Κλείσιμο

Στη λίστα των κερδισμένων του στοιχήματος ο Ηλίας Σπάθας



Στη διαβόητη λίστα του ΟΠΑΠ, που κατατέθηκε από τη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, περιλαμβάνεται το όνομα του διαιτητή Ηλία Σπάθα.
Η τηλεοπτική "ΔIKH στον ΣKAΪ" παρουσίασε το σχετικό έγγραφο, όπου βεβαιώνεται ότι το 2003 ο κ.Σπάθας κέρδισε στο στοίχημα το ποσό των 140.234 ευρώ.
Η λίστα περιλαμβάνει 1200 ονόματα που κατέθεσαν βεβαιώσεις κερδών στην Εφορία και αποτελεί αντικείμενο δικαστικής έρευνας.
Η εκπομπή αποκάλυψε δύο έγγραφα που υπογράφει ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής. Στο πρώτο ισχυρίζεται ότι "εξουσία ελέγχου" των ενημεροτήτων των ΠΑΕ είχε ο (απολυθείς) υπάλληλος της Ομοσπονδίας Ανδρέας Καραγκιόζης και στο επόμενο ότι ουδείς στην ΕΠΟ έχει "εξουσία ελέγχου"!
Ο ίδιος ο κ.Καραγκιόζης προσδιόρισε σε συνέντευξη του στη "Δίκη" τις ευθύνες του κ.Σαρρή, αλλά και των προέδρων της ΕΙΜ Θ.Κουρίδη-Αρ.Σταθόπουλου. "Τους έλεγα να συνδεθούμε με το taxis, αλλά με αγνοούσαν, τόνισε χαρακτηριστικά.

ΥΠΟΨΙΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Η εκπομπή αποκάλυψε έκθεση της εταρείας ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης Federbet, στην οποία χαρακτηρίζεται χειραγωγημένος ο αγώνας Ολυμπιακού-Πανθρακικού (5-1) της 10ης αγωνιστικής της Superleague. Aποσπασματικά αναφέρεται: "Στοιχηματίστηκαν λίγες ώρες πριν την έναρξή του αγώνα πολλά χρήματα στη νίκη του γηπεδούχου με τουλάχιστον 3 τέρματα διαφορά καθώς και στο over.Η ροή αυτού του στοιχηματισμού υπήρξε πριν την έναρξη του αγώνα αλλά και κατά τη διάρκειά του με αποτέλεσμα «οι αποδόσεις να είναι τρελές και μη ρεαλιστικές». Το αποτέλεσμα του αγώνα και ο αριθμός των γκολ που σημειώθηκαν δικαίωσαν αυτούς που πόνταραν. Σύμφωνα με την έκθεση οι υποψίες πέφτουν σε κάποιους παίκτες του Πανθρακικού".

Πηγή: skai.gr