«Ασημένιοι» Τσολακίδης, Μιλλούση

Αλλα δύο μετάλλια χάρισαν στην Ελλάδα οι αθλητές της ενόργανης γυμναστικής που συμμετείχαν στη σημερινή δεύτερη μέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κότμπους. Μετά τους Πετρούνια και Κοσμίδη (χρυσό και ασημένιο), τη σκυτάλη πήραν οι Βασίλης Τσολακίδης και Βάσω Μιλλούση, που πήραν τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο στους τελικούς του δίζυγου και της δοκού ισορροπίας αντίστοιχα.

Η συνολική συγκομιδή των τεσσάρων μεταλλίων αποτελεί το καλύτερο «φάρμακο» για τους πρωταθλητές μας ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Μόσχας τον επόμενο μήνα (17-21 Απριλίου).

Η Βάσω Μιλλούση έκανε την αρχή και με 14.300 βαθμούς πήρε τη 2η θέση στη δοκό ισορροπίας (συντελεστής δυσκολίας 5.70). Η 29χρονη πρωταθλήτρια πιστοποίησε την ανοδική πορεία της, κατακτώντας το δεύτερο μετάλλιο μέσα στο 2013, αφού μία εβδομάδα νωρίτερα είχε αναδειχθεί 3η στην αντίστοιχη διοργάνωση της Γαλλίας.
Νικήτρια στη δοκό αναδείχθηκε η Ρωσίδα Αναστάσια Γκρίσινα με 14.600 βαθμούς, ενώ την τριάδα των μεταλλίων συμπλήρωσε η συμπατριώτισσά της, Άννα Ντεμεντίεβα με 14.175 β..

Στο βάθρο ανέβηκε και ο Βασίλης Τσολακίδης. Ήταν δεύτερος στο δίζυγο με 15.300 βαθμούς (συντελεστής δυσκολίας 6.50) και πανηγύρισε το ασημένιο μετάλλιο, όπως και μία εβδομάδα νωρίτερα στη Γαλλία. Την υψηλότερη βαθμολογία έλαβε ο Βιετναμέζος, Χα Τανχ Νούιεν, με 15.475 βαθμούς, ενώ πίσω από τον Έλληνα πρωταθλητή βρέθηκε ο Ελβετός, Λούκας Φίσερ, με 15.225 β.
Πηγή: skai.gr