Κλείσιμο

Tρείς πρόεδροι της ΕΠΟ στον εισαγγελέα ως ύποπτοι για πλαστές ενημεροτητες

Όπως αποκάλυψε η τηλεοπτική ''ΔΙΚΗ'' στον ΣΚΑΪ επτά φυσικά πρόσωπα κλήθηκαν να καταθέσουν ως ύποπτοι από τον εισαγγελέα Χάρη Λακαφώση, ο οποίος διερευνά το σκάνδαλο των πλαστών ασφαλιστικών και φορολογικών ενημεροτήτων. Ανάμεσα τους τρεις πρόεδροι της ΕΠΟ, ο Γιώργος Σαρρής, ο Σοφοκλής Πιλάβιος και ο Βασίλης Γκαγκάτσης.

Επίσης θα καταθέσουν ανωμοτί οι πρώην πρόεδροι της ΕΙΜ/ΕΠΟ Θεόδωρος Κουρίδης-Αριστείδης Σταθόπουλος και ο πρώην υπάλληλος Ανδρέας Καραγκιόζης. Εστάλη κλήση και στον Θεόδωρο Πασιόπουλο, ο οποίος έχει αποβιώσει.

Η εκπομπή αποκάλυψε έγγραφο που υπογράφει ο νυν πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής και απευθύνεται στην Οικονομική Αστυνομία, με το οποίο δικαιώνει τις ομάδες που χρησιμοποιούσαν βεβαιώσεις οφειλών αντί ενημεροτήτων! Ο κ.Σαρρής αναφέρει ότι '' η ΕΠΟ όφειλε να κάνει δεκτές αυτές τις βεβαιώσεις γιατί έτσι ανέφεραν στις σημειώσεις τους οι ΔΟΥ".

Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται και σε ανάλογη βεβαίωση οφειλών που κατέθεσε στις 04/01/13 ο ΠΑΣ Γιάννενα και θεωρεί ότι ορθώς δόθηκε άδεια μετεγγραφών, πράγμα που διαψεύδει εγγράφως η ΔΟΥ Ιωαννίνων ( ''η βεβαίωση που χορηγήθηκε δεν επέχει θέση φορολογικής ενημερότητας παρά μόνο γνωστοποίηση οφειλών'').

Η εκπομπή αποκάλυψε έκθεση της Federbet (εταιρεία ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης που συνεργάζεται με τον διοργανωτή του ισπανικού πρωταθλήματος), στην οποία χαρακτηρίζεται χειραγωγημένος ο αγώνας ΠΑΟΚ-Βέροιας. Η έκθεση αναφέρει χαρακτηριστικά:"Στην αναμέτρηση ΠΑΟΚ-Βέροιας (4-1) υπήρξαν "περίεργα πονταρίσματα" στη νίκη με περισσότερα από ένα γκολ της γηπεδούχου ομάδας, αλλά και στην επίτευξη αρκετών τερμάτων (over 2,5-3,5 γκολ).Επιπλέον, παρατηρήθηκε "ύποπτη πτώση" των συγκεκριμένων αποδόσεων, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την πτώση του over 3,5 γκολ στο 1,40 και ενώ η αναμέτρηση βρισκόταν στο 25ο λεπτό, με το σκορ στο 0-0! Από τα στοιχεία που υπάρχουν προκύπτει εμπλοκή της Βέροιας ή μερικών ποδοσφαιριστών της στην χειραγώγηση του αγώνα, ενώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τον ΠΑΟΚ".
Πηγή: skai.gr