Νίκη και χρήσιμα συμπεράσματα

Με τον Λουκ Στιλ να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση και τους νεαρούς παίκτες από την ακαδημία να δείχνουν ότι μπορούν να βοηθήσουν, ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 την Μπασακσεχίρ στην Κωνσταντινούπολη. Ο Ντίνας ο σκόρερ του Παναθηναϊκού.

Με κέρδη την εικόνα των πράσινων από το γκολ που σημείωσε ο Ντίνας και την εμφάνιση του Λουκ Στιλ θα επιστρέψει ο Παναθηναϊκός από την Τουρκία και το φιλικό με την Μπασακσεχερί στο οποίο οι πράσινοι επικράτησαν με 1-0.

Το τριφύλλι έδειξε δυο πρόσωπα στην διάρκεια της αναμέτρησης καθώς στο πρώτο μέρος οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου δεν μπόρεσαν να απειλήσουν την εστία των Τούρκων ενώ σε αντίθεση υπήρξαν δυο φάσεις μπροστά από την εστία του Παναθηναϊκού από λάθη της άμυνας που πέρασαν όμως ανεκμετάλλευτα.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοση, βοήθησε και η είσοδος του Ατζαγκούν, και μετά το γκολ που σημείωσε στο 58' από λάθος της άμυνας των Τούρκων με τον Ντίνα έπαιξε καλύτερα και είχε και άλλες ευκαιρίες για να σημειώσει και άλλα τέρματα.

Ευκαιρίες είχαν και οι Τούρκοι από την πλευρά τους αλλά ο Λουκ Στιλ ήταν πάρα πολύ καλός και έδειξε έτοιμος για να μονιμοποιηθεί κάτω από την εστία έχοντας αρκετές σωτήριες επεμβάσεις.

Κέρδος για τον Παναθηναϊκό ήταν και η παρουσία κάποιων παιδιών με λίγο χρόνο συμμετοχής στο ματς που βρίσκουν μέσα από τα φιλικά τον ρυθμό τους ενόψει της συνέχειας.

Οι πράσινοι ξεκίνησαν την αναμέτρηση με τον Στιλ κάτω από τα γκολπόστ. Στα δεξιά έπαιξε ο Σπυρόπουλος και αριστερά ο Χουχούμης ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούνταν από τους Κουτρουμπή και Τριανταφυλλόπουλο. Μπροστά τους έπαιξε ο Λαγός ενώ ο Δώνης πήρε την θέση του Μέντες που στο ζέσταμα ένιωσε ενοχλήσεις και προτιμήθηκε να μην παίξει. Ο τρίτος χαφ ήταν ο Μπούι. Στην τριάδα μπροστά βρέθηκαν οι Μπαϊράμι, Ντίνας και Κλωναρίδης.

Οι μόνες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο ήταν ένα σουτ των Τούρκων που εξουδετέρωσε ο Στιλ και μια κόντρα πάνω στον Τριανταφυλλόπουλο με την μπάλα να περνάει έξω από την εστία του Στιλ.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους οι Μπούρμπος, Ρισβάνης και Ατζαγκούν μπήκαν αντί των Σπυρόπουλου, Τριανταφυλλόπουλου και Μπαϊράμι και ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοση του.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους πράσινους ήρθε στο 47' μετά από σέντρα του Μπούρμπου και τον Ντίνα να προσπαθεί να κάνει το γυριστό σουτ το οποίο όμως δεν έπιασε καλά.

Στο 54' ο Στιλ αντέδρασε σωτήρια σε σουτ του Ουκάρ ενώ στο 56' με την έξοδο του παρέσυρε όποιον ήταν στο διάβα του.

Οι πράσινοι προηγήθηκαν στο 58' με τον Ντίνα να εκμεταλλεύεται ολέθριο λάθος του Σεϊλάν ο οποίος ύστερα από σέντρα του Μπούρμπου δεν μπόρεσε να πιάσει την μπάλα στα όρια της μεγάλης περιοχής και έχασε την μπάλα. Ο Ντίνας που ήταν δίπλα του εκμεταλλεύτηκε το λάθος και πλάσαρε σε κενή εστία.

Το τριφύλλι ανέβασε την απόδοση του μετά το γκολ που σημείωσε, είχε καλύτερη κυκλοφορία, και στο 65' λίγο έλειψε να κάνει το 2-0. Αρχικά ο Μπούι σούταρε έξω από την περιοχή και ο Σεϊλάν έδιωξε την μπάλα αλλά ο Δώνης ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι σούταρε έξω. Μια ακόμα καλή στιγμή για τους πράσινους χάθηκε στο 70' όταν μετά από ωραίο συνδυασμό από Μπούι, Ατζαγκούν ο Κουτρουμπής βρέθηκε σε θέση βολής αλλά ο γκολκίπερ της Μπασακσεχίρ τον πρόλαβε.

Ο Στιλ είχε μια ακόμα σωτήρια επέμβαση στο όταν ο Μπερβέ έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή έπιασε το απευθείας βολέ αλλά ο γκολκίπερ των πράσινων έδιωξε σε κόρνερ.

Την ίδια κατάληξη είχε και το πολύ καλό σουτ του Αγγελόπουλου στο 78', ο νεαρός μέσος είχε περάσει αντί του Μπούι στο 74', αλλά ο Σεϊλάν με όμορφη επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ.

Λίγο πριν την λήξη του αγώνα η κάθε ομάδα είχε από μια καλή στιγμή. Αρχικά στο 90' οι πράσινοι βγήκαν στην επίθεση με τον Κλωναρίδη από τα δεξιά αλλά η πάσα του προς τον Ντίνα ήταν λίγο πιο μπροστά με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να χάσει σπουδαία ευκαιρία να "κλειδώσει" την νίκη του.

Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο Ακίν έπιασε την δυνατή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι αλλά ο Στιλ και πάλι είπε όχι πέφτοντας στην αριστερή του γωνία.

Μπασακσεχίρ: Σειλάν, Ουκάρ, Αιχάν, Κανσέβ, Οζντορούν, Ακτσάι, Τεκχτερίμ (75' Γιλντίζ), Σοκολού, Μοσορό, Πεκτούρκ, Σεντούρκ.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Σπυρόπουλος (46' Μπούρμπος), Χουχούμης, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος (46' Ρισβάνης), Δώνης, Κλωναρίδης, Λαγός, Μπαιράμι (46' Ατζαγκούν), Ντίνας, Μπούι (74' Αγγελόπουλος).
Πηγή: skai.gr