Εχασε βαθμούς και Μπεργκ


Ο Παναθηναϊκός ήρθε ισόπαλος 1-1 με τον τυπικά γηπεδούχο Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ, αφήνοντας δύο βαθμούς και «χάνοντας» τον Μπεργκ που τραυματίστηκε.

Με απώλειες μπήκε στο νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας ο Παναθηναϊκός, καθώς στην πρεμιέρα της έμεινε στο 1-1 στο ΟΑΚΑ με τον τυπικά γηπεδούχο Λεβαδειακό, ο οποίος προηγήθηκε στο 77' με τον Κώτσιο, για να ισοφαριστεί στο 84' με πέναλτι του Πράνιτς.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό ποιοτικά. Ο Λεβαδειακός ήταν πιο «ζωντανός» στο πρώτο 10λεπτο, έχοντας πιο επιθετικές βλέψεις και δύο καλές ενέργειες του Βούκσεβιτς (2', 5'). Σταδιακά ο Παναθηναϊκός πήρε τον έλεγχο, είχε την κατοχή μπάλας (63% - 37% στη λήξη του 45λεπτου) αλλά όχι και τον τρόπο να αναπτυχθεί με αξιώσεις και να δημιουργήσει τη μεγάλη ευκαιρία.

Ουσιαστικά η μόνη του φάση ήταν μια άστοχη κεφαλιά του Τριανταφυλλόπουλου στο 25', ενώ είχε προηγηθεί ένα σουτ του Ντίνα στο 7'. Ο Λεβαδειακός αμύνονταν αποτελεσματικά, έκλεινε τους χώρους και κρατούσε το ρυθμό σε επίπεδα που τον βόλευε, χωρίς να μπορεί να απειλήσει αν και πολλές φορές ο Αναστασίου είχε παράπονα από την αμυντική συμπεριφορά της ομάδας του.

Σοκ με Μπεργκ


Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε σαφώς βελτιωμένος στο δεύτερο ημίχρονο. Μπήκε εξαρχής δυνατά, πίεσε και έκλεισε τον Λεβαδειακό στα καρέ του, έχοντας αλλάξει το σύστημα σε 4-2-3-1 και όταν επιθετικός. Ωστόσο το πρώτο πλήγμα ήρθε στο 53' με τον τραυματισμό του Μπεργκ (αντικαταστάθηκε στο 58' από τον Ατζαγκούν).

Ο μονόλογος των φιλοξενούμενων ήταν συνεχής, αλλά δύσκολα δημιουργούνταν φάσεις απέναντι στην καλά οργανωμένη άμυνα του Λεβαδειακού. Αρχικά, Ντίνας (59') και Ζέκα (61') δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Στρατηλάτη, ωστόσο ήρθαν στη συνέχεια δύο μεγάλες ευκαιρίες με τους Καρέλη (65') και Ατζαγκούν (68').

Οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά στο δεύτερο 45λεπτο με τον Βούκσεβιτς στο 71' και έφτασαν στο γκολ στο 77' με κεφαλιά του Κώτσιου. Ο Παναθηναϊκός ήταν πλέον σε δύσκολη θέση και έχοντας απειλήσει νωρίτερα με φάουλ του Πράνιτς (73') έφτασε στην ισοφάριση με πέναλτι του Κροάτη στο 84' (ανατροπή του Ατζαγκούν από τον Μαχαίρα), με τον Παναθηναϊκό να ζητά άλλα δύο πέναλτι, το πρώτο στο 33' για μαρκάρισμα του Κονέ στον Χουχούμη και το δεύτερο στη φάση του τραυματισμού του Μπεργκ (για κράτημα του Τομά

Στο τελευταίο δεκάλεπτο (με τις καθυστερήσεις) ο Αναστασίου έβαλε και τον Ρισβάνη ως σέντερ φορ, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν έφτασε στην ανατροπή, έχοντας μεγάλη ευκαιρία με τον Τριανταφυλλόπουλο στην εκπνοή.


Τον... γκαντέμισαν τον Μάρκους Μπεργκ που τραυματίστηκε στην ωμοπλάτη στη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου του αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ και διακομίστηκε στο νοσοκομείο για τις απαραίτητες εξετάσεις.

Ο Σουηδός, σε μια φάση στη μικρή περιοχή στο 53', στην οποία μάλιστα οι «πράσινοι» ζήτησαν πέναλτι για τράβηγμα, έπεσε στο έδαφος και με αρκετή καθυστέρηση ο Θάνος διέκοψε το παιχνίδι προκειμένου να μπει στο γήπεδο το ιατρικό τιμ του Παναθηναϊκού.

Δύο λεπτά αργότερα, οι γιατροί έκαναν νόημα για αλλαγή και ο Μπεργκ αποχώρησε με φορείο από το ΟΑΚΑ, έχοντας ακίνητο το χέρι του.


Κατευθύνθηκε στο ιατρείο του ΟΑΚΑ και λίγα λεπτά μετά διακομίστηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο προκειμένου να διαπιστωθεί η σοβαρότητα του τραυματισμού του.
Ο Σουηδός επιθετικός θα μείνει εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων για περίπου δύο μήνες καθώς υπέστη κάταγμα στην κλείδα.



ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θάνος

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τομάς, Βούκσεβιτς, Κονέ, Στρατηλάτης, Μαχαίρας, Ζίτο - Ζέκα, Μπούρμπος

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Σάββας Παντελίδης): Στρατηλάτης, Νικολακάκης, Κώτσιος, Πρόζιτς, Τομάς, Πίντερ (74' Μαχαίρας), Βούκσεβιτς, Κονέ (88' Μάγκας), Ορτέγκα, Ζίτο, Γουόρντεν (58' Γιακουμάκης).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Χουχούμης (46' Νάνο), Τριανταφυλλόπουλος, Μπούρμπος (86' Ρισβάνης), Δώνης, Σίλντενφελντ, Ντίνας, Ζέκα, Πράνιτς, Καρέλης, Μπεργκ (58' Ατζαγκούν).



* Το ματς παρακολούθησε και το νέο μεταγραφικός απόκτημα του Παναθηναϊκού, ο Βαλμίρ Μπερίσα.

Πηγή: skai.gr