Αποκαλύψεις στη "ΔΙΚΗ" για την εμπλοκή Σιδηρόπουλου στα στημένα

Αίσθηση προκάλεσαν οι αποκαλύψεις της τηλεοπτικής εκπομπής «ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ», βάσει των οποίων ο διαιτητής της αναμέτρησης Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα (για τη δεύτερη αγωνιστική της Superleague), Τάσος Σιδηρόπουλος - οι αποφάσεις του οποίου προκάλεσαν τις έντονες διαμαρτυρίες των «πρασίνων» - εμπλέκεται στην περιβόητη υπόθεση των «στημένων» αγώνων.

Συγκεκριμένα, δυο πρόεδροι ΠΑΕ, συμφωνούν μεταξύ τους ο συγκεκριμένος διαιτητής να μην σφυρίξει σε αγώνα ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκού, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σε άλλο παιχνίδι μεγάλης ομάδας.
Αναλυτικά ο διάλογος των δύο παραγόντων όπως αποκαλύφθηκε στην εκπομπή «ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ»:

Α: Λοιπόν, το ένα είναι αυτό. Το άλλο του μίλησα για τον αυριανό μην επέμβεις, όλα καλά θα πάνε. Και το τρίτο θέλω να μου κάνει μια χάρη τώρα. Δεν είναι και λίγες αυτές, να πούμε μη βάζετε τον Σιδηρόπουλο πάνω... δεν είναι δυνατόν...
Β: Ποιο Σιδηρόπουλο πάνω;
Α: Τον Σιδηρόπουλο την Κυριακή στο ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός.
Β: Γιατί, Σιδηρόπουλο έβαλε;
Α: Θέλει να βάλει και του είπα αν τον βάλεις θα δείρω τον (ακατάληπτο) και δε σας ξαναμιλάω κιόλας. Δεν μπορείς κύριε να τιμωρείς τον Παμπορίδη 4 βδομάδες, τον Σπάθα 4 βδομάδες και όχι αυτόν που έκανε έγκλημα 2 βδομάδες. Σαν να λες σ' έχω γραμμένο.
Β: Γιατί εμένα δε μ' έχει γραμμένο με τον Σταθόπουλο που τον έβαλε σε 2 αγωνιστικές;
Α: Ναι, αλλά εγώ τον πρόλαβα τώρα, τον λέω ασ΄ τον έξω και βάλε το Γιάχο - όχι μου λέει το Γιάχο, Βάλε τον Παμπορίδη βάλε κάποιον άλλον αδερφάκι μου τoυ λέω στο Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ.
Β: Καλύτερα να βάλει τον Παμπορίδη στο ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός.
Α: Βέβαια, βέβαια είναι καλύτερα.
Β: Αυτό θα τον πω κι εγώ, αυτό θα τον πω.
Α: Και να σου κρατήσει το Σιδηρόπουλο για την άλλη βδομάδα, για σένα. Και δες αυτό το θέμα με το κύπελλο τί προβλέπει ο ΚΑΠ.
Β: Τώρα θα το κάνω.
Παράλληλα, αξίζει να υπενθυμιστεί πως μία επίσης αποκάλυψη του Κυριάκου Θωμαΐδη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, ενίσχυσε την αίσθηση για ύπαρξη οργανωμένου συστήματος, το οποίο κινείται παρασκηνιακά στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Σύμφωνα με αυτήν, ο «άρχοντας» της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τον Λεβαδειακό (επίσης για τη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος), Αλέξανδρος Δημητρόπουλος, είναι ο διαιτητής στον οποίο είχε ασκηθεί δυο φορές ποινική δίωξη για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων, ωστόσο η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ τον «επιβράβευσε» με την προαγωγή του στη Σούπερ Λιγκ!
Ο κ. Δημητρόπουλος μάλιστα αθωώθηκε από τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα της ΕΠΟ, σε μια διαδικασία που αμφισβητήθηκε έντονα από νομικούς κύκλους, ενώ παρά το γεγονός πως ζει και εργάζεται μόνιμα στην Αθήνα, εμφανίζεται ως μέλος του Συνδέσμου Φθιώτιδας....

Παρέμβαση στην εκπομπή έκανε ο πρόεδρος τςη ΚΕΔ Ο Γιώργος Σαρρής

Αρχικά ο πρόεδρος της ΚΕΔ ρωτήθηκε για την εμμονή του να μην παραιτηθεί από την θέση στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, παρά την υποψηφιότητά του στις εκλογές της Ομοσπονδίας τον Οκτώβριο. Η απάντηση που έδωσε ήταν ότι ακόμη δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του και πως όλα όσα έχουν ακουστεί είναι κουτσομπολιά?
Όταν του επισημάνθηκε μάλιστα από τον Κυργιάκο Θωμαΐδη οτι το σαββατοκύριακο έκανε προεκλογικές συγκεντρώσεις, με τελευταίο σταθμό στην Θράκη, άρχισε να λέει οτι απλά ήθελε να δει τις προθέσεις των Ενώσεων για να διαπιστώσει αν όντως τον παίρνει για να βάλει υποψηφιότητα.
Στην συνέχεια ρωτήθηκε αν προτίθεται να προβεί σε κάποια ενέργεια, μετά τους διαλόγους των δύο προέδρων της Super League που ήρθαν στην δημοσιότητα, για τον Σιδηρόπουλο όμως η απάντησή του ήταν πως δεν συντρέχει κάποιος λόγος, καθώς δεν μιλάει ο ίδιος ο διαιτητής.
Τέλος, του επισημάνθηκε το θέμα με τον διαιτητή Γιάχο. Ότι δηλαδή ενώ ανήκει στον σύνδεσμο της Χίου, όμως μένει και εργάζεται στην Αθήνα. Σε τράπεζα μάλιστα ως υποδιευθυντής? Τότε ήταν που ο Γιώργος Σαρρής είπε πως ο Γιάχος είναι το σαββατοκύριακα στην Χίο (λες και οι τράπεζες είναι ανοιχτές τα σαββατοκύριακα) και πως πέρυσι σφύριξε 45 παιχνίδια στο νησί!
Επίσης, έγινε γνωστό οτι απο τον ανακριτή, που έχει αναλάβει την υπόθεση με τα στημένα, θα κληθούν ναν καταθέσουν ακόμα 73 κατηγορούμενοι
Πηγή: skai.gr