Βασσάρας: «Εγώ κρίνω διαιτητές, δεν είμαι δικαστής»

Ο Κύρος Βασσάρας μιλώντας στην εκπομπή "Δίκη" του ΣΚΑΪ, έδωσε τις απαντήσεις του στις καταγγελίες του κ.Βοριά και εξήγησε τις αποφάσεις του στο θέμα Καλόπουλου και των υπόλοιπων διαιτητών, αλλά και για τον ορισμό του Γιάχου στο ντέρμπι των «αιωνίων».

Η ΚΕΔ θα κρίνει το πόσα παιχνίδια θα σφυρίξει ο Δημήτρης Καλόπουλος, χωρίς να υπάρχει πρόθεση να οριστεί μονάχα σε ένα-δυο ματς, όπως αρχικά διαρρεόταν! Αυτό ανέφερε ο Κύρος Βασάρας με δηλώσεις του τη Δευτέρα το βράδυ, τονίζοντας πως για την περίπτωση του Θεσσαλονικιού ρέφερι, δεν του προέκυψαν στοιχεία ενοχής!


Ο Κύρος Βασσάρ μίλησε αρχικά για τις καταγγελίες από τον κ. Βοριά προς το πρόσωπό του. Αφού πρώτα αναφέρθηκε πως η ΕΠΣ Βέροιας τόνισε δημόσια ότι ο κ.Βασσάρας δεν έχει καμία σχέση με αγοραπωλησία στολών, όπως ισχυρίστηκε ο κύριος Βορριάς, και πως δεν του έχουν κατατεθεί εμβάσματα στην Γερμανία, μίλησε και για τις υπόλοιπες καταγγελίες του Βοριά τονίζοντας: «Δεν έχω ιδέα περί τίνος πρόκειται, δεν θα ασχοληθώ καθόλου με τις καταγγελίες του κ. Βοριά. Υπάρχει σε εκκρεμότητα νομική διαδικασία λόγω δυσφήμισης (ο κ.Βασσάρας έχει κάνει αγωγή). Δεν μπορούν να σπιλώνονται συνειδήσεις, ούτε να δίνονται εντυπώσεις στον κόσμο. Δεν έχω προκαλέσει ποτέ».

Για το αν η αδερφή της γυναίκας του είναι υπάλληλος ΠΑΕ της Α' Εθνικής, όπως τόνισε δημόσια ο κ. Βοριάς, ο κ. Βασσάρας απάντησε: «Κάθε άνθρωπος έχει μια εργασιακή σχέση εδώ και χρόνια, εγώ δεν γνώρισα κάποιον άνθρωπο από τότε που μπήκα στο χώρο και μετά. Εργαζόταν από πριν και δεν μπορώ να ασχοληθώ με θέματα που έχουν να κάνουν με την εργασία άλλων ανθρώπων. Ο λόγος που γίνονται καταγγελίες από τον συγκεκριμένο κύριο είναι απλός. Δεν καταλαβαίνω γιατί κάθε λίγο και λιγάκι να γίνονται δημόσια τοποθετήσεις, από τη στιγμή που θα λυθούν όλα στο δικαστήριο».

Για την επαναφορά του Καλόπουλο στους πίνακες, υπογράμμισε: «Έχει γίνει μια διαδικασία, έχουν τοποθετηθεί σχετικά και η Επιτροπή Εφέσεων, και ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας. Εγώ μπορώ να κρίνω μόνο τα διαιτητικά παραπτώματα, τα οποία παραπέμπτονται στην επιτροπή της ΚΕΔ. Στο Πειθαρχικό Όργανο, για να βγάλω εγώ έναν άνθρωπο ένοχο θα πρέπει να έχω τα ανάλογα στοιχεία. Εγώ πρέπει να κρίνω με βάσει τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στις σχετικές εκθέσεις και μόνο σε αυτά που καθορίζει διατητικά παραπτώματα και όχι ποινικά, και με βάσει αυτά τον κρίνω. Εγώ δεν έχω νομική κρίση, ούτε είμαι υπεύθυνος για αυτό. Από την στιγμή που υπάρχουν διαιτητικά παραπτώματα, θα τα κρίνω και θα βγάλω το πόρισμά μου σαν διαιτητή. Τα υπόλοιπα ανήκουν στην Δικαιοσύνη.

