Oύτε την κροτίδα είδε ο Καλογερόπουλος!

Μία εικόνα απο το ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, η οποία ουδέποτε φωτίστηκε και την αγνόησε επιδεικτικά ο διαιτητής Καλογερόπουλος αναδείχθηκε απο την ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ.Στο 69ο λεπτό κι ενω το παιγνίδι εξελίσοταν κανονικά, αμέσως μετά την αλλαγή Σίλντεφελντ, Μέντες, ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού Λουκ Στίλ δέχθηκε σε απόσταση αναπνοής κροτίδα, που ευτυχώς δεν το τραυμάτισε.

Παρότι ο κανονισμός σε τέτοιες περιπτώσεις προβλέπει προσωρινλη διακοπή του αγώνα ο διαιτητής Καλογερόπουλος ούτε καν ασχολήθηκε και συνέχισε κανονικά το παιγνίδι. Σύμφωνα με τον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ(άρθρο 15 παράγραφος 3) η ρίψη πάσης φύσεως αντικειμένου στον κυρίως χώρο του γηπέδου και ιδιαίτερα πυρσών φωτοβολίδων και κροτίδων, επιφέρει πειθαρχικές ποινές που φθάνουν σε αποκλεισμό έδρας και βαρύτατα χρηματικά πρόστιμα. Επειδή ο διαιτητής δεν διέκοψε το μάτς, λαμβάνεται υπόψιν η έκθεση του παρατηρητή αγώνα και αν ούτε ο παρατηρητής έχει γράψει οτιδήποτε αρμόδιος να κρίνει απο το βίντεο του μάτς ειναι ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας


Οπως αποκάλυψε η "Δίκη στον Σκάι" ο εισαγγελέας Χάρης Λακαφώσης λίγο πριν αποχωρήσει από την αθλητική εισαγγελία Αθηνών διέταξε διαχειριστικό έλεγχο σε όλες τις ΠΑΕ της Super League και της Football League με βάση το άρθρο 77 του νόμου 2725/99. Αφού διαπίστωσε ότι η επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού δεν έχει κάνει τον απαιτούμενο από τον νόμο σχετικό έλεγχο, έδωσε εντολή στο ΣΔΟΕ να ελέγξει τις πέντε τελευταίες διαχειριστικές περιόδους των ποδοσφαιρικών εταιριών. Με έγγραφο του ο κύριος Λακαφώσης ζητάει να ελεγχθούν όλες οι αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων, οι εισροές και εκροές, τα πιθανά παρένθετα πρόσωπα και οι οφειλές προς το Δημόσιο. Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που θα γίνει τέτοιος εκτεταμένος διαχειριστικός έλεγχος σε ποδοσφαιρικές ομάδες.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ 1.600 ΣΕΛΙΔΩΝ ΓΙΑ 164 ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ: Ο αντιεισαγγελέας εφετών Αθηνών Παναγιώτης Πούλιος ολοκληρώνει εντός του Νοεμβρίου την πρότασή του γα το σκάνδαλο των στημένων αγώνων που ξέσπασε τον Ιούνιο του 2011. Η πρόταση που ξεπερνά τις 1.600 σελίδες θα κατατεθεί στο Δικαστικό Συμβούλιο, αφορά τελικά 164 κατηγορούμενους και θα δώσει τέλος σε ένα δικαστικό σίριαλ που ξεκίνησε με τέσσερις προφυλακίσεις ποδοσφαιρικών παραγόντων. Ερευνώνται τα κακουργήματα της απάτης και της σύστασης συμμορίας, αλλά και πλημμεληματικές πράξεις δωροδοκίας.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΟΥ ΡΙΣΚΟΥ: Στο διεθνές συνέδριο των Βρυξελλών έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις προτάσεις της Ελληνίδας εισαγγελέας Βιργινίας Σακελλαροπούλου για την καταπολέμηση της στοιχηματικής απάτης. Πρόκειται για την εισαγγελέα της έδρας του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων Αθηνών όπου καταδικάστηκαν 5 φυσικά πρόσωπα και έξι ματς κρίθηκαν στημένα. Το συνέδριο συμφώνησε στην συντονισμένη καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, την υποχρεωτική εφαρμογή εκπαιδευτικών προγραμμάτων, την αυστηρή απαίτηση από τα κράτη να ελέγχουν τα αθλητικά στοιχήματα και την προώθηση της εφαρμογής της σύμβασης του συμβουλίου της Ευρώπης. Το πλέον εντυπωσιακό συμπέρασμα είναι ότι η Ελλάδα βρίσκεται μέσα στις έξι πρώτες χώρες υψηλού κινδύνου για στοιχηματική απάτη.


Πηγή: skai.gr