Στον ανακριτή ποδοσφαιριστές, στον «αέρα» 39.000 συνομιλίες!

Σε κλήσεις συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών που θα καταθέσουν –αρχικά- ως μάρτυρες προχωρεί άμεσα ο 9ος τακτικός ανακριτής, Γιώργος Κασίμης, αναφορικά με το σκάνδαλο των στημένων αγώνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Από το Γενάρη ξεκινούν οι κλήσεις των 68 ποινικά διωκόμενων. Άμεσα ξεκινά και η απομαγνητοφώνηση επιπλέον 39.000 συνομιλιών, καθώς ξεπεράστηκαν τα κωλύματα.

Όπως αποκαλύφθηκε στην εκπομπή «Δίκη» στον ΣΚΑΪ, ο 9ος τακτικός ανακριτής, Γιώργος Κασίμης έχει αποφασίσει να ξεκινήσει να καλεί σε απολογία τους 68 κατηγορούμενους της υπόθεσης των στημένων αγώνων, από τον προσεχή Γενάρη και έπειτα.

Νωρίτερα και συγκεκριμένα από τις προσεχείς ημέρες, ο κ. Κασίμης θα καλέσει ποδοσφαιριστές ώστε να καταθέσουν αρχικά ως μάρτυρες. Η κλήση των ποδοσφαιριστών θα γίνει επιλεκτικά, δηλαδή ο ανακριτής σκοπεύει να καλέσει κατά την κρίση του συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Ο κ. Κασίμης θεωρεί ότι στημένο παιχνίδι χωρίς τη συμμετοχή ποδοσφαιριστών δεν γίνεται, συνεπώς θα τους καλέσει αρχικά ως μάρτυρες και αν προκύψουν στοιχεία πιθανόν να απαγγελθούν κατηγορίες.

Ένα άλλο τεράστιο θέμα είναι αυτό με τις περίπου 700 ώρες συνομιλιών (39.000 συνομιλίες) που έχει καταγράψει ο υπερ-κοριός της ΕΥΠ και δεν είχαν ακόμη απομαγνητοφωνηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα όποια κωλύματα (νομικά ή γραφειοκρατικά) ξεπεράστηκαν και η απομαγνητοφώνηση του υλικού θα ξεκινήσει άμεσα!

Τέλος, ο ανακριτής της υπόθεσης των στημένων αγώνων, περιμένει το προσεχές διάστημα απαντήσεις-στοιχεία από την ΟΥΕΦΑ, την Γιούροπολ και την εταιρία ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης.
Πηγή: skai.gr