Ίβκοβιτς:«Δικαιούμαστε να κερδίσουμε ακόμη και τον τελικό»

Ντούσαν Ίβκοβιτς (προπονητής Ολυμπιακού): «Αισθάνομαι μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια που βρίσκομαι εδώ. Πρέπει να ετοιμαστούμε με διαφορετικό τρόπο για την ΤΣΣΚΑ, εν συγκρίσει με την Μπαρτσελόνα. Εχθές είχαμε κάποιες αδυναμίες στον έλεγχο του παιχνιδιού. Εναντίον της ΤΣΣΚΑ θα ακολουθήσουμε μια διαφορετική τακτική. Παίξαμε δύο παιχνίδια με την ΤΣΣΚΑ φέτος.

Στο πρώτο ήμασταν καλοί, στο δεύτερο όχι. Ο αυριανός αγώνας είναι μεγάλος αγώνας. Σχετικά με τον χτεσινό αγώνα, στόχος ήταν να σημειώσουμε τουλάχιστον 70 πόντους. Νομίζω ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε θα αποτελέσουν μάθημα για εμάς. Θα δεχτούμε πίεση αύριο. Πρέπει να ελέγξουμε καλύτερα τον αγώνα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ. Χθες είχαμε μειονέκτημα στα ριμπάουντ, κάτι που θα πρέπει να διορθώσουμε αύριο».

«Τόσο εγώ όσο και ο Καζλάουσκας έχουμε υπάρξει προπονητές και των δύο ομάδων. Ο Ολυμπιακός ήταν αντιμέτωπος με διάφορα προβλήματα φέτος. Δεν μπορούσαμε να καθορίσουμε τους στόχους μας. Τελικά φτάσαμε εδώ, στον τελικό. Γι' αυτό δικαιούμαστε να κερδίσουμε ακόμη και τον τελικό».

Όταν ρωτήθηκε ο Ιβκοβιτς αν θα πάει τους παίκτες του κάπου να χαλαρώσουν αύριο το πρωί, όπως είχε κάνει πριν τον τελικό της Ρώμης το 1997, απάντησε: «Τώρα θα προπονηθούμε και θα δούμε τι θα κάνουμε αύριο. Είμαστε πολύ κοντά στον τελικό και πρέπει να είμαστε έτοιμοι».

Γιόνας Καζλάουσκας (προπονητής ΤΣΣΚΑ Μόσχας): «Είναι μεγάλη χαρά για εμάς που θα αγωνιστούμε στον τελικό. Χθες παίξαμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Αύριο θα παίξουμε με μια άλλη καλή ομάδα. Δεν τίθεται θέμα κούρασης, μετά το κλειστό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Προσωπικά είμαι χαρούμενος για το γεγονός ότι βρέθηκα και στις δύο ομάδες ως προπονητής. Θεωρώ και τον Ολυμπιακό ως μια μεγάλη οικογένεια. Ελπίζω να κερδίσει το μπάσκετ αύριο».



Γιώργος Πρίντεζης (παίκτης Ολυμπιακού): «Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε εδώ. Χθες παίξαμε με μια μεγάλη ομάδα όπως η Μπαρτσελόνα. Πρέπει να ετοιμαστούμε για τον τελικό της Ευρωλίγκας, ρίχνοντας το βάρος εκεί. Ελπίζω να έχουμε ένα αποτέλεσμα σαν το χτεσινό. Δεν ήμασταν φαβορί χθες με την Μπαρτσελόνα, αλλά νικήσαμε. Δεν θεωρούμαστε φαβορί αύριο με την ΤΣΣΚΑ, αλλά θα το παλέψουμε. Μιλάμε για ένα ματς που, αν νικήσουμε, βγαίνουμε πρώτοι. Τα αισθήματά μας αλλάζουν και με αυτά που λαμβάνουμε από τους οπαδούς μας. Στην αρχή δεν μας εμπιστεύονταν πολύ. Φτάσαμε ως εδώ, παρά τις αρνητικές απόψεις που υπήρχαν για την ομάδα μας. Θα παίξω τον πρώτο τελικό με τον Ολυμπιακό και θα είναι μια μεγάλη εμπειρία για εμένα».



Μίλος Τεόντοσιτς (παίκτης ΤΣΣΚΑ Μόσχας):
«Είμαι ικανοποιημένος που αντίπαλό μου θα βρω τον Ολυμπιακό. Για το χθεσινό ματς, θέλω να ευχαριστήσω τους οπαδούς του Ολυμπιακού για την υποστήριξη που μας έδωσαν σε σημαντικές στιγμές του αγώνα. Χαίρομαι που έχω υπάρξει παίκτης τόσο του Ίβκοβιτς, όσο και του Καζλάουσκας. Έζησα σημαντικές επιτυχίες και με τους δύο. Ο κύριος Ίβκοβιτς με έμαθε να εργάζομαι πολύ, ενώ ο κύριος Καζλάουσκας με βοήθησε σε άλλα σημεία. Στο Παρίσι ήταν μεγάλη εμπειρία για μένα το φάιναλ φορ ως παίκτης του Ολυμπιακού, κάτι που συνειδητοποιώ σήμερα. Σαφώς και νιώθω πιο άνετα τώρα. Χθες παίξαμε ένα πολύ δύσκολο ματς. Αυτό, όμως, έμεινε στο παρελθόν. Σεβόμαστε τον Ολυμπιακό. Εγώ και οι συμπαίκτες μου είμαστε έτοιμοι να σηκώσουμε την κούπα».
Πηγή: skai.gr