Ελληνας διαιτητής στο βιβλίο Γκίνες με πιστοποιήσεις σε 27 αθλήματα!

Στο βιβλίο Γκίνες μπήκε ο Ανδρέας Κωλέττης ως "Κάτοχος των Περισσοτέρων Πιστοποιήσεων Διαιτητή / Κριτή Αθλημάτων". Συγκεκριμένα, διαιτητής που εργάζεται ως Ειδικός Φρουρός στην Ελληνική Αστυνομία, έχει πιστοποίηση σε 27 αθλήματα και συγκεκριμένα στα εξής:

Στίβο, Αντισφαίριση, Χειροσφαίριση επί Άμμου (Beach Handball), Αντισφαίριση επί Άμμου (Beach Tennis), Πετοσφαίριση επί Άμμου (Beach Volleyball), Ποδόσφαιρο Τυφλών, Μπριτζ, Σκάκι, Ποδόσφαιρο, Ποδόσφαιρο Σάλας, Ορειβασία – Αγωνιστική Αναρρίχηση, Μηχανοκίνητος Χερσαίος Αθλητισμός, Ιστιοπλοΐα, Αθλητική Αλιεία Επιφανείας, Κολύμβηση, Συγχρονισμένη Κολύμβηση, Ξιφασκία, Επιτραπέζια Αντισφαίριση, Αντισφαίριση, Πετοσφαίριση και Γουσού Κούνγκ –Φού, Πυγμαχία, Τρίαθλο, Δίαθλο, Παρατρίαθλο, Καλαθοσφαίριση και Υποβρύχια Σκοποβολή.

Ο Κωλέττης υπήρξε αθλητής της κολύμβησης και της άρσης βαρών, ενώ είναι ομοσπονδιακός προπονητής αθλητών Special Olympics στην άρση βαρών. Σε δηλώσεις του μόλις πήρε στα χέρια του το δίπλωμα Γκίνες, τόνισε:

 «Η εποχή μας είναι αμείλικτη και απαιτητική. Θα ήθελα η νέα γενιά να δραστηριοποιείται περισσότερο στον αθλητισμό, τις τέχνες και τα γράμματα και λιγότερο με το facebook και το αδυσώπητο κυνήγι του ποιος έχει για παράδειγμα το ομορφότερο κινητό τηλέφωνο... Αν καταφέρει η δραστηριότητά μου αυτή να παρακινήσει προς αυτή την κατεύθυνση έστω και ένα παιδί, τότε το χόμπι μου θα έχει κάποιο απτό αποτέλεσμα στην κοινωνία. Και αυτό γιατί το χόμπι μου δεν είναι σκοπός, αλλά μέσο».
Πηγή: skai.gr