O Kύρος Βασσάρας στον ΣΚΑΪ 100.3

O Κύρος Βασάρας μίλησε στο ραδιόφωνο στου ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Η ΕΦΕΣΗ» με τον Κυριάκο Θωμαϊδη για την διάκριση του να βρίσκεται στη λίστα με τους καλύτερους διαιτητές για τον 21ο αιώνα και συγκεκριμένα στη 59η θέση, ενώ πρώτος στη σχετική λίστα σύμφωνα με την Διεθνή Υπηρεσία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS) είναι ο Μάρκους Μερκ

Αναλυτικά δήλωσε

«Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή αυτή η διάκριση και έρχεται σε μια στιγμή, που η διαιτησία χρειάζεται στήριξη και αφορά όλους αυτούς, που μοχθούν να εκπροσωπούν την χώρα μας στις διεθνείς διοργανώσεις. Η διάρκεια και η ιστορία είναι αυτή, που κρίνει. Χρειάζεται πολύ δουλειά. Πρέπει να γίνουν όλες αυτές οι προσπάθειες, οι διαιτητές να αντιμετωπίζονται σαν επαγγελματίες, να προετοιμάζονται όπως οι ποδοσφαιριστές, για να μπορούν να μας εκπροσωπούν στο εξωτερικό όσο το δυνατό καλύτερα.»

Ο Κύρος Βασσάρας μίλησε και για τις εξελίξεις στην ΚΕΔ, με την αποπόμπη του απο την επιτροπή ορισμού διατητών, όπως και για τον Κωνσταντινέα, που είχε προταθεί απο την ΕΠΟ για διεθνής διατητής, χωρίς να διαθέτει την ανάλογη γνώση αγγλικών.

«Είναι μια αλλαγή αρμοδιοτήτων, που αποφάσισε ο πρόεδρος της επιτροπής κ.Σαρρής,προκειμένου να υπάρχουν δυο μέλη, που θα ορίζουν, ενω το άλλο θα ασχολείται με την εκπαίδευση και την ανάπτυξη. Πάντα θα δουλέυω για το καλό της διαιτησίας. Στην ΟΥΕΦΑ έχω την ευθύνη σε ένα μεγάλο και δύσκολο κομμάτι με την ανάπτυξη των υποσχόμενων νέων διατητών όλης της Ευρώπης. Στόχος είναι να βρούμε 6 ή 7 ταλέντα για να τα προωθήσουμε στις επόμενες κατηγορίες.»

«Για τον Κωνσταντινέα, η επιτροπή έκρινε οτι δεν βρίσκεται στο κατάλληλο επίπεδο αγγλικών για το καλό μιας διοργάνωσης. Εγώ έκανα οτι προστάζει ο κανονισμός διατησίας. Έστειλα το σκεπτικό μου, συγκέντρωσα τα προσόντα όλων των υποψηφίων, κρίθηκαν απο την εκτελεστική γραμματεία και δόθηκαν με αυτή τη σειρά οι διατητές. Σέβομαι τις αποφάσεις της ΕΠΟ, όπως καθένας πρέπει να σέβεται αυτούς, που έχουν περάσει πολλά, που έχουν δεί την εξέλιξη της Ευρωπαϊκής διαιτησίας»

Σύμφωνα με την Διεθνή Υπηρεσία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS), ο Κύρος Βασσάρας βρίσκεται στη λίστα με τους καλύτερους διαιτητές για τον 21ο αιώνα και συγκεκριμένα στη 59η θέση, ενώ πρώτος στη σχετική λίστα είναι ο Μάρκους Μερκ.

Αναλυτικά οι πρώτοι 20:

1. Μάρκους Μερκ (Γερμανία) 135
2. Χόρχε Λαριόντα (Ουρουγουάη) 108
3. Όσκαρ Ρουίς (Κολομβία) 104
4. Φρανκ Ντε Μπλέκερε (Βέλγιο) 98
5. Μάσιμο Μπουσάκα (Ελβετία) 96
6. Λούμπος Μίχελ (Σλοβακία) 96
7. Πιερλουίτζι Κολίνα (Ιταλία) 94
8. Ρομπέρτο Ροζέτι (Ιταλία) 91
9. Κιμ Μίλτον Νίλσεν (Δανία) 84
10. Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία) 80
11. Μανουέλ Μεχούτο Γκονζάλες (Ισπανία) 73
12. Άντερς Φρισκ (Σουηδία) 70
13. Γκρέιαμ Πολ (Αγγλία) 70
14. Χέκτορ Μπαλντάσι (Αργεντινή) 68
15. Ουρς Μέιερ (Ελβετία) 65
16. Οράσιο Ελισόντο (Αργεντινή) 62
17. Βαλεντίν Ιβάνοφ (Ρωσία) 51
18.Λουίς Μεδίνα Κανταλέχο (Ισπανία) 49
19. Ρασβάν Ιρμάτοφ (Ουζμπεκιστάν) 48
20. Χέρμπερτ Φάντελ (Γερμανία) 47
...
59. Κύρος Βασσάρας (Ελλάδα) 5
Πηγή: skai.gr