Κλείσιμο

Με... επτάρα η Μπάγερν στον τελικό του τσάμπιονς λιγκ

Ούτε ένα ούτε δυο, αλλά επτά γκολ είναι πολλά… Η Μπάγερν «ξετίναξε» σε δυο ματς την Μπαρτσελόνα και με συνολικό σκορ 7-0 είναι στον τελικό του Λονδίνου στις 25 Μαΐου. Οι Βαυαροί θα είναι στο φινάλε του κορυφαίου ποδοσφαιρικού ραντεβού για 3η φορά την τελευταία 4ετία ελπίζοντας σε διαφορετική, βέβαια, κατάληξη εν συγκρίσει με τις δυο προηγούμενες.

Με δεδομένο το 4-0 του πρώτου ματς στο Μόναχο, η Μπαρτσελόνα έψαχνε ένα θαύμα… Αυτό, όμως, δεν ήρθε ποτέ… Όχι μόνο γιατί δεν έπαιξε ο Λιονέλ Μέσι που αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού, αλλά και γιατί η Μπάγερν δεν έδωσε το δικαίωμα στους «μπλαουγκράνα» να πιστέψουν ούτε καν στο πρώτο δεκάλεπτο ότι μπορούν να κάνουν κάτι.


Με απρόοπτα μπήκαν στο ματς τόσο η Μπαρτσελόνα όσο και η Μπάγερν. Στην Μπάρτσα προέκυψε πρόβλημα με τον σούπερ σταρ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, Λιονέλ Μέσι. Ο «Λίο» αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον δικέφαλο στο πρωινό χαλάρωμα της ομάδας με αποτέλεσμα οι «μπλαουγκράνα» να στερηθούν των υπηρεσιών του, την ώρα που και οι Βαυαροί έψαχναν αντίδοτο στην απουσία του Ντάντε. Ο βασικός στόπερ των πρωταθλητών Γερμανίας ανέβασε πυρετό πριν τη σέντρα με αποτέλεσμα να μείνει στον πάγκο και τη θέση του να πάρει ο Μπόατενγκ.


Στο πρώτο τέταρτο του ματς η Μπάγερν βρήκε κενούς χώρους στην άμυνα της Μπαρτσελόνα που έπαιζε αρκετά ανοιχτά από τη στιγμή που κυνηγούσε στο σκορ, όμως δεν τους εκμεταλλεύτηκε. Ειδικά στη φάση του 13' οι Βαυαροί θα μπορούσαν, κάλλιστα, να σκοράρουν, όμως ο Ρόμπεν καθυστέρησε δίνοντας το δικαίωμα στον Ζεράρδ Πικέ με τάκλιν να τον κόψει και να μην του επιτρέψει να σουτάρει προς την εστία του Βαλδές. Καθοριστική, όμως, ήταν η επέμβαση του έμπειρου αμυντικού και στο 19', όπου κατάφερε τη στιγμή που έπρεπε να ανακόψει τον Λαμ. Ετσι το 0-0 έμελλε να παραμείνει με τη συμπλήρωση του 20λεπτου.

Το σκηνικό, πλέον, ήταν γνωστό… Η Μπάγερν έκανε επιθέσεις και ο Πικέ «έκοβε». Ετσι έγινε και στο 26' με τον αμυντικό της Μπαρτσελόνα να ανακόπτει προ του Μάντζουκιτς και ενώ στο 24' είχε προηγηθεί υποψία ευκαιρίας για τους «μπλαουγκράνα» με τον Πέδρο και στο 27' μία καλή φάση με τον Τσάβι. Μετά το 30' η Μπαρτσελόνα έλεγχε, πλέον, το ματς, αλλά της έλειπε το κάτι… Απουσίαζε η φαντασία, η εξαιρετική δημιουργία που την έχει καταξιώσει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο με αποτέλεσμα να μην έχει κάποια μεγάλη φάση έως την ανάπαυλα του ημιχρόνου.


Πλέον, τα δεδομένα ήταν ξεκάθαρα… Η Μπαρτσελόνα κυνηγούσε ένα θαύμα που δεν είχε υπάρξει ποτέ στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο για να έρθει στο 48' ο Ρόμπεν να βάλει τέλος στα όποια όνειρα των «μπλαουγκράνα». Ο Ολλανδός με υπέροχη ενέργεια από δεξιά και άπιαστο σουτ νίκησε τον Βαλδές, έκανε το 1-0 και «έκοψε» εντελώς τα φτερά των Καταλανών.

Πλέον το ματς ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με τον Τίτο Βιλανόβα να ρίχνει «λευκή πετσέτα» στο 64', όταν έβγαλε τον Ινιέστα βάζοντας τον Τιάγκο Αλκάνταρα. Κάπου εκεί επί της ουσίας το ματς είχε τελειώσει… Όμως, όχι για την Μπάγερν απ' ό,τι φάνηκε που στο 72' έφθασε στο 2-0 με αυτογκόλ του Πικέ σε σέντρα του Ριμπερί και στο 3-0 με τον Μίλερ στο 76' εκμεταλλευόμενος με κεφαλιά τη σέντρα του Γάλλου. Λες και ήταν οι Γερμανοί αυτοί που κυνηγούσαν την ανατροπή του 4-0. Οι παίκτες του Χάινκες έπαιζαν με απίστευτο πάθος και δύναμη.

ΣΚΟΡΕΡ: 48' Ρόμπεν, 72' αυτογκόλ Πικέ, 76' Μίλερ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 78' Πικέ, 45+' Αλβες - 32' Ρόμπεν

ΑΠΟΒΟΛΕΣ:

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βαλδές, Άλβες, Μπάρτρα (87' Μοντόγια), Πικέ, Αντριάνο, Τσάβι (55' Αλέξις), Σονγκ, Ινιέστα (64' Τιάγκο Αλκάνταρα), Πέδρο, Φάμπρεγας, Βίγια.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Λαμ (77' Ραφίνια), Μπόατενγκ, Βαν Μπούιτεν, Αλάμπα, Ρόμπεν, Χάβι Μαρτίνεθ (74' Τίμοστσουκ), Μίλερ, Σβαϊνστάιγκερ (66' Λουίζ Γκουστάβο), Ριμπερί, Μάντζουκιτς
Πηγή: skai.gr