Σάντος: «Δεν ήρθε η καταστροφή»



Η κακή συμπεριφορά της Ελλάδας στις στημένες φάσεις, από τις οποίες δέχθηκε δύο από τα τρία γκολ (με τον Ντζέκο), προβλημάτισε τον Φερνάντο Σάντος, όπως τόνισε στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα της εθνικής με 3-1 από την Βοσνία/Ερζεγοβίνη στη Ζένιτσα.

Παράλληλα, για τη συνέχεια επεσήμανε ότι η Ελλάδα οφείλει να πάρει τις νίκες στα υπόλοιπα ματς ώστε να είναι στα πλέι οφ ως δεύτερη και να περιμένει στραβοπάτημα των Βόσνιων για να διεκδικήσει την απευθείας πρόκριση μέσω της πρώτης θέσης.

Στο flash interview, ωστόσο, ξεκαθάρισε: «Ψηλά το κεφάλι, δεν χρειάζεται να δραματοποιούμε τα πράγματα. Δεν ήρθε και η καταστροφή. Είμαστε πάρα πολύ λυπημένοι για το αποτέλεσμα, σαφώς είμαστε και οργισμένοι, αλλά όταν περάσει λίγο ο χρόνος και ηρεμήσουν τα πνεύματα, θα μας μείνει αυτό που πρέπει, ότι δηλαδή η ομάδα μπορεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να πάει στη Βραζιλία. Με μια ήττα δεν ήρθε και η καταστροφή του κόσμου. Πρέπει να συνεχίσουμε να πιστεύουμε. Το μοναδικό που μπορούμε να κάνουμε, αντιδρώντας, είναι να νικήσουμε τη Λιθουανία».

Για την εικόνα του αγώνα είπε: «Η Βοσνία μπήκε δυνατά, είχε μια μεγάλη ευκαιρία αλλά στη συνέχεια είχαμε ισορροπήσει τον αγώνα. Μπορεί η Βοσνία να είχε την κατοχή, αλλά δεν είχε ευκαιρίες. Δεχθήκαμε το πρώτο γκολ και στη συνέχεια σε μια καθοριστική φάση, ήρθε με ασυνήθιστο τρόπο το 2-0. Αυτή αποδείχθηκε καθοριστική, καθώς είναι διαφορετικό να πηγαίνεις στα αποδυτήρια με 1-0 και άλλο με 2-0. Στο δεύτερο μπήκαμε καλά, πηγαίναμε οργανωμένα στην αντίπαλη περιοχή αλλά μετά ήρθε και πάλι γκολ από στημένη φάση».

«Οι Βόσνιοι ήταν καλύτεροι από μας. Κάποιες φορές οι αντίπαλοι είναι καλύτεροι από σένα. Αυτό έγινε σήμερα. Το ξέραμε ότι είναι δυνατοί στις στημένες φάσεις, προσπαθήσαμε να τους εξουδετερώσουμε, αλλά δεν το καταφέραμε. Συνήθως είμαστε καλοί στα στημένα, αλλά σήμερα όχι. Αυτό οφείλεται στους αντιπάλους μας και ιδίως στον Ντζέκο», σχολίασε στη συνέντευξη Τύπου ο Ομοσπονδιακός τεχνικός για τον τρόπο που δεχθήκαμε τα δύο από τα τρία γκολ.

Για τον τρόπο επιθετικής αντίδρασης της εθνικής μετά το 2-0, σχολίασε: «Στο δεύτερο ημίχρονο είδα κάποια βελτίωση. Στο πρώτο προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε με τρόπο σπασμωδικό, όχι οργανωμένο. Στο δεύτερο προσπαθήσαμε πιο οργανωμένα να φτάσουμε στην αντίπαλη εστία και σε κάποιες περιπτώσεις το καταφέραμε».

Για αν θα έκανε ίδιες επιλογές σε παίκτες και σύστημα αν ξεκινούσε τώρα το ματς: «Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω το χρόνο. Τις αποφάσεις τις παίρνουμε πιο πριν και όχι μετά Χριστόν. Αν είχαμε κερδίσει, όλοι θα λέγαμε πως όλα ήταν πολύ καλά. Χάσαμε και τώρα όλα άσχημα, ενώ δεν ισχύει ούτε το ένα ούτε το άλλο. Επιλέξαμε αυτά που πιστεύαμε ότι ήταν τα καλύτερα για σήμερα. Χάσαμε και έχουμε και εμείς τις δικές μας ευθύνες.

Πάντα σε κάθε ήττα τα ερωτηματικά είναι πάρα πολλά, ότι αυτοί που δεν έπαιξαν ήταν οι καλύτεροι ή ότι αυτοί που δεν ήρθαν μαζί μας γιατί δεν τους πήραμε στην αποστολή. Οπότε τα αποδεχόμαστε αυτά».

Για τη μάχη της πρωτιάς, παραδέχθηκε: «Το κρίμα σε αυτή την υπόθεση είναι ότι δεν εξαρτιόμαστε από τα δικά μας αποτελέσματα. Η Βοσνία εξαρτάται μόνο από τα δικά της αποτελέσματα. Εμείς οφείλουμε να συνεχίσουμε να τα δίνουμε όλα, να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τα δικά μας ματς, για να εξασφαλίσουμε πρώτα τη συμμετοχή μας στα μπαράζ με τη δεύτερη θέση και να περιμένουμε στραβοπάτημα της Βοσνίας σε κάποιο παιχνίδι για να διεκδικήσουμε την πρώτη θέση».

Για το αν η μεγαλύτερη αδυναμία σήμερα ήταν τα στημένα, σχολίασε: «Δεν είναι φυσιολογικό να δεχόμαστε τόσα γκολ από στημένες φάσεις. Τρία γκολ, δεν έχει ξαναγίνει, δεν ξαναθυμάμαι κάτι τέτοιο στη θητεία μου στον πάγκο. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο, δίνουμε την αξία στον αντίπαλο. Πάντα στο ποδόσφαιρο παίζουν δύο ομάδες, συνήθως είμαστε καλοί, αλλά αυτό δεν έγινε σήμερα. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο».
Πηγή: skai.gr