Παράτυπος ο ορισμός των διαιτητών στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ! - 12 πλέον τα ύποπτα ματς: 5 η Καλλονή και από 3 Ολυμπιακός, ΠΑΣ



Η τηλεοπτική "ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ" αποκάλυψε ότι ο ορισμός της διαιτητικής εξάδας από την ΚΕΔ στον αυριανό ημιτελικό του κυπέλλου Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ είναι παράτυπος. Ο αγώνας αυτός περιλαμβάνεται στην ίδια αγωνιστική του θεσμού, στην οποία προηγήθηκε η συνάντηση ΟΦΗ-Παναθηναϊκού. Τον αγώνα του Ηρακλείου διηύθυνε ο Ανδρέας Παππάς που ορίστηκε ως επιπρόσθετος και στην αυριανή αναμέτρηση του Καραϊσκάκη!


Ο κανονισμός διαιτησίας προβλέπει ότι ουδείς διαιτητής μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην ίδια αγωνιστική οποιουδήποτε θεσμού και με οιαδήποτε ιδιότητα. Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας μένει έκθετη και προκύπτουν ζητήματα εγκυρότητας της αναμέτρησης αν επιμείνει στην επιλογή της.

Τρία νέα ύποπτα ματς της Σούπερ Λίγκας αποκάλυψε η "Δίκη". Σύμφωνα με τους φακέλους που έστειλε η UEFA στην ΕΠΟ τα παιχνίδια αυτά είναι:
29η αγωνιστική SL, 15/3/14, Ολυμπιακός-Πανθρακικός 2-0
30η αγωνιστική SL, 23/3/14, Καλλονή-ΟΦΗ 1-0
24η αγωνιστική FL, 17/3/14, Πιερικός-Δόξα Δράμας 2-1
Ετσι τα ύποπτα ματς ανέρχονται σε 12, από τα οποία 5 αφορούν στην Καλλονή και από 3 στον Ολυμπιακό και στα Γιάννενα.

Η εταιρεία Sport-radar που έχει συμβληθεί με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία έστειλε τα πλήρη στοιχεία του ΣΑΣΑ (Σύστημα Ανίχνευσης Στοιχηματικής Απάτης) και η αθλητική εισαγγελεία Αθηνών διέταξε προκαταρκτική εξέταση, όπως έκανε και στους άλλους 9 ύποπτους αγώνες της περιόδου 2013-14, που είναι:
Βέροια-Γιάννενα 2-2
Παναθηναϊκός-Γιάννενα 3-1
Γιάννενα-ΠΑΟΚ 0-2
Ολυμπιακός-Εργοτέλης 3-0
ΟΦΗ-Καλλονή 0-1 (κύπελλο)
Καλλονή-ΠΑΟΚ 2-5
Καλλονή-Παναθηναϊκός 0-4
Καλλονή-Αστέρας Τρίπολης 0-2
Βέροια-Ολυμπιακός 0-5

Αποκάλυψη στη "ΔΙΚΗ" για φετινές πλαστές ενημερότητες Φωστήρα, Καλαμαριάς, Γιαννιτσών!


Η εκπομπή έφερε στο φως νέα στοιχεία για τις 47 πλαστές ενημερότητες. Μετά από έρευνα του αθλητικού εισαγγελέα Χάρη Λακαφώση και με τη συνδρομή της οικονομικής αστυνομίας, του ταξίαρχου Βασίλη Κοντογιάννη και του τμηματάρχη Κυριάκου Μπραϊμη, αποκαλύφθηκαν τρεις ενημερότητες που αφορούν στην εν εξελίξει αγωνιστική σεζόν 2013-2014.
Οι ομάδες που είχαν πλαστές ενημερότητες από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013 είναι:
ΦΩΣΤΗΡΑΣ, φορολογική
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ 1926, ασφαλιστική
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ, φορολογική


H τηλεοπτική "Δίκη" αποκάλυψε ότι με την κατάθεση του προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Σαρρή ολοκληρώνεται την Πέμπτη το μεσημέρι η εξέταση μαρτύρων από την αντεισαγγελέα Εφετών Αθηνών Βιργινία Σακελλαροπούλου για την υπόθεση διερεύνησης περιπτώσεων ψευδορκίας στη δίκη των στημένων αγώνων. Η Δικαιοσύνη ερευνά αν και κατά πόσο απεκρύβησαν από τους μάρτυρες του Τριμελούς Εφετείου Κακουργηάτων Αθηνών πραγματικά περιστατικά που ήταν σε γνώση τους, όπως ο θεσμικός ρόλος του "Integrity Oficcer" της ΕΠΟ Γιάννη Ντζούφρα, ο οποίος ήδη κατέθεσε στην εισαγγελέα.

