Κλείσιμο

Υποθέσεις φοροδιαφυγής στη Θεσσαλονίκη

Μπλεξίματα με την εφορία φέρεται να έχουν ο ΠΑΟΚ, ο Άρης και ο Ηρακλής σύμφωνα με έγγραφα του ΣΔΟΕ που παρουσιάστηκαν στην εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΙ» και τα οποία δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό «Επίκαιρα».Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν και τα οποία έχουν περυσινή ημερομηνία, οι τρεις ομάδες της Θεσσαλονίκης βρίσκονται αναμειγμένες σε υποθέσεις φοριοδιαφυγής με αποτέλεσμα να έχει διαταχτεί το άνοιγμα λογαριασμών των παραγόντων τους, όπως του Αντώνη Ρέμου (Ηρακλής)

Στο πάνελ της εκπομπής έδωσε το παρών ο εκτελεστικός διευθυντής του Άρη Γιάννης Κόντης, ο οποίος τόνισε αναφορικά με την παραπάνω υπόθεση ότι έχουν ανοιχθεί ήδη οι λογαριασμοί του, ενώ όσον αφορά για αυτό που υποστηρίζει το ΣΔΟΕ ότι έχει να υποβάλλει φορολογική δήλωση από το 1999 ξεκαθάρισε ότι μέχρι το 2004 βρισκόταν στην Βραζιλία και από τότε που ήρθε στην Ελλάδα έχει υποβάλλει κανονικά φορολογικές δηλώσεις.


Eισαγγελικές διώξεις

Όπως αποκαλύφθηκε στην εκπομπή «ΔΙΚΗ στο ΣΚΑΙ» η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου έχει καλέσει σε απολογία μέλη της εκτελεστικής γραμματείας της ΕΠΟ επί προεδρίας του Βασίλη Γκαγκάτση, αναφορικά με υποθέσεις που αφορούν τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στην εκπομπή ο σχετικός φάκελος, που περιέχει φωτοτυπημένα έγγραφα αναφορικά με την υπόθεση τα οποία φέρουν υπογραφή τριών ελεγκτών του ΣΔΟΕ, έχει κυκλοφορήσει στα δημοσιογραφικά γραφεία.

Όπως τόνισε, μάλιστα, και ο πρόεδρος της Παναχαϊκής, Αλέξης Κούγιας, που βρισκόταν στο στούντιο, ο συγκεκριμένος φάκελος έχει περιέλθει και στα δικά του χέρια, χωρίς όμως, όπως ξεκαθάρισε, να γνωρίζει αν είναι γνήσια αυτά τα έγγραφα.


Αιχμές Κωστούλα κατά ΕΠΟ


Σαφείς αιχμές κατά τις ΕΠΟ άφησε για μία ακόμα φορά ο πρόεδρος του Παναιτωλικού, Φώτης Κωστούλας, επαναλαμβάνοντας πως αρνήθηκε να του παραδώσει τα έγγραφα των αποφάσεων της Super League που αιτήθηκε.

«Δεν μας έδωσαν τα χαρτιά που ζητήσαμε για να μάθουμε πότε εγκρίθηκε η προκήρυξη σύμφωνα με την οποία οι ομάδες που δεν παίρνουν αδειοδότηση δεν υποβιβάζονται. Ζητήσαμε από την ΕΠΟ και τον επικεφαλής του νομικού τμήματος, τον κύριο Κουρίδη, ο οποίος μάλιστα ήταν αρκετά χλευαστικός και ειρωνικός απέναντί μας στο δικαστήριο, τα χαρτιά, αλλά δεν πήραμε καμία απάντηση. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου δεν έπρεπε να μας δώσει τα χαρτιά;», τόνισε αρχικά ο «ισχυρός άντρας» των «καναρινιών» ο οποίος παρενέβη τηλεφωνικά στην τηλεοπτική εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ», για να συμπληρώσει:

«Εμείς ζητήσαμε κάτι πολύ απλό. Ψηφίσαμε την προκήρυξη ως Super League στα μέσα της σεζόν και σύμφωνα με αυτήν οι ομάδες που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, υποβιβάζονται. Το χαρτί που ζητήσαμε και δεν μας δίνουν είναι η απόφαση για το άρθρο 10 της προκήρυξης που αναφέρεται στην ποινή του υποβιβασμού και σύμφωνα με αυτό ο Παναιτωλικός πρέπει να παραμείνει στην κατηγορία. Αυτό το χαρτί λοιπόν, δεν υπάρχει. Αν υπάρχει γιατί δεν μας το δίνουν;».
Πηγή: skai.gr