«Έφοδος» εισαγγελέων στα γραφεία της ΕΠΟ

Από το πρωί της Δευτέρας εισαγγελείς και οικονομική αστυνομία να έχουν πάει στα γραφεία της ΕΠΟ στο Πάρκο Γουδή και διενεργούν ελέγχους στα οικονομικά της ομοσπονδίας και σε άλλες υποθέσεις για τις οποίες η ομοσπονδία τελεί υπό εισαγγελική έρευνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρών στην έρευνα είναι και ο αθλητικός εισαγγελέας Αθηνών, Αριστείδης Κορέας, που έχει ο οποίος διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση των «στημένων πινάκων» διαιτησίας στο ποδόσφαιρο, ερευνά διάφορες περιπτώσεις διαφθοράς και έχει ασκήσει δύο ποινικές διώξεις για τον περυσινό τελικό Κυπέλλου.

Μαζί του, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είναι και ο έτερος αθλητικός εισαγγελέας Χ. Λακαφώσης ο οποίος ερευνά την υπόθεση των «πλαστών δελτίων» από την ΕΠΟ το 2011.

Το κλιμάκιο των κρατικών λειτουργών, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πολυμελές και η έρευνα άρχισε από το τμήμα της έκδοσης δελτίων όπου υπήρξε το μεγάλο σκάνδαλο το 2011 με την έκδοση δελτίων σε ποδοσφαιριστές με πλαστές φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες που κατέθεταν ομάδες.

Η ΕΙΜ (Επιτροπή ιδιότητας Μεταγραφών) της ΕΠΟ, που είχε τότε πρόεδρο τον Θόδωρο Κουρίδη, τις έκανε δεκτές εκδίδοντας δελτία.

Από την ΕΠΟ κρατούσαν χαμηλούς τόνους, υποστηρίζοντας ότι η παρούσα διοίκηση δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τη συγκεκριμένη έρευνα.
Πηγή: skai.gr