Αποκάλυψη της "ΔΙΚΗΣ": Στο εδώλιο ο Σαρρής για παραβίαση εισαγγελικής εντολής

Αποκάλυψη της "ΔΙΚΗΣ": Στο εδώλιο ο Σαρρής για παραβίαση εισαγγελικής εντολής
Oμολογία του προέδρου της ΕΠΟ: "Πήραμε 1 εκ.ευρώ από το υπουργείο χωρίς χαρτιά"!



Ποινική δίωξη κατά του προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Σαρρή άσκησε η εισαγγελία Αθηνών, όπως αποκάλυψε η τηλεοπτική "ΔIKH στον ΣKAΪ". Κατηγορείται για παραβίαση εισαγγελικής εντολής στον περσινό τελικό του κυπέλλου Ελλάδος Ολυμπιακού-Αστέρα Τρίπολης.
Ο κ.Σαρρής είχε κληθεί από τον αθλητικό εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα ως ύποπτος και απολογήθηκε για την απαγόρευση εισόδου του παρατηρητή της ΔΕΑΒ (Διαρκής Επιτροπή για την Αντιμετώπιση της Βίας) Γιώργου Βούλγαρη στα αποδυτήρια των διαιτητών. Μάλιστα είχε δοθεί σχετική εισαγγελική εντολή την προηγουμένη του αγώνα, την οποία η ΕΠΟ αγνόησε. Τώρα ο κ.Σαρρής, που είναι ύποπτος και για τους στημένους πίνακες διαιτησίας, θα καθίσει στο εδώλιο διότι παρέβη την σχετική εντολή.
Πλέον προκύπτει θέμα ηθικής τάξεως για τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας και πληθαίνουν οι φωνές για ηθικό ασυμβίβαστο. Είναι άγνωστο αν υποβάλει την παραίτηση του για λόγους ευθιξίας μετά την αυτεπάγγελτη άσκηση της ποινικής δίωξης σε βαθμό πλημμελήματος.
Η εκπομπή αποκάλυψε ότι ενώπιον του κ.Σαρρή, στην Κομοτηνή, βραβεύτηκε ο σύμβουλος της ΕΠΟ Χρήστος Καραβασίλης, ο οποίος λίγες μέρες νωρίτερα καταδικάστηκε σε φυλάκιση 9 μηνών για υπεξαίρεση και πλαστογραφία! Μάλιστα θα δικαστεί εκ νέου για τα ίδια αδικήματα στις 25 Φεβρουαρίου, αλλά παραμένει μέλος της Ομοσπονδίας και πρόεδρος της ΕΠΣ Έβρου.
Στην τηλεοπτική "ΔIKH" παρουσιάστηκε βίντεο, στο οποίο ο πρόεδρος της ΕΠΟ ομολογεί ότι πέρσι πήρε κρατική επιχορήγηση 1 εκ. ευρώ, χωρίς να φαίνεται στα χαρτιά! Όπως ο ίδιος είπε, η Ομοσπονδία πήρε από την πολιτεία 2,5 εκ. ευρώ εκ των οποίων μόνο το 1,5 καταγράφηκε.Ζήτημα εγείρεται πλέον για τον τότε υφυπουργό αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη, ο οποίος οφείλει να εξηγήσει πως δόθηκαν στην ΕΠΟ τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων πολιτών.
Στην ίδια εκπομπή αποκαλύφθηκε ότι η εισαγγελία το διάστημα 2005-2013 ανακάλυψε 38 πλαστές φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες ομάδων. Ανάμεσά τους και μεγάλη ποδοσφαιρική ομάδα.
Παράλληλα συνεχίζονται οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ σε 213 "πόθεν έσχες" διαιτητών, παραγόντων, πρώην ποδοσφαιριστών και παικτών του στοιχήματος, καθώς υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις παράνομου πλουτισμού
Πηγή: skai.gr