Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα ξανά στις επαγγελματικές κατηγορίες

Ο δρόμος για την επιστροφή των Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας στις επαγγελματικές κατηγορίες είναι ορθάνοιχτος. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, είχε προετοιμάσει το έδαφος πριν από μερικές ημέρες στη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης της ΕΠΟ και σήμερα ήρθε η ΕΕΑ να τον... δικαιώσει. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού στη διάρκεια της σημερινής της συνεδρίασης ενέκρινε τη νέα μετοχική σύνθεση των «ερυθρόλευκων» και των «αργοναυτών», δίδοντάς τους, στην ουσία το... εισιτήριο επιστροφής στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Ποια θα είναι αυτή και σε ποιο πρωτάθλημα θα συμμετέχουν από τη νέα περίοδο οι δύο ομάδες, που είχαν αποβληθεί τον περασμένο Αύγουστου για τη συμμετοχή τους στο σκάνδαλο με τα «στημένα» παιχνίδια, είναι καθαρά υπόθεση της Ομοσπονδίας. Απόφαση που θα παρθεί στην προσεχή συνεδρίασή της, αφού πρώτα γίνει και η σχετική συνεννόση με τη λίγκα που έχει στην εποπτεία της το πρωτάθλημα που θα τοποθετηθούν οι δύο σύλλογοι.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δέχτηκε ότι το νέο μετοχολόγιο του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας δεν έχει πρόσωπα παρένθετα ή να σχετίζονται με τον Αχιλλέα Μπέο και τον Μάκη Ψωμιάδη, τους δύο πρώην ιδιοκτήτες των ΠΑΕ.

Από τη στιγμή που η ΕΠΟ ανακοινώσει την επιστροφή τους στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, θα πάψει και η εκκαθάριση των δύο εταιριών από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Ακολούθως, θα πάνε ξανά στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού προκειμένου να τους χορηγηθεί πιστοποιητικό συμμετοχής.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού κατά τη σημερινή, έκτακτη συνεδρίαση της ενέκρινε :
* Την μεταβίβαση του 58,11% των μετοχών της ΠΑΕ Ολυμπιακού Βόλου στον κ. Παναγιώτη Μποτσιβάλη και
* Την μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ Καβάλας στους : Γιώργο Τσοκταρίδη 48%, στο ερασιτεχνικό σωματείο Α.Ο Καβάλας 47% και στον Χαράλαμπο Κουφατζή 7%.
Πηγή: skai.gr