Μπάσκετ: Οι συμμετοχές στο 20ο All Star Game

Στη σκιά της θλίψης από την τεράστια απώλεια του Γιώργου Κολοκυθά πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσης των συμμετοχών του 20ου All Star Game που θα φιλοξενηθεί στην Πάτρα το διήμερο 9-10 Μαρτίου. Όλοι ανεξαιρέτως οι ομιλητές του πάνελ αναφέρθηκαν στο θάνατο του β΄ αντιπροέδρου της ΕΟΚ που κηδεύτηκε χθες στο Α΄ νεκροταφείο.


Οι οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα δεν είχαν επιτρέψει τη διεξαγωγή της γιορτής του ελληνικού μπάσκετ πέρυσι, κάτι που φέτος έγινε εφικτό χάρη στην οικονομική συνδρομή του ΟΠΑΠ. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, κάλεσε τους διοργανωτές να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Γιώργου Κολοκυθά.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης, πήρε πρώτος το λόγο: «Υπάρχει μία χαρμολύπη. Από τη μία αισθανόμαστε μεγάλη χαρά που διοργανώνουμε το διήμερο εκδηλώσεων και από την άλλη υπάρχει λύπη μετά τον απροσδόκητο χαμό του Γιώργου Κολοκυθά. Έζησε το μπάσκετ από τα παιδικά του χρόνια και γι' αυτό πιστεύω πως θα χαίρεται που θα δει τα παιδιά να αγωνίζονται από εκεί πάνω που θα βρίσκεται. Και πάνω από όλα θα χαρεί να δει τα παιδιά των εθνικών oμάδων να παίζουν μεταξύ τους. Με τη βοήθεια όλων και κυρίως του ΟΠΑΠ, θα είναι το πιο οικονομικό All Star όλων των εποχών. Δεν ξοδέψαμε ούτε ευρώ, δίχως λόγο και την ίδια ώρα θα θα βοηθήσουμε όσους έχουν πραγματική ανάγκη. Θα πρέπει να πω ότι γενικά πάμε καλά, το κύριο θέμα που θα μας απασχολήσει από εδώ και στο εξής είναι η βία. Εκεί θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να την εξαλείψουμε. Σας καλώ όλους να έρθετε στην Πάτρα και να απολαύσετε το μπάσκετ. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω πολύ τους χορηγούς μας, τον ΟΠΑΠ και την ΕΡΤ που μας στηρίζουν και μας βοηθούν. Από την επόμενη ημέρα που θα τελειώσει το All Star Game, θα κάνουμε τα απαραίτητα για να έχουμε και του χρόνου αυτή τη γιορτή. Ας μην ξεχνάμε πάντως σε ποια εποχή ζούμε και τι κρίση περνά η χώρα. Θα γίνεται το All Star Game, όσο θα έχουμε τον ΟΠΑΠ δεν φοβόμαστε τίποτα. Προσπαθούμε να μπορούμε και μόνοι μας το κουμάντο μας για να μπορούμε να διοργανώνουμε μόνοι μας το All Star».

