Θρίλερ η έναρξη της Σούπερ Λίγκας

Συνεχείς εξελίξεις και ανατροπές στο χώρο του ποδοσφαίρου με αποτέλεσμα να βρίσκεται για ακόμα μία φορά «στον αέρα» η σέντρα του πρωταθλήματος το ερχόμενο Σάββατο, καθώς προκύπτει εμπλοκή στην διαδικασία προκήρυξης της διοργάνωσης, από την οποία εξακολουθούν να απουσιάζουν δύο ομάδες.

Χθες Τετάρτη η Σούπερ Λίγκα ζήτησε από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να εξετάσει άμεσα τους φακέλους του Λεβαδειακού και της Δόξας Δράμας για να τους δώσει άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Αυτό όμως δεν έγινε σήμερα και έτσι δεν υπάρχουν οι 16 ομάδες που προβλέπεται από το καταστατικό της Σούπερ Λίγκας προκειμένου να υπογράψουν την προκήρυξη για ν΄ αρχίσει το πρωτάθλημα.

Καθώς η Σούπερ Λίγκα είχε εκδηλώσει την πρόθεση να διεξαχθούν κανονικά τα παιχνίδια της Α’ αγωνιστικής (πράγμα μάλλον απίθανο), θα επικαλεστεί λόγους ανωτέρας βίας για να γλιτώσει από τη ρήτρα που τη δεσμεύει με το συνδρομητικό κανάλι.

Παρ’ όλα αυτά η Σούπερ Λίγκα εξακολουθεί να αναζητά «παραθυράκι» για να γίνει η σέντρα μεθαύριο, καθώς ο Γενικός Διευθυντής της Λίγκας Πατρίκ Κομνηνός δήλωσε στον Sport FM πως το πρωτάθλημα θα αρχίσει έστω κι αν η προκήρυξη έχει υπογραφεί μόνο από 14 ομάδες.

Το πρωί της Πέμπτης, υπό την απειλή νέου υποβιβασμού από την ΕΠΟ, Λάρισα και Πανσερραϊκός αναγκάστηκαν να αποσύρουν την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια, ενώ εξαιτίας ενός νομικού λάθους απέσυραν και την προσφυγή στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ, όμως εκεί αναμένεται να επανέλθουν αύριο με νέα προσφυγή.

Σήμερα εκδικάστηκε η προσφυγή στο ίδιο δικαστήριο από τον Ηρακλή και η απόφαση θα βγει αύριο Παρασκευή, με τη διοίκηση του γηραιού να κατηγορεί την ΕΠΟ για εχθρική αντιμετώπιση. Την ίδια ημέρα εκδικάζεται και η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων από Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα για να μην αρχίσει το πρωτάθλημα.

Τέλος, η ΠΑΕ ΑΕΚ, στην οποία είχε δοθεί προθεσμία για να καταθέσει συμπληρωματικά στοιχεία, πήρε τελικά την άδεια από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, παρά την παρέμβαση του Πανιωνίου που επικαλέστηκε ληξιπρόθεσμες οφειλές της Ένωσης και ζήτησε την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής της ΑΕΚ.
Πηγή: Άγγελος Τόμπρος