Γερμανία-Πορτογαλία 1-0

Με κεφαλιά του Μάριο Γκόμεζ στο 72' η Γερμανία πήρε το πρώτο,αλλά καθόλου εύκολο τρίποντο (1-0) κόντρα στην Πορτογαλία ανοίγοντας με το… δεξί τις υποχρεώσεις της στο Euro 2012.

Τα πάντσερ χάρη στο γκολ του Γκόμεζ στο 72’ μπαίνουν σε θέση οδηγού στον όμιλο που διασταυρώνεται με αυτόν της Εθνικής μας

Οι Πορτογάλοι είχαν δοκάρι με τον Πέπε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και με τον Νάνι στο 86’.

Λίγα πράγματα και από τις δύο ομάδες, «κρυμμένος» ο Κριστιάνο Ρονάλτο, ενώ για τους νικητές ξεχώρισε ο Χούμελς, ο οποίος έμοιαζε ανίκητος.

Το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό ούτε πολλές φάσεις στις δύο εστίες στο πρώτο μέρος. Ο Λούκας Ποντόλσκι ήταν εκφραστής των περισσότερων επιθετικών προσπαθειών των «πάντσερ» αλλά η Πορτογαλία ήταν καλά διαβασμένη και αποτελεσματική στην άμυνα της. Στο 45' οι Ιβηρες άγγιξαν το γκολ όταν μετά από κόρνερ του Μουτίνιο ο Πέπε έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι πριν σκάσει πάνω στην γραμμή της εστίας δίχως όμως να την περάσει ολόκληρη.

Στο δεύτερο μέρος η Γερμανία συνέχισε να έχει μια ανούσια κατοχή της μπαλάς και η Πορτογαλία να περιμένει στην άμυνα.

Τελικά τον «γόρδιο δεσμό» έλυσε ο Μάριο Γκόμεζ. Ο επιθετικός της Μπάγερν πήδηξε πιο ψηλά από όλους στο 72' σε σέντρα του Κεντίρα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, δικαιολογώντας την απόφαση του Γιόακιμ Λεβ να τον προτιμήσει αντί του πιο έμπειρου Κλόζε.

Οι Πορτογάλοι βγήκαν μπροστά μετά το γκολ αλλά στάθηκαν άτυχοι. Ο Νόιερ στο 81' είπε «όχι» σε καλό σουτ του Ρονάλντο ενώ τρία λεπτά αργότερα η μπάλα πήρε φάλτσα και χτύπησε στο δοκάρι μετά από σέντρα του Νάνι από τα δεξιά.

Στο 88' δύο παίκτες που είχε περάσει ως αλλαγή ο Πάουλο Μπέντο, οι Νέλσον Ολιβέιρα και Σιλβέστρε Βαρέλα συνδυάστηκαν αλλά ο Νόιερ βγήκε έγκαιρα μπροστά στον επιθετικό της Πόρτο και έσωσε από την ισοφάριση τους Γερμανούς.

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Μπόατενγκ, Μπαντστούμπερ, Χούμελς, Λαμ, Σβαϊνστάιγκερ, Κεντίρα, Μίλερ (93’ Μπέντερ), Εζίλ (87’ Κρος), Ποντόλσκι, Γκόμεζ (80’ Κλόζε).

Πορτογαλία (Πάολο Μπέτο): Ρουί Πατρίτσιο, Περέιρα, Άλβες, Πέπε, Κοεντράο, Βελόσο, Μουτίνιο, Μεϊρέλες (80’ Βαρέλα), Νάνι, Ρονάλντο, Πόστιγκα (70’ Ολιβέιρα).
Πηγή: skai.gr