Με σφραγίδα Σεβτσένκο η Ουκρανία 2-1 την Σουηδία

Η κλάση και η εκτελεστική ικανότητα του Αντρέι Σεβτσένκο οδήγησαν την Ουκρανία στη μεγάλη νίκη επί της Σουηδίας με 2-1, στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στον 4ο όμιλο του Euro 2012, στο «Ολιμπίσκι» του Κιέβου. Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς άνοιξε το σκορ στο 52΄, αλλά στο 55΄ και 61΄ ο αρχηγός της Ουκρανίας άλλαξε τα δεδομένα του αγώνα και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.



Το ματς είχε καλό ρυθμό στα πρώτα 45 λεπτά, οι δύο ομάδες έφτασαν δυο-τρεις φορές κοντά στο γκολ, αλλά καμία από τις εστίες δεν παραβιάστηκε. Η κλασική ευκαιρία στο διάστημα αυτό ανήκε στη Σουηδία με την κεφαλιά του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στο 39΄ να σταματάει στο αριστερό δοκάρι του Πιατόφ. Οι Ουκρανοί, που ήταν πιο επιθετικοί, έχασαν δύο καλές ευκαιρίες στις οποίες πρωταγωνιστής ήταν ο Σεβτσένκο, ενώ ένα ακόμη καλό σουτ του Κονοπλιάνκα λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου πέρασε λίγο άουτ.



Ανοικτό ήταν το παιχνίδι και στο δεύτερο μέρος, με την Σουηδία να «αγγίζει» το γκολ στο 45΄, όταν ο Ρόζενμπεργκ βρέθηκε σε θέση βολής στην περιοχή, αλλά ο Πιατόφ έδιωξε σωτήρια το σουτ του υπό αποχώρηση παίκτη της Βέρντερ Βρέμης. Ό,τι δεν κατάφερε ο Ρόζενμπεργκ, το πέτυχε επτά λεπτά αργότερα ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς με κοντινό πλασέ μετά από ασίστ του Κάλστρομ (0-1). Πριν προλάβουν να σταματήσουν τα πανηγύρια των παικτών του Χάμρεν, οι Ουκρανοί ισοφάρισαν. «Δράστης» με κεφαλιά ο Αντρέι Σεβτσένκο, στο 55΄, μετά από σέντρα του Γιαρμολένκο κι αφού νίκησε κατά κράτος στον αέρα τον Όλοφ Μέλμπεργκ (1-1). Ο κορυφαίος σύγχρονος παίκτης του ουκρανικού ποδοσφαίρου έφερε τα πάνω κάτω στο 61΄, όταν μετά από κόρνερ στο πρώτο δοκάρι με γυριστή κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στην «οικοδέσποινα» του τουρνουά.

Ο Πιάτοφ στο 76΄ απέκρουσε σωτήρια τη βολίδα του Ιμπραΐμοβιτς, ενώ στο 90΄ ο Ελμάντερ έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει.



Διαιτητής: Τσουνεϊτ Τσακίρ (Τουρκία)

Κίτρινες: Κάλστρομ, Ελμ

Οι συνθέσεις:

ΟΥΚΡΑΝΙΑ (Όλεγκ Μπλαχίν): Πιατόφ, Γκούσεφ, Χατσερίντι, Μίχαλικ, Σελίν, Τίμοστσουκ, Ναζαρένκο, Γιαρμολένκο, Κονοπλιάνκα (90΄+2 Ντέβιτς), Σεβτσένκο (81΄ Μιλέφσκι), Βορονίν (85΄ Ρόταν)

ΣΟΥΗΔΙΑ (Ερικ Χάμρεν): Ισακσον, Λούστιγκ, Μέλμπεργκ, Γκράνγκβιστ, Όλσον, Ελμ, Κάλστρομ, Λάρσον (68΄ Βίλχελμσον), Ιμπραΐμοβιτς, Τοιβόνεν (63΄ Σβένσον), Ρόζενμπεργκ (71΄ Ελμάντερ)
Πηγή: skai.gr