Κλείσιμο

Οικονομίδης: Τα ιατρεία της ΕΠΟ δεν λειτουργούν λόγω αντιδράσεων ιατρικών συλλόγων

Τα ιατρεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) δεν λειτουργούν λόγω των αντιδράσεων διάφορων ιατρικών συλλόγων της χώρας, ενώ κατά την τελευταία πενταετία έχουμε εννιά θανάτους αθλητών, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Γιάννης Οικονομίδης, πρόεδρος Υγειονομικής Επιτροπής της ΕΠΟ, και μέλος της Υγειονομικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (UEFA).

Παράλληλα, ο κ. Οικονομίδης σημείωσε ότι το κόστος διενέργειας γενικών εξετάσεων στα ιδιωτικά ιατρεία ανέρχεται στα 200 ευρώ, ενώ στους εξεταστικούς σταθμούς της Ομοσπονδίας είναι μόλις 15 ευρώ.

Τα σχόλια του κ. Οικονομίδη έρχονται στον απόηχο του τραγικού θανάτου ενός 16χρονου ποδοσφαιριστή του Άρη. Σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα, ο αιφνίδιος θάνατος του νεαρού αθλητή επήλθε λόγω παθολογικής φύσεως εγκεφαλικό και πνευμονικό οίδημα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, μέσω παρέμβασης στην εκπομπή Δίκη στον ΣΚΑΪ, ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης, υποστήριξε ότι ιατροί παρέχουν ιατρικές γνωματεύσεις δίχως να εξετάζουν ποδοσφαιριστές, ενω παράλληλα κατήγγειλε ότι τα πρότυπα ιατρεία της Ομοσπονδίας δεν λειτουργούν εδώ και τρία χρόνια, αφήνοντας υπονοούμενα για την κάλυψη ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων από την πολιτεία.
Πηγή: skai.gr