Νέα εποχή ανατέλλει για τον Παναθηναϊκό

Σε νέα εποχή εισέρχεται οριστικά από την Τετάρτη η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, καθώς ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών (54,7%) του ιστορικού συλλόγου από την οικογένεια Βαρδινογιάννη στην Παναθηναϊκή Συμμαχία.

Οι διαδικασίες επισφραγίστηκαν στα γραφεία της ΠΑΕ με την υπογραφή των σχετικών εγγράφων από τους νομικούς συμβούλους του κ. Βαρδινογιάννη και του προέδρου της Παναθηναϊκής Συμμαχίας Γιάννη Αλαφούζου.

«Στόχος μας είναι ο Παναθηναϊκός να γίνει ξανά μεγάλη ομάδα. Είμαστε τραυματισμένοι, αλλά ζωντανοί, και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα νέο Παναθηναϊκό. Είναι ευθύνη μας να τον κάνουμε όσο ισχυρό θέλουμε», δήλωσε ο κ. Αλαφούζος.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Αλαφούζος ευχαρίστησε τα μέλη της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, περιλαμβανομένων εκείνων που προσέφεραν 20 ευρώ από το υστέρημα τους, όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Από αυτό το σημείο ανοίγει η λεωφόρος μιας τιτάνιας προσπάθειας που ξεκινάει η Παναθηναϊκή Συμμαχία» σχολίασε ο Αριστείδης Καμάρας.

«Η πράξη που ολοκληρώθηκε σήμερα με την υπογραφή της συμβάσεων στην πραγματικότητα αξίζει 1000 λέξεις και παραπάνω. Επισφραγίζει μια υπόσχεση του Γιάννη Βαρδινογιάννη (...) Καλή τύχη στον Παναθηναϊκό μας», τόνισε από την πλευρά του ο νομικός εκπρόσωπος του κ. Βαρδινογιάννη  Λεωνίδας Γεωργόπουλος.

Αναλυτικά οι τίτλοι τα 33 χρόνια που η οικογένεια Βαρδινογιάννη είχε την ιδιοκτησία: 8 πρωταθλήματα ('84, '86, '90, '91, '95, '96, '04, '10), 11 Κύπελλα ('82, '84, '86, '88, '89, '91, '93, '94, '95, '04, '10). Εξι νταμπλ συνολικά και τρία Σούπερ Καπ ('88, '93, '94).

Μέλος και ο Ανδρέας Βγενόπουλος!

Λίγα μόλις λεπτά μετά την ολοκλήρωση της μεταβίβασης των μετοχών της οικογένειας Βαρδινογιάννη στην Παναθηναϊκή Συμμαχία ο Ανδρέας Βγενόπουλος έγινε κι αυτός μέλος στο Σωματείο. Ο δεύτερος τη τάξει μέτοχος της ΠΑΕ έστειλε μέσω φαξ τη συμμετοχή του στη νέα προσπάθεια, συνεχίζοντας με τον
τρόπο αυτό την οικονομική του συμβολή προς το μεγαλύτερο σύλλογο της χώρας.

Η Παναθηναϊκή Συμμαχία ευχαριστεί τον κ. Βγενόπουλο για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, όπως φυσικά και οποιονδήποτε άλλο έχει συνδράμει οικονομικά στην επιχείρηση για τη σωτηρία του τριφυλλιού.
Πηγή: skai.gr