Στο μαγικό κόσμο του NBA μετακομίζει ο Κώστας Παπανικολάου

Παίκτης του NBA και των Χιούστον Ρόκετς είναι πλέον ο έλληνας διεθνής Κώστας Παπανικολάου.

Ο 24χρονος πρώην πλέον παίχτης της Μπαρτσελόνα και του Ολυμπιακού υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα του Τέξας και από την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, που αρχίζει το φθινόπωρο, θα αγωνίζεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον κόσμο.

Οι «Ρουκέτες» του Χιούστον συνιστούν μία καλή ευκαιρία για τον Παπανικολάου να καθιερωθεί στο NBA, δεδομένου ότι η άφιξή του συμπίπτει με την «φυγή» του βασικού σμολ φόργουαρντ της ομάδας, Τσάντλερ Πάρσονς, ο οποίος αγωνίζεται πλέον στους Ντάλας Μάβερικς.

Η αξία του συμβολαίου δεν έχει γίνει επίσημα γνωστή, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες του αμερικανικού δικτύου ESPN, οι απολαβές του «Παπ» για την επικείμενη χρονιά ανέρχονται στα 4,8 εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα πάντα με το ESPN, για την περίοδο 2015-16 το συμβόλαιο του έλληνα παίχτη είναι μη εγγυημένο, με τους Ρόκετς να έχουν δικαίωμα να τον κρατήσουν έναντι $4,6 εκατ.

«Είμαι πολύ χαρούμενος από την υπογραφή μου με τους Ρόκετς. Είναι ένα παιδικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Εδώ και πολύ καιρό ήθελα να παίξω στο ΝΒΑ και αισθάνομαι έτοιμος για την πρόκληση. Συμφώνησα με μία από τις θρυλικές ομάδες της λίγκας και θα ανταγωνιστώ τους καλύτερους παίκτες του κόσμου. Προς το παρόν, πάντως, θα είμαι επικεντρωμένος στο Παγκόσμιο Κύπελλο» δήλωσε με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας ο Παπανικολάου, μιλώντας στο γαλλικό σάιτ basket-infos.com.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