Σπανούλης: «Στον πατέρα μου που δεν είναι εδώ»

Ο Βασίλης Σπανούλης  όχι μόνο πανηγύρισε την κατάκτηση της Ευρωλίγκας και αναδείχθηκε MVP όλης της περιόδου, αλλά επιπλέον ήταν κορυφαίος και του final-4 του Λονδίνου!

Κι αν στο πρώτο μέρος του τελικού με την Ρεάλ Μαδρίτης είχε μείνει σχεδόν στο απόλυτο μηδέν , στο δεύτερο έδωσε παράσταση και απέδειξε γιατί τη δεδομένη στιγμή θεωρείται ίσως ο κορυφαίος γκαρντ σε όλη την Ευρώπη.

Πιο συγκεκριμένα σημείωσε 22 πόντους με 5/9 τρίποντα και 7/10 βολές, μάζεψε δύο ριμπάουντ, μοίρασε 4 ασίστ, ενώ έκανε και 4 λάθη.

Ετσι οδήγησε την ομάδα του στο τελικό 100-88 και την κούπα του πρωταθλητή Ευρώπης!

«Πρέπει ο κόσμος να είναι περήφανος για μας. Κάναμε ένα μεγάλο παιχνίδι για τρία δεκάλεπτα γιατί στο πρώτο δεν υπήρχαμε. Είναι μια μεγάλη χαρά για όλους τους Έλληνες στις δύσκολες στιγμές που περνά και σε όλο τον κόσμο του Ολυμπιακού. Είναι μια ασύλληπτη επιτυχία», δήλωσε ο αρχηγός των πρωταθλητών Ευρώπης.


Οσο για το πού αφιερώνει την κούπα, δήλωσε: «Θέλω να το αφιερώσω στη γυναίκα μου που είναι πάντα δίπλα μου, στη μητέρα μου, τον αδερφό μου, τον πατέρα μου που δεν είναι εδώ αλλά πάντα τον σκέφτομαι όταν μπαίνω στο γήπεδο, όπως και στη γιαγιά μου που με μεγάλωσε και μου έδωσε τα εχέγγυα για να είμαι καλός άνθρωπος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το γούρι του Σπανούλη διατηρήθηκε, καθώς κατακτά για τρίτη φορά την Ευρωλίγκα την τρίτη φορά που η σύζυγός του είναι έγκυος!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Παλεύαμε ολο το χρόνο και δεν ήταν εύκολο. Από το -17 της πρώτης περιόδου βάλαμε 90 πόντους σε 30 λεπτά. Με το που μειώσαμε τη διαφορά είδαμε τον Ολυμπιακό που όλοι ξέρουμε. Ηταν συγκλονιστικός ο κόσμος, αλλά άξιζε να το ζήσει όλο αυτό γιατί σήμερα γράφτηκε ιστορία».



ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ:
«Την επόμενη ημέρα και το χτίσιμο του Ολυμπιακού της νέας περιόδου θα το συζητήσουμε μόλις γυρίσουμε στην Αθήνα, τώρα γιορτάζουμε. Το σημερινό τρόπαιο το θέλαμε, το ονειρευόμαστε και το αξίζαμε. Απίστευτο αυτό που ζήσαμε σήμερα. Περίπου 5.000 κόσμος του Ολυμπιακού μας ακολούθησε παρά τα οικονομικά προβλήματα και τον ευχαριστούμε»



Ο Κώστας Παπανικολάου επεσήμανε:
«Αυτή η ομάδα είναι πραγματικά ένα όνειρο, μια πανδαισία. Άλλη μια φορά από το -17 στο πρώτο 10λεπτο και μετά 30 λεπτά πάθους, δύναμης. Δώσαμε τα πάντα και πανάξια καταφέραμε αυτό που καταφέραμε άλλη μια φορά. Δε μας χάλασε καθόλου όπως και να βγήκε (σ.σ. το πάθος στο φάιναλ φορ και όχι σε όλη τη διάρκεια της σεζόν). Σημασία έχει ότι βγήκε εδώ, στο πιο κρίσιμο σημείο».

Από την πλευρά του, ο Κάιλ Χάινς δήλωσε
: «Είναι εκπληκτικό. Το αξίζει η ομάδα, δούλεψε σκληρά όλη τη σεζόν».

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, εμφανώς συγκινημένος, σχολίασε
: «Είμαστε ευτυχισμένοι, τα υπόλοιπα θα τα πούμε μετά. Ευχαριστώ πολύ».

Ο Στράτος Περπέρογλου είπε
: «Τι να πω… είναι εκπληκτικό αυτό που κάναμε σήμερα από το -17 γυρίσαμε το παιχνίδι. Είναι χαρακτηριστικό της ομάδας μας φέτος, μας ακολουθεί όλη τη χρονιά, δεν τα παρατάμε ποτέ και πήραμε μια απίστευτη νίκη. Εγώ κάνω τη δουλειά μου, είμαι πολύ χαρούμενος που για 3η φορά στην καριέρα μου κατακτώ έναν ευρωπαϊκό τίτλο, που πολύ μεγάλοι παίκτες δεν το έχουν καταφέρει και ευχαριστώ το Θεό που είμαι ευλογημένος».

Ο Γιώργος Πρίντεζης δήλωσε:
«Δε με απασχολεί καθόλου που δεν χρειάστηκε φέτος να κάνω το τελευταίο σουτ. Το να κερδίζεις ευρωπαϊκό τίτλο 2η φορά σερί, με μια ομάδα που φτιάχθηκε πέρυσι και έχει χαρίσει χαρές στον κόσμο. Ηταν ένα μαγικό φάιναλ φορ που επιβεβαιώθηκε με τον τίτλο. Το φάιναλ φορ είναι θέμα ενστίκτου και ημέρας. Δείξαμε την κατάλληλη ψυχή, ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Σε ένα ματς μπορούν να γίνουν όλα».

Ο Πέρο Αντιτς μιλώντας αρχικά στα ελληνικά(!) τόνισε
: «Συγχαρητήρια σε αυτό τον κόσμο που ήρθε εδώ. Ηταν ο δικός μας έκτος παίκτης. Είμαι χαρούμενος, τρελαίνω τώρα!» Στη συνέχεια, συνέχισε στα αγγλικά, λέγοντας: «Δεν μπορώ να πω κάτι έξυπνο. Είμαι τρελός. Το αφιερώνω στην οικογένειά μου, τη γυναίκα μου, στα παιδιά μου, στον κόσμο μας, στην ομάδα. Ηρθαμε εδώ σαν αουτσάιντερ, ουδείς μας σέβονταν πριν από δύο χρόνια, τώρα όμως όλοι είναι υποχρεωμένοι να μας σέβονται».
Πηγή: skai.gr