Σε ερώτηση σχετικά με τα επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου και αν υπάρχει περίπτωση να αναλάβει ο ΕΣΑΚΕ να τον διοργανώνει, ο Γιώργος Χαλβατζάκης απάντησε: «Ο θεσμός του Κυπέλλου ανήκει στην Ομοσπονδία. Είναι θέμα της Ομοσπονδίας. Αν θα θελήσει κάτι τέτοιο ή όχι. Αν χρειαστεί τεχνογνωσία, βοήθεια ή οτιδήποτε. Δεν είναι πρέπον να μιλήσουμε για κάτι που δεν ανήκει στον ΕΣΑΚΕ. Θα μπορούσε να συμβεί και στο πρωτάθλημα, ό,τι και στον τελικό του Κυπέλλου. Σέβομαι απόλυτα τους θεσμούς, δεν θα ανοίξω αυτό το θέμα ποτέ, αν δεν το ζητήσει η ίδια η Ομοσπονδία».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, δήλωσε
: «Ευχαριστώ την οργανωτική επιτροπή για την πρόσκληση στη γιορτή του μπάσκετ που αποτελεί παράδοση επί 20 χρόνια. Η ανταπόκριση του κόσμου που θα παρακολουθήσει είτε δια ζώσης είτε μέσω της τηλεόρασης το All Star θα πρέπει να είναι μεγάλη για να καταλάβει και ο ΟΠΑΠ ότι η ανταποδοτικότητα θα είναι υψηλή. Εξάλλου και ο πρόεδρός του, Κωνσταντίνος Λουρόπουλος που είναι εδώ μαζί μας υπήρξε πρώην παίκτης του Σπόρτιγκ. Και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ δηλαδή προέρχεται από το μπάσκετ. Δική μου παράκληση αν είναι δυνατό, είναι οι διοργανωτές να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του καλυτέρου που έχει περάσει ποτέ από τα ελληνικά γήπεδα. Χθες στην κηδεία του, έλεγα πως είναι ο καλύτερος που έχει περάσει από τα ελληνικά γήπεδα μετά το '60, αλλά ο Μίμης ο Στεφανίδης μου συμπλήρωσε και πριν από το '60. Όλα θα πάνε καλά. Αν έχεις τον ΟΠΑΠ τα πράγματα πάνε ακόμη καλύτερα. Αποδεικνύεται πως και με λίγα χρήματα, αν δουλέψεις, μπορείς να πετύχεις. Γίνεται γιορτή για όλες τις ηλικίες και αυτό είναι το βασικότερο».

Ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ, Κωνσταντίνος Λουρόπουλος, επισήμανε: «Ο Κολοκυθάς μάς βλέπει από εκεί ψηλά και πιστεύω ότι θα βλέπει και πως κάνουμε κάτι καλό για το ελληνικό μπάσκετ. Ο Κολοκυθάς ήταν το ίνδαλμά μου, όταν ήμουν πιτσιρικάς. Όταν ξεκίνησα ήμουν 9 χρονών και εκείνος 8 χρόνια μεγαλύτερος.

Μετά έφυγε για τον Παναθηναϊκό. Στο σχολείο πηγαίναμε παρεπιμπτόντως. Ολη μέρα παίζαμε μπάσκετ. Τσιμέντο και ξύλινες μπασκέτες. Ήταν το ίνδαλμά μας μαζί με τους Μπαρλά, Διαμαντόπουλο, Σεντούκα, Σταμέλο και άλλους. Πραγματικά, λοιπόν μου έχει κοστίσει που έφυγε από κοντά μας. Η συγκίνησή μου είναι πολύ μεγάλη για το Γιώργο».

Στη συνέχεια, ο Κωνσταντίνος Λουρόπουλος, αναφέρθηκε στην προσφορά της «ΟΠΑΠ ΑΕ»: «Η εταιρία, η ΟΠΑΠ, στηρίζει αποφασιστικά και με πίστη τη διοργάνωση του All Star Game στην Πάτρα, όπως στηρίζει ένα ευρύτερο φάσμα δραστηριοτήτων στον ελληνικό αθλητισμό... παρά τα όσα γράφονται που είναι άδικα και δεν είναι τεκμηριωμένα. Η εταιρία ΟΠΑΠ και κάθε στοιχηματική εταιρία υπάρχει χάρη σε γεγονότα που είναι αθλητικά. Το στοίχημα για εμάς είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό προϊόν. Από τον τρόπο που είναι οργανωμένη η εταιρία χρειάζεται να έχει συνεργασία με τον αθλητισμό. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια δίνουμε. Ο ΟΠΑΠ ιδρύθηκε εδώ και 53 χρόνια και συγκεκριμένα το 1959 από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Μπήκε στο χρηματιστήριο το 2003 και συνεχίζει να έχει χορηγική και παρεμβατική πολιτική. Στηρίζουμε και τον πολιτισμό και την υγεία και την παιδεία. Στο All Star έχουμε πρόσθετους λόγους να είμαστε αρωγοί. Αφενός γιατί είναι δημοφιλής γιορτή ενός αθλήματος που μας έχει δώσει μεγάλες χαρές και αφετέρου λόγω των κοινωνικών εκδηλώσεων που θα οργανωθούν στο περιθώριο του. Ο αθλητισμός, ειδικά στις περιόδους κρίσης είναι η μόνη διέξοδος για να κρατήσεις ενωμένη τη νεολαία. Για να έχουν αξίες, αρχές, να έχουν που να περάσουν το χρόνο τους τα νέα παιδιά, όπως έμαθα δίπλα από τον Γιάννη Ιωαννίδη. Το All Star έρχεται σε θετική κατεύθυνση για να αντιπαρατεθεί στις ασχήμιες του τελικού του Κυπέλλου μπάσκετ που ζήσαμε πρόσφατα, να δείξει ότι το μπάσκετ είναι υψηλού επιπέδου άθλημα. Ήδη έχουμε κινητοποιήσει όλα τα σχολεία της περιοχής, επιδίωξη της ΟΠΑΠ προς το μαζικό αθλητισμό».

Ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης (ΣΕΠΚ), Θόδωρος Μπολάτογλου, τόνισε: «Ο ΣΕΠΚ θεωρεί πως είναι σημαντική κίνηση η επιστροφή του All Star γιατί είναι ο καλύτερος τρόπος να διαφημιστεί το ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι σημαντικό που γίνεται πάλι στην περιφέρεια και ειδικά στην Πάτρα, μία πόλη που λατρεύει το μπάσκετ. Οι προπονητές μαζί με τους παίκτες θα κάνουν ό,τι μπορούν για να προσφέρουν στιγμές θεάματος και χαλάρωσης στο φίλαθλο κοινό. Ευχαριστώ κι εγώ με τη σειρά μου τον ΟΠΑΠ. Επιπλέον, σας ενημερώνω πως ο ΣΕΠΚ θα διοργανώσει τοπικό σεμινάριο προπονητικής το Σάββατο (9/3) στην Πάτρα». Στο τέλος, ο Θόδωρος Μπολάτογλου δεσμεύτηκε πως «προσπαθούμε μαζί με τον Παναγιώτη Γιαννάκη να ξεκινήσουν και πάλι οι σχολές προπονητών» (έχει ανασταλεί προσωρινά η λειτουργία τους λόγω των άσχημων οικονομικών συνθηκών).

Ο πρόεδρος του ΟΣΕΚΚ, Γιώργος Κούζας, δήλωσε:
«Εκ μέρους της οικογένειας του μπάσκετ με αμαξίδιο σας καλοσωρίζουμε σε μία από τις πιο μπασκετικές πόλεις της Ελλάδας, στην Πάτρα.

Ο αγώνας μπάσκετ με αμαξίδιο βρίσκεται φέτος για πρώτη φορά στην κεντρική σκηνή του All Star. Ο αγώνας μας θα γίνει την Κυριακή και ευχαριστούμε γι’ αυτό τους διοργανωτές. Θα συνεισφέρουμε στην προσφορά θεάματος. Το μπάσκετ με αγωνιστικό αμαξίδιο έχει θέση στην κεντρική σκηνή, αφού αναδεικνύει όλα τα χαρακτηριστικά του αθλτηισμού. Πρέπει να στηρίζουμε όλοι, με πρώτη την Πολιτεία το άθλημα και αυτά τα παιδιά».

Το πρόγραμμα:

Σάββατο, 9 Μαρτίου

16:00 Αγώνας Επιλεκτων U21-U18 (ΕΡΤ)

18:30 Αγώνας Παλαιμάχων



Κυριακή, 10 Μαρτίου

15:00 Αγώνας Μπάσκετ με καρότσι

18:00 Αγώνας Greek Stars - Rest of the World
Πηγή: skai.gr