Κλείσιμο

Συμφώνησαν στην Ευρώπη με την Ελληνίδα εισαγγελέα να διακόπτονται τα στημένα ματς!


Διεθνή έκθεση για τα προσυννενοημένα ματς, στην οποία περιλαμβάνεται και η Ελλάδα, έφερε στο φως η τηλεοπτική "ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ".Η αντεισαγγελέας Εφετών Αθηνών Βιργινία Σακελλαροπούλου είχε προτείνει να διακόπτεται ή να αναβάλλεται ένας ποδοσφαιρικός αγώνας για τον οποίο προκύπτουν βάσιμες ενδείξεις στοιχηματικής χειραγώγησης.

 Στις 10 Ιουνίου, στις Βρυξέλλες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών (IRIS) αποφάσισε να ενσωματώσει στην έκθεσή της την πρόταση της Ελληνίδας δικαστικής λειτουργού, η οποία ήταν η εισαγγελέας της έδρας της πρώτης δίκης που έγινε στη χώρα μας για στημένα ματς.

Επίσης η εκπομπή αποκάλυψε ότι ο αντεισαγγελέας Εφετών Αθηνών Παναγιώτης Πούλιος θα παραδώσει την πρότασή του για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων στο Δικαστικό Συμβούλιο τον Σεπτέμβριο του 2014. Ήδη μελετά 36.000 σελίδες και 83 cd της δικογραφίας της συναδέλφου του Πόπης Παπανδρέου. Εδώ και τρία χρόνια τρεις ανακριτές, οι Γ.Κασίμης, Γ.Καλόφωνος και Γ.Αυγέρης ερευνούν την υπόθεση και το Δικαστικό Συμβούλιο αφού μελετήσει την εισαγγελική πρόταση θα αποφασίσει ποιοι από τους 187 κακουργηματικά κατηγορούμενους της πολύκροτης υπόθεσης θα παραπεμφθούν σε δίκη.Τον Δεκέμβριο του 2013 το Τριμελές Εφετείο Κουργημάτων Αθηνών έκρινε ενόχους στοιχηματικής χειραγώγησης προσυννενοημένων ποδοσφαιρικών παιχνιδιών 4 παράγοντες και έναν προπονητή.
Πηγή: skai.gr