«Ο Παναθηναϊκός προστάτεψε την αποστολή του Ολυμπιακού και του αξίζουν συγχαρητήρια»

Συγχαρητήρια στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός γιατί προστάτεψε την αποστολή του Ολυμπιακού, έδωσε ο παρατηρητής του ντέρμπι «αιωνίων», Δήμος Κασκαντίρης, μιλώντας στην εκπομπή «ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ»,αφήνοντας ωστόσο αιχμές για τη φύλαξη στα επίσημα του ΟΑΚΑ, το οποίο, όπως υποστήριξε είναι ένα γήπεδο που δεν εξυπηρετεί την ασφαλή διεξαγωγή ενός αγώνα υψηλής επικινδυνότητας.

«Εγώ κατέγραψα απλά όλα τα γεγονότα όπως τα είδα, τα έγραψα αναλυτικά ένα προς ένα και δεν είμαι αρμόδιος να πω αν έφταιγε η αστυνομία ή οι σεκιούριτι του Παναθηναϊκού», τόνισε αρχικά ο παρατηρητής της διαρκούς επιτροπής αθλητικής βίας (ΔΕΑΒ) μιλώντας στην εκπομπή «ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ», για να προσθέσει:

«Κάποιοι δεν μπόρεσαν να κάνουν καλά τη δουλειά τους. Το ΟΑΚΑ είναι ένα γήπεδο που δεν εξυπηρετεί. Ούτε ο Παναθηναϊκός, ούτε η αστυνομία πάντως είχαν κάποια οφέλη από τα επεισόδια».

Σχετικά με τα επεισόδια συμπλήρωσε: «Το ΟΑΚΑ είναι ένα μεγάλο γήπεδο και δεν ήξεραν από πού θα έρθουν οι ταραξίες.

Τα επεισόδια είχαν ξεκινήσει πριν από τις 17:00 στο κλειστό, από οπλισμένους οπαδούς που έκαναν ντου για να μπουν χωρίς εισιτήρια με ό,τι είχαν μέσα στο γήπεδο. Πετούσαν πέτρες προς πάσα κατεύθυνση. Ακόμα και προς τον υπεύθυνο αγώνων του Παναθηναϊκού, κ. Ζαβραδινό, η οποία παραλίγο να χτυπήσει και εμένα, γιατί ο Παναθηναϊκός έχει και εσωτερικά προβλήματα με τους οπαδούς του.

Από τη φυσούνα και μέσα δεν δημιουργήθηκε επεισόδιο. Η αστυνομία δεν έπρεπε να επιτρέψει στους ταραξίες να πλησιάσουν στη φυσούνα. Το ερώτημα είναι πώς βρέθηκαν αυτοί οι 30 στα επίσημα. Πως μπήκαν από τη θύρα 29 στα επίσημα ενώ υπάρχουν σεκιούριτι του Παναθηναϊκού και τόσοι έλεγχοι;»

Καταλήγοντας ο Κασκαντίρης σχολίασε: «Ο Παναθηναϊκός προστάτεψε την αποστολή του Ολυμπιακού και του αξίζουν συγχαρητήρια, όπως έγραψα στο τέλος και της έκθεσής μου, γιατί δεν έγινε τίποτα στη φυσούνα και στα αποδυτήρια. Οι σεκιούριτι του Παναθηναϊκού έκαναν καλά τη δουλειά τους και έκλεισαν αμέσως εκείνο το χώρο». 


Μπιτσαξής:"Oι ΠΑΕ υποθάλπτουν εγκληματίες" 


Ο ΓΓΑ Πάνος Μπιτσαξής παρενέβη τηλεφωνικά στην εκπομπή Δίκη του ΣΚΑΪ και αναφέρθηκε στα έκτροπα του ΟΑΚΑ εξηγώντας αρχικά γιατί δεν αναβλήθηκε το ματς αφού γνώριζαν ότι θα γίνουν επεισόδια, τονίζοντας: «Οι επιλογές σε αυτό το παιχνίδι που θύμιζε μπαρούτι ήταν δύο. Η μία ήταν αναβολή, η άλλη να ληφθούν αυξημένα μέτρα και να τα φέρουμε εις πέρας επιτυχώς. Ο πρώτος συζητήθηκε έντονα μέσα στην εβδομάδα, ωστόσο αποκλείστηκε λόγω της σπουδαιότητας του παιχνιδιού. Κρινόταν ένα πρωτάθλημα…

Πιστεύαμε πως κάτω από το καθεστώς του νέου νόμου και της αστυνομικής δύναμης, μπορούσαμε να βγάλουμε εις πέρας το εγχείρημα. Για πρώτη φορά ωστόσο έγινε πράξη ο κανονισμός και διεκόπη ο αγώνας», προσθέτοντας πως:

«Όλη την εβδομάδα γίνονταν τέτοιες συζητήσεις, όμως δεν κατέληξαν προς αυτή την κατεύθυνση. Είτε συμφωνείτε είτε διαφωνείτε, τυχόν αναβολή θα μπορούσε να πυροδοτήσει ακόμα μεγαλύτερο κύκλο βίας».

Όσο για τα μεγάλης έκτασης επεισόδια, τοποθετήθηκε σχολιάζοντας: «Αυτά τα οργανωμένα επεισόδια τα οποία μας στεναχωρούν, στήθηκαν και οργανώθηκαν στις παρυφές συνδέσμων.

Δύο συμπεράσματα βγαίνουν από τα χθεσινά έκτροπα. Το ένα είναι πως οι ομάδες πρέπει να πάρουν μια απόφαση με το ποιον είναι. Με τη νομιμότητα ή με την εκτροφή εγκλήματος. Διεξάγονται έρευνες, η βία εκπορεύεται μέσω των συνδέσμων. Δεν είναι όλοι οι οργανωμένοι, αλλά στους συνδέσμους εκτρέφεται η βία.

Το δεύτερο είναι ένα θέμα που πρέπει να δούμε ως πολιτεία άμεσα. Πώς μπαίνουν μέσα στο γήπεδο αυτά τα εύφλεκτα υλικά και τα αντικείμενα, πρόσφορα για σωματική βλάβη. Ίσως υπάρχει και αδυναμία εγκατάστασης, το ΟΑΚΑ να μην είναι κατάλληλο για αγώνες υψηλής επικινδυνότητας.

Μπορεί να υπάρχει και πλημμελής έλεγχος, κανείς δεν είναι τέλειος. Όλα θα αποδειχθούν από τις έρευνες. Ιστορικά όμως αποδεικνύεται πως με την ανοχή των ΠΑΕ μπαίνουν τα πολεμοφόδια στο γήπεδο. Οι ΠΑΕ υποθάλπουν όλους αυτούς τους εγκληματίες και αυτό το πράγμα είναι το κλειδί όλου του προβλήματος».



Πηγή: skai.gr