"Στα πολιτικά δικαστήρια αν δεν δικαιωθούμε για την αναδιάρθρωση"- "Την άνοιξη του 2015 στο νέο γήπεδο"

Στην εκπομπή "Δίκη" στο ΣΚΑΙ ήταν καλεσμένος ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος αναφερόμενος στην προσφυγή της πράσινης ΠΑΕ κατά της απόφασης της γενικής συνέλευσης της Super League που αποφάσισε αναδιάρθρωση στο αμέσως επόμενο πρωτάθλημα είπε:

"Η υπόθεση θα φτάσει μέχρι το τέλος. Αν δεν δικαιωθούμε θα κάνουμε έφεση και θα φτάσουμε μέχρι και τα πολιτικά δικαστήρια, αν χρειαστεί".Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Κυριάκου Θωμαϊδη, ότι η ΕΠΟ αποβάλλει από το πρωτάθλημα τις ομάδες που προσφεύγουν στα πολιτικά δικαστήρια είπε: "Εδώ είμαστε ώστε να εφαρμόσει η ΕΠΟ τις αποφάσεις της".


Γιάννης Αλαφούζος και Γιώργος Καμίνης σε δηλώσεις του συμφώνησαν πως η ιστορική έδρα του Παναθηναϊκού θα μείνει ανέγγιχτη μέχρι να κατασκευαστεί το νέο γήπεδο στο Βοτανικό, ενώ ο πρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ τόνισε πως το «τριφύλλι» μπορεί να τη χρησιμοποιήσει όμως δεν μπορεί να την ανακατασκευάσει. Νέα στήριξη στον Φερέιρα από τον κ. Αλαφούζο.

Ο Γιάννης Αλαφούζος αρχικά αναφέρθηκε στην αγωνιστική εικόνα του Παναθηναϊκού το τελευταίο διάστημα:
«Τον Μάιο όταν αναλάβαμε και ο Παναθηναϊκός ήταν υπό κατάρρευση και ο κ. Φερέιρα ήταν έτοιμος να φύγει. Συμφωνήσαμε να προσπαθήσουμε δημιουργήσουμε μια καινούρια ομάδα, ηθική ομάδα, να φέρουμε ένα ποδόσφαιρο διαφορετικό. Ποδόσφαιρο και μόνο ποδόσφαιρο. Αυτό θέλει υπομονή. Οι οπαδοί δικαιούνται να αποδοκιμάζουν την ομάδα τους. Δεν το θεωρώ πρέπον, ούτε παραγωγικό σε δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζει η ομάδα οι οπαδοί να μην είναι αρωγοί και να επιτείνουν το πρόβλημα».

Πεπεισμένος παρά τα προβλήματα που υπάρχουν, πως ο Παναθηναϊκός το 2015 ενδεχομένως να μπορέσει να μπει στο νέο του γήπεδο στον Βοτανικό, παρουσιάστηκε ο Γιάννης Αλαφούζος. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ξεκαθάρισε πως οι «πράσινοι» δεν μπορούν να προχωρήσουν σε έργα στην Λεωφόρο λόγω του νόμου Μπιρμπίλη, ενώ ο Δήμαρχος Αθηνών, Γιώργος Καμίνης ξεκαθάρισε πως το ιστορικό γήπεδο δεν πρόκειται να γκρεμιστεί αν δεν ολοκληρωθούν πρώτα τα έργα στον Βοτανικό.

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν από τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, Γιάννη Αλαφούζο και τον Δήμαρχο Αθηνών, Γιώργο Καμίνη στην τηλεοπτική εκπομπή «ΔIKH» στον ΣΚΑΙ.

Καμίνης για Διπλή Ανάπλαση: «Αυτό που έχει σημασία είναι να υπάρχει πραγματική ανάπλαση γιατί στον Βοτανικό είναι σκουπιδότοπος. Είναι πολύ σημαντικός να δημιουργηθεί ένας πόλος αναψυχής για τους Αθηναίους. Από την στιγμή που θα υπάρχει γήπεδο στον Βοτανικό θα μπορεί να γκρεμιστεί η Λεωφόρος. Δεν τίθεται θέμα ιδιοκτησίας της Λεωφόρου. Όποτε θέλει μπορεί να έχει την χρήση του γηπέδου ο Παναθηναϊκός. Το θέμα είναι η ΠΑΕ και ο Ερασιτέχνης να έχουν τις εγκαταστάσεις που πρέπει. Πιστεύω ότι αν κινηθούμε γρήγορα σύντομα θα έχουμε το σχέδιο της εμπορικής συμφωνίας. Δεν μπορείς να βρεις επενδυτή αν δεν έχεις δεδομένο να του πεις τα χρήματα που θα πάρει. Δεν γκρεμίζεται η Λεωφόρος. Αυτό είναι ξεκάθαρο».
Αλαφούζος για την Λεωφόρο: «Πέρασε ένας απαράδεκτος νόμος της Μπιρμπίλη. Ξέχασε την αρχή «γήπεδο για γήπεδο» και δεν συνδέει πια την κατασκευή του γηπέδου με την κατεδάφιση της Αλεξάνδρας. Δεν μπορούμε να επισκευάσουμε την Λεωφόρο επειδή η πολεοδομία δεν μπορεί να μας δώσει άδεια. Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε μεγάλες δυσκολίες τότε αλλά έχει ευθύνη. Θα απευθυνθούμε στην πολιτική ηγεσία. Είναι εύκολα να διορθωθεί. Μέχρι να γίνει το νέο γήπεδο, θα μπορούμε να επισκευάζουμε την Λεωφόρο Αλεξάνδρας που είναι το σπίτι του».