Γνωρίζετε πως είναι η διαδικασία, και όχι μόνο ο Καλόπουλος αλλά όλοι όσοι παραπέμφθηκαν κρίθηκαν. Και από τη στιγμή που δεν προκύπτουν στοιχεία σε βάρος τους, βρίσκονται στους πίνακες και έχουν τεθεί όλοι στην διάθεση της ΚΕΔ».

Θα τον βάλετε σε κάποιο ματς; «Ποιος είπε ότι μπορεί κάποιος να καθορίσει σε πόσα και σε ποια ματς θα σφυρίξει; Εγώ είμαι μέλος της επιτροπής στην οποία η ομοσπονδία έθεσε την περίπτωση του Καλόπουλου και ήμουν υποχρεωμένος να αποφασίσω με τα στοιχεία που είχα στα χέρια μου.

Όλοι οι ορισμοί έχουν γίνει με βάσει τη διαδικασία που προβλέπεται. Δεν είναι παράνομη η διαδικασία που ακολούθησα, ούτε δικαστή έγινα. Έπρεπε να κάνω αυτά που προστάζει το διαιτητικό όργανο. Όταν ένας διαιτητής είναι έτοιμος και μπορεί να παίξει, τότε θα παίξει, εγώ δεν έχω αρμοδιότητα να ασχοληθώ με τα ποινικά αδικήματα. Αυτές τις αποφάσεις πρέπει να τις πάρουν θεσμικά όργανα της Δικαιοσύνης».

Παραβιάστηκε ο κανονισμός προκειμένου να σφυρίξει ο Γιάχος αντί του Κάκου στο ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός; «Θα σας πω το εξής, Ξεκίνησε ένα πρωτάθλημα με 5 ή 6 αγώνες. Αν ένας διαιτητής δεν μπορεί να παίξει ως τέταρτος ή ως τρίτος, αποκλείεται αυτόματα από 4 ομάδες. Και αυτό συνέβαινε μέχρι την 10η αγωνιστική. Όταν συμμετέχουν όμως όλες οι ομάδες όπως τώρα, τότε μπορεί να γίνει αυτό. Η διάταξη δεν έχει ξεκάθαρη ερμηνεία. Το θέμα εξετάστηκε, συζητήθηκε και αποφασίσαμε. Η ΚΕΔ δεν έχει σκοπό να δημιουργεί προβλήματα στο ποδόσφαιρο. Το αντίθετο».

Επίσης, ο κ. Βασσάρας πρόσθεσε: «Με τους διαιτητές που στο Βέλγιο και τη Γερμανία κόβουν τις φλέβες τους, εδώ στην Ελλάδα τί πρέπει να κάνουν; Με όλη αυτή την πίεση, τις ανακοινώσεις, τις δημόσιες τοποθετήσεις διάφορων... Οι άνθρωποι αυτοί έχουν οικογένειες και δεν μπορούν καθημερινά να δίνουν δημόσια εξηγήσεις για τις αποφάσεις τους. Θα πρέπει να τους αφήσουμε απερίσπαστους να κάνουν τη δουλειά τους. Όλοι βλέπουν ότι φέτος η διαιτησία είναι πολύ καλύτερη από άλλες χρονιές. Αν συνεχίσουμε έτσι τότε θα θα συμβούν τα ίδια και στην Ελλάδα».

Τέλος, σττο θέμα των παρατηρητών τόνισε: «Εγώ δεν έχω καμία σχέση με τους παρατηρητές. Έρχεται μία έκθεση από τους παρατηρητές, η οποία είναι σαφής. Η βαθμολογία θα πρέπει να συνάδει με τα όσα αναγράφονται μέσα στην έκθεση για την απόδοση του διαιτητή».
Πηγή: skai.gr