Ο ΠΑΟΚ τη νίκη(2-1), ο Πανιώνιος τις εντυπώσεις

Στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος  της Σούπερ Λίγκας πέρασε ο ΠΑΟΚ, καθώς σε αναμέτρηση για την 9η αγωνιστική, επικράτησε 2-1 στην Νέα Σμύρνη του Πανιωνίου και προσπέρασε τους «κυανέρυθρους» στην βαθμολογία. Τα τέρματα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης πέτυχε ο Αθανασιάδης (39` και 42`), ενώ για τους γηπεδούχους, μείωσε ο Αραβίδης στο 56ο λεπτό.

Η πρώτη αξιόλογη φάση του αγώνα σημειώθηκε στο 9ο λεπτό, όταν ο Λαμπρόπουλος με σουτ από καλή θέση έστειλε την μπάλα άουτ. Στην συνέχεια οι δύο ομάδες περιορίσθηκαν σε παιχνίδι κέντρου με ελάχιστες καλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, μέχρι το 28`, όταν ο Χακόμπο απομάκρυνε την μπάλα σε σουτ του Γουνδουλάκη από πλεονεκτική θέση. Δέκα λεπτά αργότερα, ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με πέναλτι του Αθανασιάδη και μετά από χέρι που έκανε εντός περιοχής ο Ρόκας, σε μία φάση για την οποία ελέγχεται ο διαιτητής Κομίνης.

Ο Πανιώνιος προσπάθησε να αντιδράσει χωρίς αποτέλεσμα και σε μία αντεπίθεση στο 42` ο Σαλπιγγίδης σέντραρε από δεξιά και ο Αθανασιάδης με κεφαλιά-ψαράκι από τη μικρή περιοχή διπλασίασε τα προσωπικά του γκολ, βάζοντας τις βάσεις για το «διπλό». Στα αξιοσημείωτα του πρώτου μέρους, η αποβολή στο 44ο λεπτό του Λαζάρ, με τον Ρουμάνο μέσο να επιστρέφει μπουκάλι στην εξέδρα και να αντικρίζει την κόκκινη κάρτα του διαιτητή.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Πανιώνιος μπήκε πιο δυνατά και προσπάθησε να εκμεταλλευθεί το αριθμητικό πλεονέκτημα. Οι παίκτες του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, απέκτησαν τον έλεγχο στην μεσαία γραμμή και κατάφεραν να μειώσουν γρήγορα, όταν στο 56` και μετά από προσπάθεια του Κολοβού και απόκρουση του Χακόμπο, ο Αραβίδης με κοντινή προβολή σημείωσε το 2-1. Στο 70ο λεπτό, ο Σάμαρης σούταρε από καλή θέση αμαρκάριστος έξω από την περιοχή, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω απ΄ την εστία του Χακόμπο, ο οποίος στο 87` απομάκρυνε εντυπωσιακά την μπάλα μετά το σουτ του Διαμαντάκου απ΄το ύψος της περιοχής και στο 90΄ μπλόκαρε σταθερά την κεφαλιά του Λαμπρόπουλου.

Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Κίτρινες : Κολοβός, Ρόκας, Σπυρόπουλος - Κουμάλο, Φωτάκης, Χακόμπο

Κόκκινες : Λάζαρ (44΄)

Συνθέσεις:

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Περιστερίδης, Σπυρόπουλος, Αυλωνίτης, Λαμπρόπουλος, Κούρος, Ρόβας, Γουνδουλάκης, Ρόκας (46` Σάμαρης), Αραβίδης, Κολοβός (76` Διαμαντάκος), Οκόγιε (65` Ντούνης).

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Χακόμπο, Σταφυλίδης, Κατσικάς, Κουμαλό, Έτο, Γκαρσία (65` Κίτσιου), Λάζαρ, Κάτσε, Φωτάκης, Σαλπιγγίδης (88` Βιβιάν), Αθανασιάδης (77` Γιάννου).
Πηγή: skai.gr