Αλαφούζος για γήπεδο:
«Εμείς κοιτάμε μια εφικτή λύση. Το ΟΑΚΑ δεν είναι έδρα. Δεν είναι και οικονομικά αυτό που θέλουμε. Με την Μάλαγα που είχαμε 35.000 κόσμο, είχαμε μόλις 17.000 έσοδα. Κοιτάμε μια λύση 25-30.000 και μετά πιο μεγάλο σε δεύτερη φάση. Να φτάσει 30-35.000 Αυτό ουσιαστικά θέλουμε».

Καμίνης για τον Ερασιτέχνη:
Έχουμε συναντηθεί και όποτε μου το ζητήσουν θα συναντηθούμε ξανά. Αυτό πρέπει να γίνει. Είμαστε ένα με τον Ερασιτέχνη. Θέλω να τονίσω, γιατί το είδα γραμμένο πως ποτέ δεν είπα όχι σε ραντεβού μαζί του».

Αλαφούζος για Ερασιτέχνη:
«Η ΠΑΕ είναι βασική πηγή εσόδων του Ερασιτέχνη. Ο κ.Μακρόπουλος κάνει μεγάλη προσπάθεια. Έχουμε αποφασίσει να αντιμετωπίσουμε μαζί τα προβλήματά μας».
Αλαφούζος για κατασκευάστρια εταιρία: «Δεν έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο. Υπάρχει μία πρόταση για το προηγούμενο γήπεδο από τον Άκτωρ. Του έχουμε ζητήσει να μας φτιάξει ένα πιο φθηνό γήπεδο, που να φτάνει στα 40-50 εκατομμύρια... Δεν μπορούμε να πούμε όμως ποσά, γιατί θα γίνουν και έργα υποδομής. Ο Άκτωρας έχει πλεονέκτημα γιατί έχει κάνει μελέτες. Εμείς απευθυνόμαστε στον Άκτωρ γιατί είναι ο μοναδικός φορές που γνωρίζει το έργο».
Καμίνης για τις απαιτήσεις του Δήμου: «Αυτό που θα πρέπει να ξέρει ο κόσμος, είναι οτι είχαν παραμείνει κάποια τμήματα που δεν είχαν απαλλοτριωθεί. Εμείς τα εντάξαμε στο σχέδιο για να βοηθήσουμε το έργο».

Αλαφούζος για τις θέσεις στο γήπεδο: «Το θέμα των θέσεων είναι οικονομικών. Παράλληλα όμως το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να γεμίσει γήπεδα 40-+50.000 θέσεων. Πρέπει να εξυγιανθεί το ποδόσφαιρο, να μην είναι γνωστά τα αποτελέσματα...
Αλαφούζος για την προσφυγή της ΠΑΕ για την αναδιάρθρωση: «Θα πάμε στο δευτεροβάθμιο όργανο. Μπορεί να μας απειλούν με υποβιβασμό, αλλά θα κερδίσουμε την δίκη. Δεν έχουμε καμία ανησυχία, γιατί είναι τόσο εξόφθαλμη η παρανομία που είμαστε σίγουροι».

Αλαφούζος για το ενδεχόμενο ο Παναθηναϊκός να υποβιβαστεί επειδή θα καταφύγει σε πολιτικά δικαστήρια:
«Εδώ είμαστε, ας έρθουν να μας υποβιβάσουν. Να πω και για την αναδιάρθρωση. Εάν χαθεί η προσφυγή που κάναμε, θα πάμε και δευτεροβάθμια που θα κερδίσουμε την δίκη, αφού θα έχουμε να κάνουμε με κανονικούς δικαστές και όχι αυτούς της ΕΠΟ. Η αναδιάρθωση είναι εντελώς παράνομη. Ξέρουμε ότι όποιος πάει στα πολιτικά δικαστήρια τιμωρείται με υποβιβασμό, αλλά εδώ θα είμαστε και θα δούμε εάν μας το επιβάλλουν. ».

