικογένεια, συγγενείς και φίλους του θύματος" ανακοίνωσε από την πλευρά της η σερβική ομάδα.
Πηγή: skai.gr