Στο ίδιο έργο θεατές

Στο ίδιος έργο θεατές για ακόμα μια φορά στο Φάληρο με τον Καλογερόπουλο να είναι ο MVP του ματς. Αγώνας δεν υπήρξε ποτέ αφού όλο το ματς ήταν μια διαιτητική παράσταση με υποδείξεις-όργια!

"Κιτρίνισε" με ευκολία τους παίκτες του Παναθηναϊκού, υποδείκνυε πονηρά... φάουλ υπέρ των γηπεδούχων, στα τελευταία λεπτά τις αντίστοιχες φάσεις υπέρ των πράσινων τις άφηνε να παιχτούν, κράτησε λιγότερες καθυστερήσεις απ' όσες έπρεπε και στη φάση του Πέτριτς στο τελευταίο λεπτό, ανακαλύπτει χέρι του Κροάτη και σταματά τον Ατζαγκούν ο οποίος ήταν μόνος.

Στα αγωνιστικά..

Με σύστημα 4-5-1 παρατάχθηκε ο Παναθηναϊκός στο γήπεδο Καραϊσκάκη και ο Γιάννης Αναστασίου θέλησε να ενισχύσει τον χώρο του κέντρου.

Οι «πράσινοι» μπήκαν «σφιχτά» στον αγώνα και είναι χαρακτηριστικό ότι σκοπός τους ήταν αρχικά να περιορίσουν την πίεση του αντιπάλου τους. Στο πρώτο δεκάλεπτο το ματς ήταν αναγνωριστικό και το «τριφύλλι» έκλεισε τους διαδρόμους στον αντίπαλο.

Σε αυτό το διάστημα ο Καλογερόπουλος δεν δίστασε ούτε λεπτό να του δώσει την κίτρινη κάρτα σε μια «κλασσική» φάση δείχνοντας από την αρχή τις διαθέσεις του.

Στο επόμενο δεκάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν μια διπλή ευκαιρία που ο Λουκ Στιλ έδειξε τα αντανακλαστικά του. Παράλληλα οι «τριφυλλοφόροι» άρχισαν σταδιακά να παίρνουν μέτρα μέσα στο γήπεδο και κρατούσαν περισσότερη ώρα τη μπάλα.

Στο δίλεπτο 23΄-24΄ ο ρέφερι Καλογερόπουλος πρόλαβε να μη σφυρίξει ένα φάουλ του Μαζουάκου στον Ζέκα και παράλληλα έδωσε ένα ανύπαρκτο φάουλ κατά του Νάνο.

Επιπλέον στο 29΄ δέχτηκε κίτρινη κάρτα ο Νάνο για διαμαρτυρία ενώ στη συνέχεια ο επόπτης …έκανε δώρο ένα κόρνερ στον Ολυμπιακό!!!

Εν συνεχεία «κατάπιε» μια κίτρινη κάρτα του Μανιάτη σε μαρκάρισμα πάνω στον Ντάνιελ Πράνιτς και δεν έδωσε ούτε φάουλ!

Στο 36΄ ο Πράνιτς αντίκρισε την κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα και φυσικά ο ρέφερι την έβγαλε και πάλι με μεγάλη ευκολία. «Όργια» έγινα και τρία λεπτά αργότερα όταν σε δολοφονικό τάκλιν του Μιλιβόγεβιτς πάνω στον Πράνιτς …είδε κίτρινη κάρτα και ο Γκόρντον Σίλντενφελντ!

Αγωνιστικά δεν υπήρχε κάτι το αξιοσημείωτο και από τις δύο πλευρές καθώς καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να βρει αγωνιστικό ρυθμό. Με αυτά και με αυτά έληξε το πρώτο ημίχρονο..

Ίδιο το σκηνικό από τους διαιτητές και στο δεύτερο ημίχρονο καθώς ο Ντάνιελ Πράνιτς χρεώθηκε με ανύπαρκτο οφσάιντ στις αρχές τους δευτέρου ημιχρόνου.

Στο 53΄ δεν δόθηκε ένα καθαρό φάουλ υπέρ του Ζέκα ενώ αγωνιστικά δεν υπήρξε κάτι το σημαντικό μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Στο 58΄ ο Ολυμπιακός πήρε ένα ακόμα φάουλ που δεν ήταν και μετά από τόσες στημένες φάσεις έβαλε γκολ.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά στο 66΄ ο Γκόρντον Σίλντενφελντ τραυματίστηκε και συνέχισε κουτσαίνοντας μέχρι να αντικατασταθεί. Στο επόμενο λεπτό δεν δόθηκε πεντακάθαρο φάουλ πάνω στον Καρέλη και ο «άρχοντας» του..σφαγείου έκλεισε και πάλι τα μάτια.

Από κει και πέρα στο 70΄ ο Ατζαγκούν χρεώθηκε με ένα ανύπαρκτο φάουλ πάνω σε τζαρτζάρισμα…

Μετά το τέρμα που δέχτηκαν οι «πράσινοι» βγήκαν στην επίθεση και άρχισαν να απειλούν περισσότερο την αντίπαλη εστία.

Στο 78΄ οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν πέναλτι στο οποίο αποβλήθηκε ο…Αναστασίου!

Ο Στιλ όμως απόκρουσε το πέναλτι !!!!

Στο 84΄ ο Νίκος Καρέλης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση όμως δεν περίμενε την πάσα και σούταρε άουτ.
Στο 91.35 ο Καλογερόπουλος έκανε ένα ακόμα ΕΓΚΛΗΜΑ αφού χρέωσε με φάουλ τον…Πέτριτς την ώρα που ο Ατζαγκούν ετοιμαζόταν να σουτάρει έχοντας όλο το τέρμα μπροστά του!

Η μπάλα βρήκε στη κοιλιά του Κροάτη και χρεώθηκε για χέρι και πήρε και κίτρινη κάρτα !!!!!

Ο Παναθηναϊκός φεύγει από το ντέρμπι χωρίς να έχει κερδίσει κάτι, πλην της διαπίστωσης ότι δεν έχει να φοβηθεί κάτι από τους ανταγωνιστές του εφόσον παίζει σύμφωνα με τις δυνατότητες του.

Κορυφαίος του Παναθηναϊκού ήταν ο Σίλντενφελντ για το διάστημα που αγωνίστηκε, ενώ πολύ καλά τα πήγαν και οι υπόλοιποι της άμυνας, ο Στιλ και ο Λαγός. Ο Ατζαγκούν έτρεξε πολύ και έδωσε μάχες, ενώ ο Πράνιτς, ο Καρέλης και ο Ζέκα δεν μπόρεσαν να διακριθούν.

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθήνας)

Βοηθοί: Γρεβενής (Χαλκιδικής), Γεωργαράκος (Αθήνας)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ) : Ρομπέρτο, Ελαμπνταλαουί, Μποτία (58, Αυλωνίτης), Αμπιντάλ, Μαζουακού, Μιλιβόγιεβιτς, Μανιάτης, Κασάμι (76 Εντινγκά) , Ντομίνγκες, Αφελάι, Μήτρογλου

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αναστασίου): Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σίντεφελντ (68' Μέντεζ), Νάνο, Λαγός (76 Δώνης), Ζέκα, Μπούι (64΄Πέτριτς), Πράνιτς, Ατζαγκούν, Καρέλης

Γκολ: Αυλωνίτης (59)

Κάρτες: Καρέλης (10), Νάνο (29), Πράνιτς (36΄), Σίντεφελντ (40)-Μιλιβόγιεβιτς (40), Αφελάι (90+), Μανιάτης (90+)
Πηγή: skai.gr