Αλαφούζος για το πότε μπορεί ο Παναθηναϊκός να μπει στην Λεωφόρο, αν λυθούν τα προβλήματα:
«Εμείς θα μπορούσαμε να μπούμε τον Ιανουάριο. Έχουμε κάνει μελέτες. Θα κάνουμε αλλαγές που δεν χρειάζονται άδεια. Θα αλλάξουμε χλοοτάπητα, θα στεγανοποιήσουμε τις εξέδρες για να μην υπάρξει μεγαλύτερη ζημιά... Σε 2-2,5 χρόνια ελπίζω να έχουμε το δικό μας γήπεδο. Θα ζητήσουμε από την Κυβέρνηση και θα ενημερώσουμε τα κόμματα της Βουλής οτι ζητάμε να διορθωθεί η αβλεψία που έγινε, με αποτέλεσμα να χάσει την περιουσία του ο σύλλογος».

Καμίνης για το προεδρικό διάταγμα και την εμπλοκή που ενδεχομένως να υπάρξει με το ΣτΕ: «Αυτό που πρέπει να αποφύγουμε είναι να υπάρξει εμπλοκή στο προεδρικό διάταγμα, γιατί θα πάνε όλα πίσω. Δεν μπορείς να βρεις επενδυτή έτσι... Πρέπει Δήμος, ΠΑΕ, Ερασιτέχνης να συμφωνήσουν σε όλα. Αν βρεθεί χρηματοδότης για το γήπεδο, θα αλλάξει αυτομάτως το κλίμα. Μην ξεχνάμε οτι μιλάμε για δύο διαφορετικές περιπτώσεις (Λεωφόρος, Βοτανικός), αλλά υπάρχει μεγάλη ανάγκη να γίνουν τα έργα για να αλλάξει η εικόνα των περιοχών».
Αλαφούζος για την σημασία της Διπλής Ανάπλασης: «Είναι το θέμα του εμπορικού. Θα υπάρχουν θέσεις εργασίες και θα βελτιωθεί η εικόνα της περιοχή. Υπάρχει και το έργου στην Συγγρού, στο Ίδρυμα Νιάρχου, κάτι που σημαίνει οτι σε αυτή την πόλη που δεν κουνιόταν τίποτα, αυτομάτως θα υπάρχουν σε εξέλιξη δύο μεγάλα έργα».

Στην αποκάλυψη ότι του πρότειναν να κρεμάσει τη… σφυρίχτρα του για να γίνει σέντερ φορ ομάδας προέβη ο πρώην διατητής Πέτρος Κωνσταντινέας, τονίζοντας πως οι ηθικοί αυτουργοί της βομβιστικής επίθεσης που δέχθηκε, είναι πρωταγωνιστές των περιβόητων διαλόγων που έφεραν στο φως οι κοριοί της ΕΥΠ!

Ο πρώην διαιτητής φιλοξενήθηκε στην τηλεοπτική εκπομπή «ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ», όπου αναφέρθηκε στην αποχώρησή του από την ενεργό δράση, αλλά και στη βομβιστική επίθεση που δέχθηκε το κατάστημα αρτοποιίας που διατηρεί, υπογραμμίζοντας πως όχι μόνο γνωρίζει τους ηθικούς αυτουργούς της, αλλά είναι αυτοί που αναφέρονται στους διαλόγους των κοριών της ΕΥΠ! Κάτι ωστόσο που διευκρίνισε ότι δεν είναι σε θέση να το αποδείξει, ενώ μεταξύ άλλων ανέφερε και ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι παίζουν παιχνίδια πίσω από τις πλάτες των διαιτητών.

Παράλληλα, ο Κωνσταντινέας διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο το χαρακτηρισμό «πνευματικό παιδί του Σταθόπουλου(σύμβουλος ΕΠΟ)» που του προσάπτουν, καλώντας όποιον έχει στοιχεία να τα καταθέσει, ενώ κατήγγειλε και ότι δέχθηκε πρόταση να γίνει... σέντερ φορ ομάδας (την οποία αρνήθηκε), αλλά και ο... Κολίνα της Ελλάδας!

Τέλος, κατηγόρησε τον δημοσιογράφο κ. Δουκάκο ότι ερχόταν συνεχώς σε επαφή μαζί του την εποχή που «σφύριζε», μιλώντας του με αισχρούς χαρακτηρισμούς, με αποτέλεσμα να διακόψει κάθε επικοινωνία μαζί του!

Επιπλέον δήλωσε ότι του πρότειναν να γίνει ο... Κολίνα της Ελλάδας, κατονομάζοντας μάλιστα την ιστοσελίδα «diaititis.gr» και τον δημοσιογράφο Δουκάκο ότι ερχόταν συνεχώς σε επαφή μαζί του, με τον ίδιο όμως να διακόπτει κάθε επικοινωνία!



.
Πηγή: skai.gr