Αποκάλυψη στη "ΔΙΚΗ" : "Εκαναν τα στραβά μάτια" σε 47 πλαστές ενημερότητες!

Την ευθύνη της ΕΠΟ στο σκάνδαλο των πλαστών φορολογικών και ασφαλιστικών ενημεροτήτων κατέδειξε έγγραφο που παρουσίασε η τηλεοπτική "ΔΙΚΗστον ΣΚΑΪ".
Στο άρθρο 41 του κανονισμού της Ομοσπονδίας αναλύεται η σύνθεση, οι αρμοδιότητες και η λειτουργία των οργάνων της ΕΠΟ και αναφέρεται για την Επιροπή Ιδιότητας Μετεγγραφών (ΕΙΜ), της οποίας πρόεδροι υπήρξαν ο νομικός σύμβουλος Θόδωρος Κουρίδης και ο πρώην αντιπρόεδρος και νυν δήμαρχος Οιχαλίας Αρης Σταθόπουλος:
"H Eπιτροπή είναι αρμόδια να αποφασίζει σε πρώτο βαθμό:
α) Για τον χαρακτηρισμό των ποδοσφαιριστών ως ερασιτεχνών ή επαγγελματιών με βάση τους οικείους κανονισμούς.
β) Να κάνει ελέγχους σε τακτά χρονικά διαστήματα και όποτε η ίδια αποφασίζει για την πληρότητα και εγκυρότητα των δικαιολογητικών και του νομότυπου αυτών πριν από την έκδοση οποιουδήποτε Δελτίου Αθλητικής Ιδιότητας Ποδοσφαιριστή. Ειδικότερα τα δελτία των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών θα εκδίδονται από αυτήν μετά από έλεγχο όλων των δικαιολογητικών. Κατ΄έξαίρεση και σε περιπτώσεις κατεπείγοντος τα δελτία των επαγγελματικών ομάδων θα εγκρίνονται και θα εκδίδονταιμε ευθύνη του προέδρου της ΕΙΜ και του Εκτελεστικού
Γραμματέα της ΕΠΟ".
Οπως γίνεται φανερό από το έγγραφο, που βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης, η ΕΙΜ όφειλε να ελέγχει πλήρως τις ενημερότητες των ομάδων και στη συνέχεια να επιτρέπει τις μεταγραφές ποδοσφαιριστών. Ο αθλητικός εισαγγελέας Αθηνών Χάρης Λακαφώσης έχει στην κατοχή του 47 περιπτώσεις πλαστότητας, τις οποίες ουδέποτε ήλεγξαν οι κύριοι Κουρίδης-Σταθόπουλος.
Επίσης ερευνάται ο παράνομος πλουτισμός αθλητικών παραγόντων από το 2004 έως το 2013. Ήδη η ΓΓΑ ζήτησε στοιχεία φυσικών προσώπων από 71 ομοσπονδίες ή αθλητικά σωματεία, μετά από σχετικό έγγραφο του Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς.
Πηγή: skai.gr