Η εκπομπή παρουσίασε έκθεση ένορκης εξέτασης της 6ης Ιουνίου 2011 του τότε προέδρου της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιου στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιου Κανελλόπουλου, η οποία ανέφερε τα εξής: '' α) Καθόσον αφορά τις απειλές και την άσκηση ψυχολογικής, προς το παρόν, βίας εις βάρος μου,καταθέτω τα εξής: Οι απειλές εις βάρος μου άρχισαν όταν τρεις ποδοσφαιρικές ομάδες ήτοι ο Ηρακλής της Super League και ΟΦΗ και Τρίκαλα της Β' Εθνικής κατηγορίας, δεν πληρούσουν τους όρους συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Super League, σύμφωνα με αποφάσεις της αρμόδιας επιτροπής αδειοδότησης της ΕΠΟ. Οι συνέπειες της απαγορεύσεως συμμετοχής αυτών στην προαναφερθείσα κατηγορία ήταν ο μεν Ηρακλής να υποβιβαστεί στην Β' Εθνική κατηγορία, οι δε άλλες δυο να μην μπορούν να συμμετάσχουν στα PLAY OFF για να ανέλθoυν στην πρώτη κατηγορία. Από το δελτίο ειδήσεων του MEGA την 1-6-11 μετεδόθη ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ δέχεται απειλές για τη ζωή του. Ακόμη στο μπλοκ ΔΙΚΗ BLOG SPOT την ίδια μέρα αναφέρετο ότι κάποιος ονόματι ''ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ'' πλαισιούμενος από άλλους πέντε ήλθαν από την Κρήτη στην Αθήνα για κακό σκοπό και ότι εγώ προνόησα να λείπω στο εξωτερικό. Επ αυτού σημειώνω ότι δημοσιογράφος μεγάλου καναλιού, ο οποίος με παρακάλεσε να μην αποκαλύψω το όνομά του, το πρωί εκείνης της ημέρας μου τηλεφώνησε στη Ζυρίχη όπου βρισκόμουν για υπηρεσιακούς λόγους και μου είπε ότι ένας πληροφοριοδότης του από το Ηράκλειο του είπε ότι έρχονται τρεις από την Κρήτη για να με σκοτώσουν. Προσθέτω ότι επικοινώνησα με τον δημοσιογράφο Θωμαϊδη που έχει αυτό το μπλοκ, ο οποίος μου επανέλαβε ότι και αυτός έγραψε τα ανωτέρω κατόπιν πληροφοριών από πηγή που είχε στο Ηράκλειο.Επι των απειλών αυτών ενημέρωσα τον αρχηγό της αστυνομίας και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
β)Καθόσον αφορά τις φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες που οφείλουν να προσκομίζουν όλες οι ΠΑΕ σε κάθε μεταγραφική περίοδο, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ μετά από έγγραφη καταγγελία του προέδρου της Καλλιθέας αποφάσισε τη σύσταση της επιτροπής για να εξετάσει όλες τις ενημερότητες όλων των ομάδων και των τριών κατηγοριών. Από τον έλεγχο που έκανε η επιτροπή διαπιστώσαμε το βάσιμο των καταγγελιών για κάποιες ομάδες.Διευκρινίζω ότι ο πρόεδρος της Καλλιθέας αναφέρθηκε στις ΠΑΕ Ιωνικός και ΠΑΕ Εθνικός Πειραιώς. Για το αδιάβλητο και την αντικειμενικότητα της ερεύνης και αφού το ζητάτε εσείς, σας εγχειρίζω όλους τους φακέλους με την έως τώρα έρευνα που και αφορά όλες τις ομάδες όλων των κατηγοριών ώστε η υπηρεσία σας να ερευνήσει ποιές ομάδες έχουν υποβάλει πλαστά έγγραφα αλλά και ποιες υπηρεσίες του κράτους δεν απαντούν στα σχετικά έγγραφά μας.
γ) Θεωρώ καθήκον επίσης να σας αναφέρω ότι δημόσιοι παράγοντες, βουλευτές, δήμαρχοι, περιφερειάρχες, παρεμβαίνουν πιεστικά σε εμάς και υπέρ των ομάδων των περιφερειών τους, ενώ παραλλήλως διεγείρουν τους φιλάθλους με δημόσιες δηλώσεις κτλπ. εναντίον μας''.
Μια εβδομάδα αργότερα ο κύριος Κανελλόπουλος με έγγραφό του προς την προϊσταμένη της Εισαγγελείας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου, ανέφερε: '' Συμπληρωματικώς προς το υπό σημερινή (14-6-2011) υπ' αριθμ. 2371α έγγραφό μας και εν σχέσει προς τις λοιπές καταγγελίες του Προέδρου της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιου, που περιέχονται στην από 6-6-2011 κατάθεσή του, η προκαταρκτική εξέταση εκ μέρους σας θα συνεχισθεί μόνο ως προς την πλαστογραφία, νόθευση, ψευδή βεβαίωση ή υφαρπαγή ψευδούς βεβαιώσεως. Οι υπόλοιπες καταγγελίες του ίδιου θα ερευνηθούν από εμάς''.
Μερικές μέρες αργότερα, στις 23 Ιουνίου 2011, ξέσπασε το σκάνδαλο των στημένων αγώνων. Ο τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και νυν Εθνικός Συντονιστής για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Ιωάννης Τέντες έπαυσε τον κύριο Κανελλόπουλο από τα καθήκοντα του επι των αθλητικών θεμάτων, καθώς παραπέμφθηκε για την υπόθεση ως κακουργηματικά κατηγορούμενος ο αδελφός του Θανάσης Κανελλόπουλος, τότε αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου
Πηγή: skai.gr