Κλείσιμο

Μελισσανίδης: Να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο Μαρινάκη και Ζωγράφου – απάντηση ΟΣΦΠ

Την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου τόσο του αντιπροέδρου της ΚΕΔ Χριστόφορου Ζωγράφου όσο και του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη ζήτησε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης, αρνούμενος με κατηγορηματικό τρόπο τις κατηγορίες ότι κρύβεται πίσω από την δολοφονική επίθεση στον κ. Ζωγράφο την οποία χαρακτήρισε στημένη υπόθεση.

«Πώς είναι δυνατόν από το κρεβάτι του πόνου ο κύριος Ζωγράφος να παίρνει τηλέφωνο τον κύριο Μαρινάκη;» διερωτήθηκε ο Δημήτρης Μελισσανίδης, τονίζοντας ότι από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου θα αποδειχθεί ποίος είναι ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο. «Χούντα είναι και αυτή και όπως όλες οι χούντες θα πέσει». «Αν δεν τελειώσει ούτε τώρα η βρώμα στο ποδόσφαιρο, δεν θα τελειώσει ποτέ» είπε χαρακτηριστικά.

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του αναφορικά με το ύποπτο βάσει της έκθεσης της UEFA ματς του Ολυμπιακού με τη Βέροια το οποίο ολοκληρώθηκε με νίκη των ερυθρόλευκων 3-0 και παρατηρήθηκε υπέρογκος στοιχηματισμός. Ο κύριος Μελισσανίδης διερωτήθηκε «υπάρχουν Έλληνες που μπορούν να στοιχηματίσουν 6 εκατομμύρια ευρώ σε ακριβές σκορ;» Και συνέχισε «ευτυχώς δεν παίχτηκαν αυτά στον ΟΠΑΠ, αλλά στις Μαλαισίες και αλλού. Άλλωστε έχουν τέτοια τηλέφωνα κι έχουν συνηθίσει».

Αναφέρθηκε με έμφαση και ονομαστικά στον ξυλοδαρμό 12 αθλητικών συντακτών και αναρωτήθηκε ποιος παράγοντας έδωσε αυτές τις εντολές όταν μάλιστα κάποια περιστατικά έγιναν στο Καραϊσκάκη.

Η κάθαρση στο ποδόσφαιρο μοιάζει με αστείο ανέφερε ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ. Οι μισές ομάδες της Σούπερ Λίγκας συμμετέχουν στο πρωτάθλημα παράνομα και οι υγιείς δυνάμεις αποχωρούν σταδιακά.

Στις περί λαθρεμπορίου κατηγορίες που κατά καιρούς έχουν ακουστεί, ο κ. Μελισσανίδης τόνισε ότι έχει αθωωθεί από την ελληνική δικαιοσύνη και σχολίασε ότι το πλοίο με τους δύο τόνους ηρωίνη σχετίζεται με τον Αιμίλιο Κοτσώνη που ήταν δεξί χέρι του κ. Μαρινάκη.

Στην επίσημη αντίδρασή του, ο Ολυμπιακός χαρακτηρίζει γελωτοποιό σε κατάσταση πανικού τον Δημήτρη Μελισσανίδη, ενώ αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η ερυθρόλευκη ΠΑΕ ομολογεί με τον πλέον κυνικό τρόπο ότι παρακολουθεί παράνομα τα γραφεία του μεγαλομετόχου της ΑΕΚ.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση του Ολυμπιακού «στην προετοιμασία [Μελισσανίδη] βοήθησε το χθεσινό ραντεβού [προετοιμασίας] στα γραφεία της εταιρείας του με τον κύριο Θωμαϊδη, με τον οποίο έχουν στενή συνεργασία. Φωτογραφίες για τα τετ-α-τετ τους υπάρχουν στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου».

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι εξελίξεις στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, με τον πρόεδρο της Σούπερλιγκ Τάκη Αγραφιώτη να υποβάλει την παραίτησή του.

Ο κ. Αγραφιώτης, με γραπτή δήλωσή του, συγκαλεί τη Δευτέρα συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου για την εκλογή νέου προέδρου στη διοργανώτρια Αρχή.
Πηγή: skai.gr