Πρόκριση για Αρη και ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ πανηγυρίζει την πρόκρισή του στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος αφού επικράτησε της Παναχαϊκής με 1-0 ύστερα από 120 λεπτά αγώνα. Το «χρυσό» γκολ σημείωσε ο Σόουζα στο 117’ .

Οι Πατρινοί έδειξαν εξαιρετική εικόνα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για να προηγηθούν αλλά έλειπε το καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια. Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου προσπαθούσε να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις αλλά δε γινόταν ιδιαίτερα απειλητική.

Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και στην παράταση και όλα έδειχναν ότι το 0-0 θα… συνόδευε τις δύο ομάδες στη διασικασία των πέναλτι. Αλλά ο Ντένις Σόουζα είχε άλλη γνώμη και εκμεταλλευόμενος μία σύγχυση στην άμυνα των γηπεδούχων έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και τον ΟΦΗ στην επόμενη φάση.

Παναχαϊκή (Ηλίας Φυντάνης): Ανδρούτσος, Σπίνουλας, Τσεμπερίδης, Λαμπρόπουλος, Ουρτάδο, Φουρτάδο, Μενδρινός (90’ Κυβελίδης), Ντίνας, Φούφουλας, Κοιλιάρας, Ατματζίδης (87’ Χλωρίς).

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Βεζυρίδης, Γαλανόπουλος, Ζορμπάς, Ουκάρ, Βάντο (46' Πίτσος), Καμπάνταης, Μποντόρ (89’ Μάντζιος), Γεωργίου, Σόουζα, Μπούρμπος (74' Παπουλής), Σουμπίνιο.


Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)
Βοηθοί: Γούκος (Ηπείρου), Δημητριάδης (Καστοριάς)



Τα πράγματα έμοιαζαν πολύ δύσκολα για τον Αρη στο ημίχρονο του αγώνα με τον Πανθρακικό. Οι γηπεδούχοι προηγούνταν με 1-0, αλλά με μια μεγάλη ανατροπή στην επανάληψη, οι Κίτρινοι ήραν την πρόκριση για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος, χάρη στη νίκη τους με 2-1.

Με αυτό το αποτέλεσμα, οι παίκτες του Μίχαλ Πρόμπιερζ έδειξαν ότι… υπάρχει ζωή στον Αρη. Αλλωστε, με τα αποτελέσματα του πρωταθλήματος να έχουν «στραβώσει» αρκετά, το Κύπελλο φαντάζει η μοναδική διέξοδος διάκρισης. Και όλα αυτά, ενώ μέχρι την ανάπαυλα τίποτα δεν έδειχνε πως ο αγώνας θα εξελισσόταν σε πανηγύρι πρόκρισης.

Ο Μπαλού στο 32’ έβαλε μπροστά τους Ακρίτες, αλλά με δύο τέρματα των Σολτάνι στο 50’ και Μίτσελ στο 75 (με τραγική αντίδραση από τον Σικαλιά) ο Αρης έφερε τα πάνω-κάτω. Στο τέλος οι παίκτες του Σάββα Παντελίδη προσπάθησαν να σώσουν την «παρτίδα», αλλά η αστοχία τους δεν τους έδωσε περιθώρια ελπίδας. Επίσης, οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται και για πέναλτι σε τράβηγμα του Κοντογουλίδη από τον Ντίκο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Πανθρακικός (Σάββας Παντελίδης): Σικαλιάς, Στάθης, Βαγγελόπουλος, Μίνγκας (77’ Σουλτανίδης), Σαρακατσάνος, Μπαϊκαρά, Χρήστου, Μπαλού, Μακρυδημήτρης (77’ Πόνσε), Κοντογουλίδης, Λιαπάκης (86’ Γωνιάδης).

Αρης (Μίχαλ Πρόμπιερζ): Βελλίδης, Καζναφέρης, Ντίκο, Λαζαρίδης, Μίσελ, Νέτο, Οικονομόπουλος (46’ Σολτάνι), Τόχα, Ούμπιντες (90+4’ Παπαζαχαρίας), Κατίδης (65’ Καπετάνος), Τσέζαρεκ.
Πηγή: skai.gr