Κλείσιμο

Viva Mexico!

Την πιο λαμπρή σελίδα στην ιστορία της έγραψε η ολυμπιακή ποδοσφαιρική ομάδα του Μεξικού, η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους αγώνες του Λονδίνου, επικρατώντας όχι όποιου κι όποιου, αλλά του μεγάλου φαβορί της διοργάνωσης. Νίκησαν 2-1 τη Βραζιλία, οι παίκτες της οποίας για μια ακόμη φορά έφτασαν στην πηγή, αλλά έφυγαν με σκυμμένο κεφάλι.

Τα πράγματα εξελίχθηκαν ιδανικά για τους Μεξικανούς, αφού κατόρθωσαν να ανοίξουν το σκορ μετά από μόλις 27 δευτερόλεπτα (!), όταν ο Περάλτα –που ήταν η μορφή του αγώνα- εκμεταλλεύτηκε λάθος του Ραφαέλ και με συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ούτε ο Νεϊμάρ, ούτε οι Χουλκ και Πάτο, οι οποίοι πέρασαν ως αλλαγή στο ματς, κατάφεραν να αλλάξουν τη ροή του αγώνα. Οι προσπάθειες των Βραζιλιάνων αποδείχθηκαν αποσπασματικές και εντελώς άστοχες όταν έφταναν μπροστά στην εστία του Κορόνα, με αποτέλεσμα η πρωτοβουλία των κινήσεων της «σελεσάο» μέχρι το 60’ να μην αποδώσει καρπούς.

Από εκείνο το σημείο και μετά οι Μεξικανοί βγήκαν ξανά μπροστά, αλλά αντίθετα από τους αντιπάλους τους, έδειξαν τα… «δολοφονικά» τους ένστικτα. Έτσι, στο 64’ προσπάθεια του Φαμπιάν με γυριστό σουτ μετά από νέο λάθος της βραζιλιάνικης άμυνας, βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι.

Πέντε λεπτά αργότερα γκολ που σημείωσε ο Περάλτα σωστά δεν μέτρησε ως οφσάιντ, όμως ένα τέταρτο πριν το τέλος, ο ίδιος παίκτης χτύπησε ξανά. Μετά από κόρνερ, έμεινε εντελώς αφύλαχτος στην «καρδιά» της άμυνας και με καρφωτή κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Το μόνο που κατόρθωσε να κάνει η Βραζιλία ήταν να μειώσει στο σκορ ακριβώς στο 90’ με προσπάθεια του Χουλκ. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Όσκαρ πήρε… όσκαρ αστοχίας, αφού από τα δύο μέτρα έστειλε με κεφαλιά την μπάλα άουτ και το Μεξικό στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Αυτό ήταν το τρίτο ασημένιο μετάλλιο για την ποδοσφαιρική ομάδα της Βραζιλίας σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ έχει κατακτήσει και δύο χάλκινα, ποτέ όμως ένα χρυσό...

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Γκάμπριελ, Ραφαέλ (85’ Λούκας), Τιάγκο Σίλβα, Ζουάν, Σάντρο (71’ Πάτο), Μαρσέλο, Ρομουλο, Νταμιάο, Οσκαρ, Νεϊμάρ, Άλεξ Σάντρο (32’ Χουλκ),

ΜΕΞΙΚΟ: Κορόνα, Χιμένες (81' Βιντίριο), Σαλσίδο, Μιερ, Τσάβες, Ερέρα, Φαμπιάν, Περάλτα (86’ Χιμένες), Ακουΐνο (57’ Πόνσε), Ρέγιες, Ενρίκες.

Νικόλας Ακτύπης
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr