Oμάδα για τίτλο ο Παναθηναϊκός(1-3 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα)

Ομάδα για τίτλο απέδειξε ότι είναι ο εφετινός Παναθηναϊκός. Με επιβλητική εμφάνιση οι "πράσινοι" πέρασαν θριαμβευτικά από την Τούμπα με το εμφατικό 3-1 επί του ΠΑΟΚ. Ο Κλέιτον στο 33΄ άνοιξε το σκορ, στο 56΄ ο Κουίνσι έκανε το 2-0 και στο 70΄ ο Λέτο με το όγδοο τέρμα του στο πρωτάθλημα ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0. Ο Βιεϊρίνια με πέναλτι στο 85΄ διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Το πρώτο από τα τρία ματς-φωτιά που έχει να δώσει ο Παναθηναϊκός (ακολουθούν αυτά με ΑΕΚ εντός και Ολυμπιακό εκτός) εξελίχθηκε σε "παράσταση για ένα ρόλο" για τους "πράσινους". Με την εμφάνισή του η ομάδα του Φερέιρα δικαιολόγησε απόλυτα τη βαθμολογική θέση που κατέχει (πρώτη) κι έστειλε το μήνυμα στους προσεχείς αντιπάλους της...

Το σουτ του Λέτο στο 11΄ που πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Χαλκιά και η βολίδα του Βιεϊρίνια στο 22΄ μόλις άουτ ήταν ό,τι καλύτερο είχαν να επιδείξουν οι δύο ομάδες ...Οι "πράσινοι" ξεκίνησαν πιο δυνατά με διαρκές πρέσινγκ και κατοχή μπάλας, αλλά ήταν ακίνδυνοι επιθετικά, καθώς οι Λέτο, Κουίνσι ήταν στενά μαρκαρισμένοι και δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους για να απειλήσουν την εστία του Χαλκιά.

Οι πολλές απουσίες που είχε ο "Δικέφαλος του Βορρά", κυρίως στη μεσαία γραμμή (Ιβιτς, Γκαρσία) ήταν εμφανείς στον τρόπο ανάπτυξης της ομάδας του Μπόλονι. Παρ΄ όλα αυτά οι γηπεδούχοι κατάφεραν μετά το 20΄ να ρίξουν το ρυθμό και να πάρουν τον έλεγχο του ματς, χωρίς ωστόσο, να απειλήσουν. Η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο ήταν αυτή που προηγήθηκε στο 33΄. Ο Λέτο κέρδισε το φάουλ στη γραμμή της περιοχής και πλάγια δεξιά κι ο Κλέιτον με απευθείας εκτέλεση στην κλειστή γωνία του Χαλκιά "έγραψε" το 0-1. Ο Βραζιλιάνος, που μέχρι το λεπτό εκείνο δεν είχε φανεί καθόλου στο ματς, βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα σε αγώνα πρωταθλήματος μετά από περίπου 3 χρόνια (1/02/2009 στο 2-1 επί του Λεβαδειακού).

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο μέρος. Ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που "γέμιζε" το γήπεδο με την παρουσία της και έβαλε γρήγορα τις βάσεις για το "τρίποντο", καθώς στο 56΄ πέτυχε το 2-0 με πλασέ του Κουίνσι από γύρισμα του Κατσουράνη κι ενώ η μπάλα βρήκε στον Τσιρίλο για να ξεγελάσει τον Χαλκιά. Το γκολ έδωσε ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην ομάδα του Φερέιρα, η οποία στο 70΄ με τον κορυφαίο παίκτη της στο πρωτάθλημα, Σεμπαστιάν Λέτο, πέτυχε το 3-0 με το απευθείας φάουλ του Αργεντινού.

Ακολούθησαν δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Ζέκα κι ενώ όλα έδειχναν ότι το ματς θα τελείωνε με το σκορ που υπήρχε, ο διαιτητής Κουκουλάκης μετατράπηκε σε...εφευρέτη. Ο διεθνής ρέφερι "ανακάλυψε" πέναλτι στο 82΄ σε διεκδίκηση της μπάλας ανάμεσα σε Βιτόλο και Βιεϊρίνια, με τον Πορτογάλο να εκτελεί ψύχραιμα στο 85΄ και να μειώνει σε 3-1, σκορ που δεν άλλαξε στο υπόλοιπο του αγώνα.



Διαιτητής: Μ. Κουκουλάκης

Κίτρινες: Φωτάκης - Ζέκα, Σιμάο

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Λάσλο Μπόλονι): Χαλκιάς, Σαλπιγγίδης, Μαλεζάς, Παπάζογλου (61΄ Γεωργιάδης), Κοντρέρας (46΄ Τσιρίλο), Φωτάκης, Βιερίνια, Λαζάρ, Σνάουτσνερ , Έτο, Αρίας (58΄ Σπαντάτσιο)

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καπίνο, Μαρίνος, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης (74΄ Βιτόλο), Σιμάο, Ζεκά (+90΄ Μαυρίας), Κουίνσι, Λέτο, Κλέιτον (75΄ Τοτσέ)




Στις αναμετρήσεις για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:


Ατρόμητος-Πανιώνιος 2-1
Παναιτωλικός-Ξάνθη 2-0
Ολυμπιακός-ΟΦΗ 2-2
Εργοτέλης-Αστέρας Τρίπολης 2-0
ΑΕΚ-Αρης 3-0
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1-3

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 8 αγώνες)
========================

1. Παναθηναϊκός 6                       16
. Ατρόμητος 8                              16
3. Ολυμπιακός 6                          14
4. ΑΕΚ 7                                     13
5. ΠΑΟΚ 8                                   11
6. Παναιτωλικός 6                         10
7. ΠΑΣ Γιάννινα 7                            9
. ΟΦΗ 6                                         9
9. Πανιώνιος 8                                8
. Εργοτέλης 8                                8
11. Ξάνθη 8                                   5
12. Αρης 6                                    4
13. Αστέρας Τρίπολης 6                 3
14. Κέρκυρα 6                               2
15. Δόξα Δράμας - -
. Λεβαδειακός - -




Πηγή: skai.gr