Κλείσιμο

"Πράσινα"... χαμόγελα!

Η ευρωπαϊκή πρόβα τζενεράλε Παναθηναϊκού και Ατρόμητου, στο μεταξύ τους φιλικό στη Λεωφόρο, μπορεί να αφήσει ευχαριστημένες και τις δύο ομάδες. Τους «πράσινους» επειδή πήραν τη νίκη με 2-1, κάνοντας ανατροπή και έχοντας βελτιωμένη εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο και τους Περιστεριώτες επειδή στο πρώτο 45λεπτο, με τους «βασικούς», ήταν καλύτεροι και κέρδισαν τις εντυπώσεις. 

Οσο για τον Ατρόμητο; Εχοντας και αυτός ευρωπαϊκό ματς την άλλη Πέμπτη (31/7), για τον 3οπροκριματικό γύρο του Europa League (περιμένει αντίπαλο, μία εκ των Σαράγεβο και Χάουγκεσουντ), έφερε χαμόγελα στους φίλους του στο πρώτο ημίχρονο, αλλά επηρεάστηκε σαφώς από τις μαζικές αλλαγές στη συνέχεια και στο  δευτερο45λεπτο ήταν"άφαντος"
Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε τον Παναθηναϊκό με σύστημα 4-4-1-1, έχοντας τον Πέτριτς πίσω από τον Μπεργκ και τον Πράνιτς βασικό, ενώ από την άλλη πλευρά ο Γιώργος Παράσχος επέλεξε σύστημα 3-4-1-2, έχοντας τον Μπρίτο πίσω από τους Γεωργίου και Καραμάνο.

Μετά το πρώτο 10λεπτο, στο οποίο οι «πράσινοι» μπήκαν πιο δυνατά και απείλησαν στο 10' με τον Μπεργκ, ο Ατρόμητος πήρε τον έλεγχο του αγώνα. Είχε καλύτερη κυκλοφορία και απειλούσε από τα άκρα, με τους Γιαννούλη και Νάστο να ανεβαίνουν και να δημιουργούν ρήγματα. Οι Περιστεριώτες προηγήθηκαν στο 19' με τον Μπρίτο, σε φάση που ο Γεωργίου «ξεχάστηκε» τελείως από την «πράσινη» άμυνα και έχασαν αμέσως ευκαιρίες με τους Μπρίτο (20', 21'), Γιαννούλη (24') και Νάστο (29').

Στο ίδιο διάστημα ο Παναθηναϊκός «ψάχνονταν», δεν μπορούσε να αναπτυχθεί, με τον Πράνιτς να δείχνει επηρεασμένος και τους Μπεργκ-Πέτριτς να μην έχουν χώρους. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση με την καλύτερη (και όμορφη) ομαδική τους ενέργεια, που ξεκίνησε από μπεργκ και Ζέκα και κατέληξε στο εύστοχο πλασέ του Πέτριτς στο 34'.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος από τον Ατρόμητο, έχοντας την πρωτοβουλία σε όλη τη διάρκειά του και βρίσκοντας ρυθμό μετά το 70', διάστημα στο οποίο άρχισε να δημιουργεί ευκαιρίες (71' Κλωναρίδης, 74' Καρέλης) και να σκοράρει με το ωραίο γκολ του Κλωναρίδη στο 77'.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν κακοί, επηρεασμένοι σαφώς από τις… αμέτρητες αλλαγές του Γιώργου Παράσχου: Πέντε με την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου και άλλες τέσσερις στο 65'. Οι Περιστεριώτες δεν είχαν χημεία, Τάτος, Ναπολεόνι και Φάμπιο (που ήταν στο μεσοεπιθετικό κομμάτι) δεν βρήκαν ρυθμό και έτσι ο Ατρόμητος ουδέποτε απείλησε.

Οσο για τον Παναθηναϊκό; Ο Γιάννης Αναστασίου έκανε με… μυαλό στα επίσημα ματς τις αλλαγές. Πρώτη στο 57' με τον Λαγό στη θέση του Πράνιτς, ενώ ακολούθησαν Καρέλης, Ντίνας αρχικά και ο Κλωναρίδης, πριν τους Σπυρόπουλο και Χουχούμη. Το 4-4-1-1 έγινε 4-2-3-1, η λειτουργία βελτιώθηκε (ιδίως μετά το 70'), χωρίς πάντως να κινηθεί σε υψηλά επίπεδα απόδοσης, ενώ το ματς ολοκληρώθηκε με το χαμένο πέναλτι του Μπεργκ στο 89'.

ΣΚΟΡΕΡ: 34' Πέτριτς, 77' Κλωναρίδης - 19' Μπρίτο

ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ: 89' Μπεργκ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τάσος Παπαπέτρου (Αθηνών)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΚΙΤΡΙΝΕΣ:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης (87' Στιλ), Τριανταφυλλόπουλος (75' Σπυρόπουλος), Νάνο (81' Χουχούμης), Σίλντενφελντ (68' Κλωναρίδης), Κουτρούμπης, Μέντες, Ζέκα, Πράνιτς (57' Λαγός), Ατζαγκούν (60' Ντίνας), Πέτριτς (60' Καρέλης), Μπεργκ.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Τσενάμο (65' Μπάρκας), Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης (66' Θεολόγου), Φυτανίδης (84' Παπασπύρος), Νάστος (46' Κιβρακίδης), Γιαννούλης (66' Κούρος), Γκαρσία (66' Ενγκουέμ), Δημούτσος (46' Μπάλλας), Μπρίτο (46' Τάτος), Γεωργίου (46' Φάμπιο), Καραμάνος (46' Ναπολεόνι).



t
Πηγή: skai.gr